People watch a partial solar eclipse from the roof deck at the 1 Hotel Brooklyn Bridge in New York City, on August 21, 2017.

(SeaPRwire) –   Walaupun Bandaraya New York tidak berada di laluan gerhana ini, gerhana separa (89%) akan dapat dilihat bermula sekitar jam 3:25 p.m. Itu sudah alasan yang cukup untuk berkunjung ke , juga dikenali sebagai bumbung Pusat Rockefeller, dan menikmati pemandangan bandar raya dan langit di atasnya. , yang mempunyai dek pemerhatian tertinggi di Hemisfera Barat, juga merancang sebuah parti gerhana.

Bagi mereka yang ingin berhubung dengan alam semula jadi semasa peristiwa cakerawala ini, di Brooklyn sedang menganjurkan parti tontonan acara di tepi Jamaica Bay yang santai — dan percuma. juga menganjurkan satu perjumpaan dan menjemput orang ramai untuk menonton langit di kalangan bunga-bungaan. Selain itu, di Bronx sedang mengadakan parti gerhana yang menghadap Sungai Hudson. Sekiranya cuaca buruk, parti itu akan bertukar ke dalam bangunan dengan penstriman langsung dan akses ke Rumah Wave Hill yang bersejarah. Untuk menonton gerhana dari air, berlayarlah bersama untuk satu pelayaran di sepanjang Sungai Hudson.

Sesiconque yang merenungkan tempat mereka di alam semesta boleh pergi ke untuk satu parti tontonan acara dan mandi bunyi. Saintis-saintis di kedua-dua di Queens dan di Manhattan menganjurkan parti-parti bertemakan astronomi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.