(SeaPRwire) –   Aktivis keamanan Israel dan pemimpin Women Wage Peace, yang dianggap telah dikenal pasti lima minggu setelah dibunuh.

Pemeriksa forensik telah mengenal pasti mayat sebagai Vivian Silver, 74, mengesahkan dia dibunuh semasa serangan 7 Oktober oleh pengganas Hamas.

Menurut laman Women Wage Peace, awal pagi Sabtu 7 Oktober, Silver menulis untuk mengatakan bahawa pengganas telah menyusup ke kibbutz dan memasuki rumahnya.

Pos itu menyatakan dia bersembunyi di sebalik pintu almari dan sejak 11:07 pagi dan tidak didengari lagi. Laman itu menunjukkan bahawa Silver kemungkinan besar diculik oleh pengganas Hamas dan dibawa ke Gaza.

Pertubuhan itu menyatakan Silver telah mengangkut pesakit Gaza dari hospital-hospital Gaza selama bertahun-tahun dan merupakan aktivis keamanan terkenal dalam banyak pertubuhan lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )