Coffee-Mug Recall

(SeaPRwire) –   New York — Sebanyak 580,000 mug kopi kaca sedang ditarik balik di seluruh AS selepas puluhan pelanggan melaporkan kecederaan terbakar dan luka.

Menurut satu kenyataan pada hari Khamis dari Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS, mug kopi kaca dinding tunggal “Declan” berjenama JoyJolt yang kini ditarik balik boleh retak atau pecah apabila diisi dengan cecair panas.

Setakat ini, CPSC menambah, terdapat 103 insiden gelas ini pecah di pangkal — mengakibatkan 56 kecederaan. Ini termasuk 35 laporan luka bakar di seluruh badan akibat tumpahan cecair panas dan 21 luka, dengan tujuh memerlukan rawatan perubatan seperti pembedahan dan jahitan.

Mug kopi 16 auns itu, yang diedarkan oleh MM Products Inc. yang berpusat di New York, dijual dalam talian di laman web JoyJolt syarikat serta Amazon.com dari September 2019 hingga Mei 2022 dalam set enam dengan harga antara $20 dan $25. Gelas yang ditarik balik mempunyai nombor model JG10242 — yang boleh didapati di bahagian pembungkusan dan pengesahan pesanan produk.

Pengguna yang memiliki mug yang ditarik balik ini digalakkan untuk segera berhenti menggunakannya, dan menghubungi MM Products untuk mendapatkan bayaran balik penuh. Pendaftaran juga .

Di halaman ini, syarikat itu menyatakan bahawa ia mengeluarkan pengambilan balik sukarela kerana “keselamatan anda adalah keutamaan utama kami” — kemudian menambah bahawa ia menghargai pemahaman dan kerjasama pelanggan yang terjejas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.