(SeaPRwire) –   Para penggemar rancangan realiti tema dating Netflix yang popular iaitu Love is Blind, mereka akan segera mendapat satu lagi siri untuk ditonton kerana syarikat penstriman ini telah mengumumkan Love is Blind, Habibi, satu versi berdasarkan negara United Arab Emirates (UAE).

Dikatakan sebagai eksperimen sosial, konsep rancangan ini mengikuti lelaki dan wanita bujang yang bertemu buta kencan di “pod” dimana mereka hanya boleh mendengar suara teman kencan mereka. Pasangan hanya akan bertemu jika mereka membina sambungan yang tulus dalam tempoh 10 hari berkencan dan memutuskan untuk bertunang, “tanpa melihat”. Kemudian pasangan akan dibawa pergi ke cuti romantik dimana mereka menyesuaikan diri dengan melihat pasangan tunang mereka buat pertama kali. Mereka kemudiannya mempunyai tempoh terhad beberapa minggu untuk lebih mengenali pasangan secara fizikal dan memutuskan sama ada mereka sesuai untuk meneruskan hari perkahwinan mereka.

—yang akan disiarkan musim keenamnya pada Hari Valentine—pertama kali tayang pada bulan Februari 2020 dan mendapat sambutan hebat; Netflix menganggarkan jumlah penonton dan memutuskan untuk mengeluarkan siri setara di Brazil, Jepun, dan Sweden. Dan Love is Blind, Habibi dijangka akan disiarkan lebih kemudian tahun ini.

Spin-off UAE ini akan mengikuti konsep asal rancangan dengan menampilkan bujang Arab yang mencari cinta sejati. Laman Instagram Netflix di rantau Timur Tengah telah mengumumkan berita ini pada hari Rabu, dengan memaparkan lanskap mewah dan pengacara , pelakon dan personaliti TV wanita Arab Saudi, dan suaminya .

Rancangan ini menyertai senarai rancangan realiti yang difilemkan di UAE seperti The Real Housewives of Dubai oleh Bravo, Dubai Bling oleh Netflix, dan Say Yes to the Dress Arabia oleh Discovery.

Berikut adalah maklumat yang diketahui mengenai Love is Blind, Habibi setakat ini.

Apa yang boleh dijangka dari Love is Blind, Habibi Netflix?

Walaupun tiada butiran yang diketahui mengenai rancangan ini setakat ini, Netflix telah berkongsi apa yang boleh dijangka daripada rancangan ini. “Dalam perjalanan mereka, mereka akan diberi peluang untuk bertemu orang lain yang berfikiran sama dan berkongsi nilai-nilai serta hasrat untuk membina keluarga serta pasangan sejati yang mencintai mereka kerana diri mereka dan bukan rupa mereka.”

Syarikat penstriman itu menambah, “Mereka akan diberi peluang untuk memperdalam sambungan, jatuh cinta dan bahkan melamar – semua sebelum sebenarnya melihat antara satu sama lain. Tetapi soalan yang tinggal ialah: ‘Adakah mereka berjaya mengikat tali pertunangan atau faktor luaran dan realiti fizikal akan campur tangan?'”

Netflix belum mengumumkan tarikh keluaran untuk siri yang dinanti-nantikan ini.

Apa yang diketahui mengenai pengacara Love is Blind, Habibi?

Elham Ali ialah pelakon berusia 38 tahun yang dilahirkan di Dhahran dikenali dengan peranannya dalam produksi Arab seperti Bashar Shorts (2022), Heart Crime (2023), dan filem seram arahan Darren Lynn Bousman untuk Saw, Cello (2023). Beliau memulakan kerjaya lakonan profesionalnya pada tahun 2015, membintangi filem pendek Hope.

Ali juga terkenal sebagai tokoh fesyen, dikenali dengan gaya glamor di karpet merah. Beliau berkahwin dengan Khaled Saqer, juga pelakon kelahiran Arab Saudi, pada tahun 2019.

Saqer dilahirkan pada tahun 1990 dan memulakan kerjaya lakonannya pada tahun 2011, berlakon dalam drama tempatan sebelum beralih kepada filem pendek. Ali dan Saqer sama-sama diambil untuk siri Netflix Bashar Shorts.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.