Royal Windsor Horse Show - Day 3

(SeaPRwire) –   Sebuah potret baharu telah didedahkan sebagai penghormatan kepada Hari Angkatan Tentera pada hari Sabtu, 29 Jun, di UK.

Potret tersebut, sebuah gambar yang diambil oleh Hugo Burnand di Istana Windsor pada November 2023, menunjukkan Raja dalam pakaian seragam tentera penuh, yang terdiri daripada pelbagai pingat, pedang dan hiasan — penghormatan kepada anggota perkhidmatan dalam kedua-dua kedudukannya sebagai Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata, dan kedudukannya sebagai Field Marshal, pangkat tertinggi dalam Tentera British.

Hari cuti ini memperingati perkhidmatan lelaki dan wanita dalam Angkatan Tentera British, jatuh pada Sabtu terakhir bulan Jun. , hari istimewa ini sering diiringi oleh perarakan tempatan yang meraikan veteran.

Hari ini ketara berasingan daripada Minggu Peringatan, di mana negara memperingati askar British yang terkorban dalam semua konflik sejak Perang Besar, dengan upacara di seluruh negara pada hari Ahad yang paling hampir dengan 11 November, hari Jerman menandatangani gencatan senjata yang menamatkan permusuhan Perang Dunia I.

Tahun ini, Ratu Camilla telah mengeluarkan video yang menyentuh hati untuk memperingati Hari Angkatan Tentera yang memuji “keputusan, usaha yang tidak berbelah bahagi, dan kesetiaan tanpa pamrih” anggota perkhidmatan “antara satu sama lain dan kepada United Kingdom.”

Beliau bercakap tentang bapanya, Mejar Bruce Shand, yang berjuang dalam Angkatan Tentera British dalam Perang Dunia II.

Dalam video itu, potret lama Raja Charles duduk di atas meja di sebelah Ratu Consort, serta gambar ibu bapanya pada hari perkahwinan mereka, dan pingat arwah bapanya. Beliau juga memakai bros Royal Lancersnya, yang mempunyai makna dalam kedua-dua peranannya sebagai Kolonel-in-Ketua rejimen, dan peranan bapanya sendiri yang berkhidmat bersama mereka.

Burnand juga merupakan jurugambar rasmi untuk perkahwinan Raja Charles dan Ratu Camilla pada tahun 2005, perkahwinan Putera William dan Puteri Kate Middleton pada tahun 2011, dan pertabalan Charles pada tahun 2023.

Potret Raja ini setakat ini telah diterima dengan baik, dengan peminat diraja merujuknya sebagai “” dan “.”

Ini berbeza dengan ketika —yang pertama sejak pertabalannya—didedahkan pada bulan Mei. Lukisan moden itu menggambarkannya dalam seragam merah terang Pengawal Welsh terhadap latar belakang warna merah tua, tangannya diletakkan di atas pedang tentera.

Potret itu, dilukis oleh Jonathan Yeo, meraikan 50 tahun Charles sebagai ahli Drapers’ Company. Warna merah terang dan bersemangat lukisan itu terbukti kontroversi di kalangan orang ramai.

untuk melanggar tradisi dan menjadi “menarik,” tetapi kebanyakan suara dalam talian seolah-olah mendapati warna merah itu tidak menyenangkan, seperti darah, dan juga “.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.