Spectators wear solar viewing glasses during a solar eclipse in Driftwood, Texas, on Oct. 14, 2023.

(SeaPRwire) –   Bulan akan mulai menggelapkan matahari di Dallas bermula pada 1:40 p.m. dan mencapai kemuncak pada 1:42 p.m. Oleh kerana Dallas adalah bandar terbesar dalam laluan gerhana, orang ramai berpusu-pusu ke sana untuk menyaksikan pertunjukan tersebut. Untuk pengalaman Dallas yang sebenar, pergi ke tempat keluarga Ewing tinggal dalam siri televisyen Dallas. Ladang tersebut akan menjadi tuan rumah kepada shindig “gerhana dan teguk” di mana orang ramai boleh duduk di kawasan yang bersejarah, membeli makan tengah hari dan koktel, dan menikmati langit terbuka. Akan dibuka dan pengunjung berpeluang melihat karya Georgia O’Keeffe, Salvador Dali, dan lain-lain dalam koleksi kekalnya secara percuma. Semasa gerhana, orang ramai boleh pergi ke beranda luar muzium untuk melihat pertunjukan seni alam semula jadi.

Keluarga mungkin lebih suka berkunjung ke , di mana para saintis akan hadir untuk menjawab soalan. Pameran dari Dallas Stars NHL dan FC Dallas, muzik langsung, dan aktiviti pasti akan menghiburkan semua orang. Pengunjung ke dapat mengetahui bagaimana kuda nil, gorila, kambing, dan banyak lagi bertindak balas terhadap gerhana.

Mereka yang ingin keluar bandar harus menuju ke Mesquite, iaitu dengan disko gelangsar suria dan untuk menikmati kegelapan paling lama di Texas, mencatat selama empat minit dan lapan saat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.