41 Province of Ontario invests in Campus of Care project to build 160 long-term-care beds on Ivan Franko Homes property in Mississauga

TORONTO, Oct. 27, 2023 /CNW/ – Kementerian Penjagaan Jangka Panjang telah memberi lampu hijau kepada Ivan Franko Homes untuk memulakan pembinaan bangunan Kampus Penjagaan baharu sebanyak 160 katil di atas hartanah 10 ekar yang indahnya di Mississauga. Keperluan Kementerian – supaya projek menerima kelulusan untuk pembinaan menjelang 31 Ogos – telah dipenuhi.


Ivan Franko Homes logo (CNW Group/Ivan Franko Homes)

“Senarai menunggu untuk perumahan warga emas dan penjagaan berkualiti semakin meningkat,” kata Menteri Penjagaan Jangka Panjang Ontario yang terhormat Stan Cho. “Ivan Franko Homes telah membuktikan dirinya sebagai sumber penting dalam komuniti warga Kanada-Ukraina dengan menyediakan penjagaan berkualiti tinggi dan penginapan sensitif budaya untuk penduduk berusia mereka selama lebih 65 tahun. Provinsi Ontario bangga menyokong kemudahan penjagaan jangka panjang baharu sebanyak 160 katil di atas tanah Rumah Persaraan Ivan Franko sedia ada.”

“Kami menyampaikan ucapan terima kasih yang paling tulus kepada Provinsi Ontario, kepada Menteri Cho, dan kepada bekas Menteri Paul Calandra,” kata George Horhota, pengerusi lembaga pengarah Ivan Franko Homes.

Kampus Penjagaan IFH akan menjadi kemudahan penjagaan kesihatan warga emas paling maju di Kanada, melayani spektrum penuh warga tua: daripada orang aktif, bebas yang berusia 60-an dan 70-an, kepada warga tua yang memerlukan tahap yang berbeza dalam penjagaan sokongan kesihatan, hingga mereka yang memerlukan penjagaan 24/7.

Selain rumah jangka panjang moden secara teknologi dengan langkah pencegahan dan kawalan jangkitan terkini, Kampus Penjagaan akan menyertakan kediaman bantuan dan akhirnya pusat antara generasi yang akan menyokong tidak sahaja Kampus tetapi juga komuniti dengan program dan perkhidmatan masuk, kemudahan kesihatan dan kebajikan, dan hab kebudayaan. Kampus Penjagaan akan meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan warga tua dengan menghapuskan pemencilan kehidupan warga tua yang lebih tipikal.

“Ukuran sebenar sebuah komuniti ialah betapa baiknya ia menghormati dan menyokong warga tua,” kata Encik Horhota. “Kampus Penjagaan akan memacu warisan Ivan Franko Homes dalam menyediakan persekitaran selamat, prihatin dan inspirasi untuk warga tua Ukraine. Selepas seumur hidup menyumbang kepada komuniti kita, mengatasi cabaran, dan membesarkan keluarga, warga tua kita layak mendapat apa-apa yang kurang.”

SUMBER Ivan Franko Homes