Kali Reis sebagai Evangeline Navarro dalam episod 4 'True Detective: Night Country'

(SeaPRwire) –   Amaran: Post ini mengandungi maklumat tentang episod 4 .

Selepas episod ketiga True Detective: Night Country berakhir dengan Navarro (Kali Reis) mempunyai penglihatan tentang versi zombi-seperti saintis Tsalal yang terselamat, Anders Lund (Þorsteinn Bachmann) menyampaikan mesej daripada ibunya sebelum meninggal di hospital, episod 4 semakin meningkatkan unsur-unsur yang kelihatan supernatural cerita itu.

Dalam beberapa cara, ini kelihatan sebagai perubahan daripada musim-musim sebelumnya siri itu, di mana petanda-petanda supernatural boleh sebahagian besar dijelaskan oleh plot yang berakar umbi dalam realiti. Dalam Musim 1, halusinasi Rust Cohle (Matthew McConaughey)—walaupun kadang-kadang kelihatan berkaitan dengan kes itu—disebabkan oleh penggunaan dadahnya selama bertahun-tahun ketika bekerja sebagai pegawai narkotik bawah tanah. Dalam Night Country, hantu masa lalu agak literal. Tetapi ia tidak bermakna mereka di luar penjelasan munasabah.

Episod 4 bergerak maju, kami mendapat lebih banyak wawasan ke dalam keadaan fikiran Navarro—terutamanya selepas adiknya Jules’ (Aka Niviâna) membunuh diri. Walaupun Jules adalah orang yang terang-terang berjuang dengan apa yang Navarro katakan ialah skizofrenia, gangguan bipolar dan gangguan personaliti sempadan, ia kelihatan menjadi lebih jelas bahawa Navarro mungkin mempunyai beberapa isu kesihatan mentalnya sendiri. Perbualan Navarro dan Jules menunjukkan bahawa Jules telah mempamerkan tingkah laku yang sama seperti ibunya, yang Navarro telah katakan dibunuh oleh pelaku tidak dikenali. Mengingat sejarah genetiknya, trauma keluarga, dan PTSD ketara daripada beberapa tugasan tentera, tidak akan mengejutkan jika perkara aneh yang dilihat Navarro adalah halusinasi seperti ibunya dan adiknya alami.

Danvers () juga mengatakan bahawa Navarro melihat “hantu atau jenis roh” dalam bilik ketika mereka pergi ke rumah pendera bersiri William Wheeler (Kasper Leisner) selepas dia membunuh isterinya—kes terakhir mereka bekerja bersama. Navarro menafikan dakwaan itu, tetapi mengakui bahawa dia percaya ibunya dan adiknya dilaknat—dan dia juga. “Ia mengambil kami satu demi satu. Dan anda tahu siapa seterusnya,” katanya. “Sesuatu memanggil kami dan kami mengikut. Dan ia memanggil saya sekarang.”

Tentu sahaja, jika semua yang berlaku kepada Navarro sebenarnya di dalam kepalanya, itu masih tidak menjelaskan bagaimana Rose Aguineau (Fiona Shaw) dibimbing ke mayat saintis Tsalal oleh hantu kekasih matinya Travis (Erling Eliasson)—atau beberapa siri menakutkan lain yang berlaku.

Satu petunjuk tentang apa yang sebenarnya berlaku mungkin apa yang Rose katakan kepada Navarro dalam episod 2: “Jangan kelirukan alam roh dengan isu kesihatan mental.”

Komentar ini merujuk kepada Jules, tetapi boleh diperluaskan lebih meluas kepada apa yang kita lihat bermain di Ennis ketika bandar itu tenggelam ke dalam malam kutub.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.