Celebrity Sighting In Incheon

(SeaPRwire) –   Lalisa Manobal, yang dikenali sebagai Lisa, dari kumpulan gadis K-pop yang terkenal di seluruh dunia, akan membuat debut lakonannya di negara asalnya Thailand untuk musim ketiga The White Lotus, Variety .

Sebagai sebahagian daripada perkongsian antara HBO dan Tourism Authority of Thailand, penggambaran untuk the akan bermula bulan ini di seluruh negara Asia Tenggara, termasuk di dan sekitar Koh Samui, Phuket, dan Bangkok. 

Plot musim ketiga—yang akan dikeluarkan pada tahun 2025 selepas kelewatan pengeluaran akibat mogok penulis dan pelakon—masih menjadi rahsia, tetapi dua musim pertama dalam antologi mengikuti tetamu di jenama fiksyen “White Lotus” bagi pusat peranginan mewah di dan , masing-masing. 

Musim yang akan datang akan menampilkan pelakon termasuk Lisa yang berusia 26 tahun serta Natasha Rothwell, Leslie Bibb, Dom Hetrakul, Jason Isaacs, Michelle Monaghan, Parker Posey, Tayme Thapthimthong, Carrie Coon, Christian Friedel, Morgana O’Reilly, Lek Patravadi, Shalini Peiris, Walton Goggins, Sarah Catherine Hook, Sam Nivola, Patrick Schwarzenegger, Aimee Lou Wood, Scott Glenn, Francesca Corney, Nicholas Duvernay, Arnas Fedaravičius, dan Julian Kostov.

Dengan menyertai rancangan itu, yang telah membawa kemasyhuran dan pujian baharu kepada bekas bintang serta pelakon wanita dan , Lisa yang sudah sangat popular, yang bertutur bahasa Inggeris dengan fasih selain bahasa Thai dan Korea, dapat meningkatkan lagi selebriti di Amerika Utara dan juga berpotensi meningkatkan jumlah penonton rancangan itu di Asia, sebuah rantau di mana cuba untuk menembusi pasaran. 

Berikut adalah perkara yang perlu diketahui tentang Lisa:

Dia merupakan ikon kuasa lembut bagi Thailand

Penyanyi rap penghibur K-pop itu, yang merupakan satu-satunya bukan anggota berketurunan etnik Korea Blackpink, dikenali kerana memiliki peminat yang setia, , yang pihak berkuasa menganggapnya sebagai ikon kuasa lembut.

Lisa menerima daripada kementerian budaya Thailand pada bulan Oktober kerana membantu mempromosikan Thailand ke dunia. Menteri Budaya Sermsak Pongpanich pada masa itu menyatakan bahawa Lisa telah mencipta trend di kalangan peminat Thai dan asing yang mampu meningkatkan ekonomi. Dan bekas Perdana Menteri Prayut juga Lisa tahun lalu kerana mempromosikan Thailand dengan memakai pakaian tradisional dan menyatakan kebanggaan terhadap negaranya dalam wawancara. Pada tahun 2021, apabila Lisa memakai hiasan kepala tradisional dari wilayah asalnya Buriram dalam video muzik debut solonya “Lalisa,” ia mencetuskan daripada pelanggan di Thailand dan sekitarnya.

Dia baru-baru ini melancarkan syarikat rakamannya sendiri

Lisa mengumumkan penubuhan syarikat rakaman baharu, LLOUD, dalam catatan Instagram minggu lalu, yang menyebutnya sebagai “platform untuk mempamerkan visiku terhadap muzik dan hiburan.”

Tidak jelas sama ada syarikat rakaman itu juga akan menampilkan artis lain, tetapi kenyataan di LLOUD menyatakan, “Semangat kami sebagai sebuah syarikat pengurusan artis adalah untuk mencipta pengalaman yang melepasi genre dan menghubungkan generasi. Teras kami terletak dalam inovasi tanpa henti dan komitmen terhadap kesahihan. Kami bukan sahaja menolak batasan; kami menakrifkannya semula, mengasah muzik yang menduduki carta dan melawan genre.” 

Penubuhan syarikat rakaman itu muncul selepas empat anggota Blackpink memutuskan untuk melanjutkan kontrak kumpulan mereka dengan YG Entertainment tetapi dengan agensi utama Korea Selatan itu, yang memberikan setiap kebebasan untuk meneruskan perjanjian dan aturan baharu untuk kerja solo mereka.

Dia bukan anggota Blackpink yang pertama untuk memulakan lakonan

Pengumuman mengenai tambahan Lisa pada The White Lotus muncul selepas rakan anggota Blackpink Jennie Kim, yang dikenali sebagai Jennie, membuat debut Hollywoodnya tahun lalu dalam siri HBO The Idol, yang dibintangi oleh Lily-Rose Depp dan Abel “The Weeknd” Tesfaye. 

“Lakonan semestinya merupakan salah satu perkara yang ingin saya terokai,” Jennie bintang pop Dua Lipa dalam podcast. “Dan pertama sekali, saya mahukan bahagian lakonan baharu dalam kehidupan saya menjadi sahih, dan bukannya saya hanya cuba merebut sebarang peluang yang datang kepada saya – Saya benar-benar bersabar dengan pekerjaan lakonan pertama saya.”

Walaupun The Idol dan dibatalkan selepas satu musim sahaja berikutan penilaian yang rendah, Jennie oleh penonton atas gambarannya terhadap seorang penari sandaran, dengan ramai peminat berkata bahawa ia merupakan kepada rancangan itu. 

Jisoo, seorang lagi anggota Blackpink, membuat debut lakonannya pada tahun 2015 dengan penampilan kameo dalam drama Korea The Producers, sebelum terus membintangi siri romantik Korea tahun 2021 Snowdrop.

Dia menimbulkan kontroversi mengenai persembahan kabaret

September lalu, Lisa membuat persembahan di Crazy Horse Paris, sebuah kabaret terkenal di Perancis yang menampilkan penari bogel dan pertunjukan silap mata. , idola K-pop pertama yang ditampilkan dalam rancangan itu, menarik kehadiran rakan selebritinya termasuk , Tyga, dan rakan-rakannya dari Blackpink, dan —walaupun tidak semuanya positif. Ia juga menimbulkan kegemparan di China, tempat pihak berkuasa telah memberi amaran terhadap seni yang berisiko, dan Lisa serta hadirin .

Dia memegang banyak Guinness World Records

Lisa memegang Guinness World Records—lebih banyak daripada mana-mana artis solo K-pop.

Dia memulakan kerjaya solonya pada tahun 2021 dengan video muzik untuk lagu singlenya “Lalisa” yang mengumpul 73.6 juta tontonan dalam satu hari, menjadikannya video muzik YouTube yang paling banyak ditonton dalam masa 24 jam sama ada oleh atau .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.