APTOPIX Bear in Tree Captured

(SeaPRwire) –   Camp Hill, Pa. — Pagi Selasa, seekor beruang hitam muda melompat dari pohon, lalu mendarat pada tenda besar yang dibentangkan tinggi oleh sekumpulan petugas satwa liar, keselamatan publik, dan penyelamat yang menenangkannya dengan obat bius setelah berkeliaran ke kawasan pinggir kota Pennsylvania.

Beruang tersebut muncul sekitar waktu makan siang di kawasan perumahan Camp Hill, di luar ibu kota Harrisburg. Murid dan pegawai sekolah menengah terdekat diberitahu untuk tetap berada di dalam ruangan, dan beberapa jalan ditutup, 

Petugas pemadam kebakaran dan penyelamat menggunakan truk tangga untuk mendekati dan menenangkan beruang dengan obat bius. Hewan yang diberi obat penenang itu jatuh sekitar 6 meter ke tenda biru besar yang ditahan oleh beberapa petugas satwa liar, polisi, dan petugas pemadam kebakaran. Hewan tersebut ditenangkan kembali, lalu dipindahkan ke perangkap beruang yang telah ditempatkan pada trailer, lapor media.

Menurut laporan, beruang itu kelihatannya belum dewasa, dan petugas permainan berkata bahwa mereka kemungkinan akan membawanya ke lahan negara di tempat lain di Pennsylvania bagian tengah. The Associated Press meninggalkan pesan kepada Komisi Permainan agar mencari detail.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.