(SeaPRwire) –   Jabatan Perkhidmatan Keselamatan Makanan dan Pemeriksaan (FSIS) mengumumkan pada hari Rabu. Produk-produk itu dihasilkan oleh Cargill Meat Solutions pada 26-27 April dan dihantar ke lokasi Walmart di seluruh negara. bahawa produk-produk itu dihantar ke 12 negeri: Connecticut, Washington D.C., Massachusetts, Maryland, North Carolina, New Hampshire, Virginia, West Virginia, Ohio, Pennsylvania, Vermont, dan New York.

TIME telah menghubungi Walmart dan Cargill Meat Solutions untuk pengesahan lokasi dan butiran lanjut mengenai penarikan balik.

Pihak berkuasa bimbang tentang kemungkinan kontaminasi E. coli daging produk, yang boleh menyebabkan dehidrasi, cirit-birit berdarah dan kekejangan perut dalam tempoh dua hingga lapan hari selepas pengambilan. Menurut FSIS, kebanyakan orang yang mengalami keracunan E. coli pulih sepenuhnya dalam masa seminggu, tetapi beberapa orang mungkin membangunkan jenis kegagalan buah pinggang yang dipanggil sindrom hemolitik-uremik, yang memerlukan rawatan perubatan kecemasan.

Setakat ini, tiada kes rasmi penyakit disebabkan produk daging, tetapi FSIS memberi amaran bahawa banyak pengguna mungkin sudah membeli produk tersebut tanpa menyedari.

Mereka menggalakkan pembeli di seluruh negara memeriksa peti sejuk mereka untuk daging yang dibeli dari Walmart. Menurut FSIS, semua item yang ditarik balik “mempunyai tanda pemeriksaan USDA di bahagian hadapan label produk.”

Pada pagi Jumaat, produk yang dimasukkan dalam penarikan balik adalah:

  • Tray berselubung plastik 2.25 paun mengandungi “93% LEAN 7% FAT ALL NATURAL LEAN GROUND BEEF” dengan kod lot 117 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.
  • Tray berselubung plastik 1.33 paun mengandungi empat “PRIME RIB BEEF STEAK BURGERS PATTIES” dengan kod lot 118 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.
  • Tray berselubung plastik 2.25 paun mengandungi “85% LEAN 15% FAT ALL NATURAL ANGUS PREMIUM GROUND BEEF” dengan kod lot 117 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.
  • Tray berselubung plastik 2.25 paun mengandungi “80% LEAN 20% FAT ALL NATURAL GROUND BEEF CHUCK” dengan kod lot 118 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.
  • Tray berselubung plastik 1.33 paun mengandungi empat “80% LEAN 20% FAT ALL NATURAL GROUND BEEF CHUCK PATTIES” dengan kod lot 118 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.
  • Tray berselubung plastik 1.33 paun mengandungi empat “90% LEAN 10% FAT ALL NATURAL GROUND BEEF SIRLOIN PATTIES” dengan kod lot 118 dan nombor penubuhan “EST. 86P” dicetak di belakang label.

Untuk melihat label semua produk daging yang ditarik balik, anda boleh melawat . Jika anda mendapati produk yang ditarik balik di peti sejuk anda, anda digalakkan membuangnya atau mengembalikannya ke Walmart. Orang yang membeli item yang ditarik balik berhak mendapat penggantian, ganti rugi atau pembaikan produk, mengikut .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.