Biden, Trump

(SeaPRwire) –   dan bekas Presiden Barack Obama bersuara menentang Donald Trump, memberi amaran tentang kemungkinan bekas Presiden Republikan itu mendapat penggal kedua.

Komen-komen itu dibuat semasa acara pengumpulan dana Parti Demokrat Los Angeles pada malam Sabtu, 15 Jun, yang dihoskan oleh pelakon George Clooney dan Julia Roberts, dan memperoleh lebih daripada $28 juta sebelum acara di Teater Peacock L.A. bermula, menurut The Washington Post. Pelakon dan penyanyi pemenang anugerah Oscar dan Grammy Barbra Streisand juga naik ke pentas di acara itu, begitu juga dengan Wanita Pertama Jill Biden.

Turut hadir ialah A-listers Hollywood seperti Sheryl Lee Ralph dan Keegan-Michael Key, serta ahli politik California seperti dan Datuk Bandar L.A.

Semasa acara itu, Biden duduk bersama Obama dalam perbualan selama 40 minit yang dihoskan oleh . Topik Trump sebagai pembangkang Biden kekal relevan sepanjang masa, ketika ketiga-tiganya melihat kembali rekod bekas Presiden itu dan memberi komen tentang pada bulan Mei.

Salah satu topik perbualan ialah ketakutan terhadap pembalasan jika Trump dipilih semula. “Institusi itu penting. Apa yang dia lakukan pada 6 Januari, dan sekarang dia secara harfiah berkata jika dia tidak menang, akan ada pertumpahan darah. Ia keterlaluan—apa yang dia bicarakan itu keterlaluan,” kata Biden, menurut . “Idea bahawa dia sebenarnya mengancam pembalasan. Ini adalah Amerika Syarikat. Pernahkah anda terfikir anda akan pernah, pernah, pernah mendengar sesuatu seperti ini?”

US-VOTE-POLITICS-BIDEN

Dia terus menyatakan bahawa memiliki Trump sekali lagi sebagai Presiden boleh memberi kesan besar kepada keputusan Mahkamah Agung dalam empat tahun akan datang, termasuk isu-isu seperti hak gay dan akses kepada pengguguran.

“Mahkamah Agung tidak pernah setidak seimbang seperti sekarang, maksud saya tidak pernah,” katanya, .

Ini bukan kali pertama dalam kempen pilihan raya semula Biden yang dia melihat kepada untuk mendapatkan bantuan. Pada bulan Mei, pelakon Robert De Niro menyuarakan yang dipanggil “Snapped.” Dalam iklan itu, De Niro memanggil Trump “tidak terkawal” dan mendakwa bekas Presiden AS itu akan melakukan apa sahaja untuk mendapatkan “balas dendam.”

Pertemuan antara Biden dan Trump semakin panas menjelang . Selepas sabitan Trump baru-baru ini, bekas presiden ketika bercakap kepada akhbar pada 30 Mei.

Biden ditanya tentang tuduhan dari Trump selepas sidang akhbarnya sendiri, yang mencetuskan momen viral baru, kerana Presiden AS semasa berhenti, berpaling, dan bertindak balas dengan tersenyum lebar, kelihatan geli dengan pertanyaan atau topik yang dibicarakan. Wartawan terus meminta pendapat Presiden, tetapi dia hanya keluar dari bilik.

Semasa perbualan pada 15 Jun, Obama memuji kerja bekas Naib Presidennya [Biden], dengan mengatakan “kita boleh berbangga dengan mengesahkan kerja luar biasa yang telah dilakukan oleh Joe.”

Dia terus berkongsi pendapatnya tentang sabitan Trump, dengan mengatakan bahawa sesetengah orang telah “menormalkan tingkah laku yang dulu menjadi penghalang.”

Sebelum acara itu bermula, penunjuk perasaan pro-Palestin berkumpul di sekitar Teater Peacock, dengan beberapa memakai baju-T “Cease-Fire Now” dan “Not in Our Name”. , penunjuk perasaan boleh didengar menyanyikan: “Kami berada di sini hari ini untuk mengingatkan Biden dan semua orang yang hadir bahawa tidak ada perniagaan seperti biasa.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.