53 2 YURTS ANNOUNCES $16 MILLION IN SERIES A FUNDING TO ACCELERATE GROWTH

Startup ini memberi tumpuan kepada Penyelesaian Gen-AI Selamat dan Siap Pakai untuk Perusahaan

SAN FRANCISCO, 19 Sept. 2023 — Yurts, platform GenAI siap pakai untuk perusahaan, hari ini mengumumkan $16 juta Pendanaan Seri A untuk menyokong percepatan masuk ke pasaran. Pusingan pendanaan yang langganannya melebihi sasaran ini diketuai oleh Nava Ventures, dengan pelaburan tambahan daripada XYZ Ventures, Bloomberg Beta, Mango Capital, dan Essence VC. Yurts akan memanfaatkan modal untuk terus membangun platform AI yang aman dan memperluas pasukan teknologinya. Pengumuman ini menyusul kemitraan strategis Yurts yang diumumkan awal tahun ini dengan Nvidia dan Lambda Labs untuk membawa platform GenAI yang aman ke pasaran.

Yurts.AI menutup $16M Pendanaan Seri A yang diketuai oleh Nava Ventures dengan XYZ Ventures, Bloomberg Beta, Mango Capital, dan Essence VC.

“Di Nava Ventures kami melabur dalam syarikat yang menangani keperluan mendalam dan berevolusi kepada produk yang menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian,” kata Manish Patel, Pengasas Nava Ventures. “Yurts mengambil kuasa AI dan menjadikannya praktikal dan boleh diakses kepada perusahaan moden. Penyelesaian pak lengkap membenarkan pekerja purata menjadi pekerja 10x, mengubah permainan untuk perniagaan kecil dan besar.”

Yurts bermisi untuk membantu menghubungkan orang dengan kerja terbaik mereka. Dengan memanfaatkan Model Bahasa Besar (LLM) dan kuasa praktikal aplikasi GenAI, syarikat ini mengubah pengurusan pengetahuan dan aliran kerja perusahaan dalam skala besar. Yurts boleh pergi ke mana sahaja anda bekerja dan diterapkan di seluruh persekitaran awan, dalam pusat data persendirian, atau pada stesen kerja individu.

“Pada peringkat awal menggunakan Generative AI ini, CXO perusahaan perlu memikirkan semula bagaimana mereka memikirkan pengetahuan dalam organisasi mereka, dan bagaimana pengetahuan itu menjadi produktiviti dan hasil,” kata Ben Van Roo, CEO dan pengasas bersama Yurts. “Kami ingin bermitra dengan mereka dan pada akhirnya memudahkan pekerjaan mereka, agar mereka dapat memberi tumpuan kepada pemerkasaan organisasi mereka dan mengubah cara kerja dilakukan.”

Dengan pasukan pengasas yang membina produk yang melayani industri yang dikawal selia dan pelanggan keselamatan negara, Yurts memahami pentingnya penyelesaian AI yang selamat dan dapat dijelaskan. Menyedari bahawa AI berasaskan bahasa adalah penting untuk evolusi kerajaan – dan mana-mana organisasi besar – Yurts bertujuan untuk membina penyelesaian yang boleh dipercayai pelanggan dengan data paling penting misi mereka. Dengan bermula dengan bahagian pasaran dengan piawaian tertinggi, Yurts menetapkan asas untuk menaikkan piawaian keselamatan, kebolehpercayaan, dan kebolehpercayaan AI Generatif di seluruh dunia.

Platform Yurts membuka potensi berikut untuk perusahaan:

  • Maklumat yang anda pedulikan: Platform ini menyatukan dokumen dari pelbagai ruang seperti SharePoint, Teams, Slack, Google Docs, membentuknya menjadi repositori yang boleh diakses yang membolehkan fleksibilitas dan kawalan. Dengan akar sebagai penyelesaian pilihan untuk industri pertahanan, teknologi juga menyampaikan keselamatan dan kebolehpercayaan terbaik dalam kelas.
  • Selamat tinggal pencarian berselerak & silo data: Platform ini membantu orang mencari, menyambung, dan berkomunikasi lebih cepat di seluruh lubang hitam yang merupakan sistem, aplikasi, dan dokumen perusahaan. Mengubah apa yang dulu mengambil berjam-jam menjadi minit.
  • Bekerja lebih cepat di mana anda berada: Yurts mempercepatkan aliran kerja melalui antara muka aplikasi Yurts atau dalam aplikasi sedia ada. Modelnya boleh ditala untuk menjadi jenama, mengurangkan halusinasi, dan memberikan sumber yang dinyatakan dengan tepat.
  • Kos dan kerumitan bukan lagi halangan: Bekerja lebih bijak BUKAN lebih keras. Platform ini disepadukan dengan lancar dengan sistem sedia ada. Tanpa jadual pelaksanaan yang panjang, kos GPU yang tinggi, atau pakar Pembelajaran Mesin/AI dalaman.

Yurts sudah mengira kedua-dua syarikat sektor swasta dan organisasi sektor awam sebagai sebahagian daripada asas pelanggannya, termasuk kontrak dengan Jabatan Pertahanan dan Jabatan Tenaga. “Kami melihat keselamatan data sebagai taruhan dan tahu bahawa ketika menggunakan AI, privasi adalah perkara utama bagi hampir setiap CXO,” tambah Van Roo.

Untuk mempelajari lebih lanjut tentang Yurts, sila lawati www.yurts.ai.

Mengenai Yurts
Ditubuhkan pada tahun 2022, Yurts ialah platform GenAI siap pakai yang bermisi untuk membantu menghubungkan orang dengan kerja terbaik mereka. Dengan memanfaatkan Model Bahasa Besar (LLM) dan kuasa praktikal aplikasi GenAI, Yurts mengubah pengurusan pengetahuan dan aliran kerja perusahaan dalam skala besar. Yurts telah diasaskan oleh Ben Van Roo Guruprasad Raghavan, dan Matt Thomson. Untuk ketahui lebih lanjut, sila lawati www.yurts.ai.

Mengenai Nava
Nava Ventures ditubuhkan pada tahun 2021 dengan fokus pada pelaburan Teknologi Seri A. Nava adalah pelabur utama, dibina di atas pendekatan tukang kepada modal teroka. Pasukan kami mempunyai lebih daripada satu dekad pengalaman melabur dalam permulaan peringkat awal, dan telah beruntung untuk bermitra dengan usahawan luar biasa yang telah mengembangkan perniagaan mereka dari idea ke IPO. Kami ingin melabur dalam teknologi yang mengubah industri dan mengubah kehidupan seharian kita. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.nava.vc.

SUMBER Yurts AI