(SeaPRwire) –   Tahun ini, TIME telah melancarkan senarai sulungnya , bekerjasama dengan , penyedia data dan ranking pasaran dan pengguna antarabangsa yang terkemuka. Hasilnya: 500 syarikat bersaiz sederhana yang berprestasi tinggi yang menerajui perniagaan Amerika. Inilah cara pemenang dipilih.

Metodologi

Projek penyelidikan “” ialah analisis komprehensif yang dijalankan untuk mengenal pasti syarikat yang berprestasi tinggi di Amerika Syarikat. Kajian ini berdasarkan tiga dimensi utama:

  • Kepuasan Pekerja
  • Pertumbuhan Pendapatan
  • Ketelusan Kelestarian (ESG)

Dimensi pertama, Kepuasan Pekerja, disiasat berdasarkan data tinjauan daripada sampel besar kira-kira 170,000 pekerja daripada syarikat AS dalam tempoh tiga tahun terakhir. Penilaian itu meliputi cadangan langsung dan tidak langsung syarikat serta penilaian majikan merentas dimensi imej, suasana, keadaan kerja, gaji, dan kesamarataan oleh pekerja yang disahkan.

Dimensi kedua, Pertumbuhan Pendapatan, dinilai menggunakan data daripada pangkalan data pendapatan Statista, yang mengandungi data pertumbuhan syarikat untuk tiga tahun terakhir. Syarikat-syarikat tersebut perlu memenuhi kriteria tertentu untuk dipertimbangkan untuk penilaian, termasuk menjana pendapatan sekurang-kurangnya AS $100 juta tetapi kurang daripada AS $10 bilion pada tahun 2022 atau 2023 bergantung pada sama ada data terkini diterbitkan semasa fasa penyelidikan. Selain itu, syarikat-syarikat tersebut perlu menunjukkan pertumbuhan pendapatan positif dalam tiga tahun terakhir. Pertumbuhan relatif dan mutlak telah dipertimbangkan dalam penilaian.

Dimensi ketiga, Ketelusan Kelestarian, dinilai berdasarkan data ESG antara KPI standard daripada Pangkalan Data ESG Statista dan penyelidikan data yang disasarkan. Untuk merumuskan indeks ESG yang komprehensif, pelbagai Petunjuk Prestasi Utama telah dikumpulkan. Untuk penilaian alam sekitar, ini termasuk intensiti pelepasan karbon dan kadar pengurangan, serta penilaian Projek Pendedahan Karbon (CDP). Dimensi sosial menilai bahagian wanita dalam lembaga pengarah dan kewujudan dasar hak asasi manusia. Dimensi tadbir urus menilai sama ada syarikat tersebut mempunyai laporan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) yang mematuhi garis panduan Inisiatif Pelaporan Global (GRI) dan garis panduan pematuhan atau antirasuah.

Setelah data dikumpulkan dan dinilai, ia dikonsolidasikan dan ditimbang dalam model pemarkahan. Markah ketiga-tiga dimensi tersebut ditambah pada asas peratusan yang sama untuk membentuk skor ranking akhir maksimum 100 mata. 500 syarikat dengan skor tertinggi telah dianugerahkan sebagai America’s Best Midsize Companies 2024 oleh TIME dan Statista.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.