10 3 Wavv Unveils MusicGPT v2, Elevating AI-Driven Music Composition to New Heights

SAN FRANCISCO, Oct. 31, 2023 — Wavv, pembuat inovatif terkemuka dalam AI generatif, melancarkan MusicGPT v2, versi lanjutan produk revolusioner teks ke muziknya. Pelancaran terbaru ini memaparkan peningkatan yang dijanjikan untuk mendefinisikan semula landskap muzikAI.

Pandangan Lebih Jelas – Komponen dan Inovasi MusicGPT v2:

  1. Komposisi Cepat Merentasi Tiga Genre. MusicGPT v2 mampu mencipta karya muzik yang menarik dalam masa kurang 15 saat, merentasi tiga genre berbeza. 1) Piano Tenang: menggabungkan melodi dan nota yang mencerminkan perasaan tenang, 2) Tidur Dalam: memainkan bunyi pada frekuensi yang bersesuaian dengan otak untuk menggalakkan tidur, 3) Kecintaan: memainkan frekuensi bunyi yang mengaktifkan otak untuk lebih bersemangat dalam suasana intim, dan untuk memastikan penggunaan yang bertanggungjawab, genre ini memerlukan pengesahan umur.
  2. Pengenalan Protokol Pemprosesan Bunyi “Blackbox”. MusicGPT v2 memperkenalkan protokol pemprosesan bunyi “Blackbox” yang menetapkan piawaian baru industri untuk kualiti bunyi yang sempurna dalam bidang muzik AI melalui pasca-penerbitan autonomi. Kualiti tinggi yang disediakan melalui teknologi ini menjadikan muzik kedengaran seolah-olah dicipta oleh manusia dan dipersembahkan secara langsung.
  3. Pengenalan Model Bahasa Baru “Musica”. Wavv sedang mencipta model bahasa khusus untuk muzik. Ini akan menjadi revolusi dalam ruang muzik AI dan membolehkan penciptaan muzik hebat yang mengikuti model asas dan peraturan teori muzik. Ini penting untuk menghasilkan muzik, kerana model bahasa semasa di pasaran tidak mencipta dari perspektif pemuzik terlatih yang boleh mengenal pasti nota dan rentetan yang sesuai dan tidak sesuai.
  4. Model Freemium untuk Akses Tak Terbatas. Pengguna boleh mengakses MusicGPT v2 secara percuma, menikmati keupayaannya yang kuat. Bagi peminat muzik yang ingin memuat turun hasil karya mereka, pelan langganan premium tersedia hanya $15 sebulan.

Pengasas Wavv:

Diasaskan oleh Ivan Linn, penghasil dan artis asal di sebalik runut bunyi video permainan ikonik termasuk Final Fantasy dan Kingdom Hearts, Linn juga berkhidmat sebagai Pengarah Muzik Ubisoft untuk Assassin’s Creed: Symphony. Assassin’s Creed telah memenangi Anugerah Grammy awal tahun ini, menjadikannya runut bunyi permainan video pertama untuk memenangi anugerah muzik utama dalam sejarah Grammy.

“MusicGPT berada di ambang perubahan seismik dalam intipati penciptaan dan pengambilan muzik, membolehkan individu, sama ada dengan latihan muzik atau tidak untuk mencipta kekayaan lagu dalam masa kurang 15 saat.” kata CEO Wavv, Ivan Linn

Pasukan pengasas Wavv terdiri daripada Ketua X (dahulunya Twitter) dan Reka Bentuk Utama Bahamut, Wavv diketuai oleh tokoh industri dengan latar belakang kaya dalam muzik dan teknologi. Wavv baru-baru ini menyambut eksekutif AI terkemuka dari Apple untuk menyertai lembaga penasihatnya, memperkukuhkan lagi visi strategik dan pengaruh industri. Selain itu, projek ini disokong oleh kumpulan pelabur persendirian termasuk AngelList.

Ekosistem yang Berkembang dan Berkembang:

Wavv dengan cepat mengukuhkan kedudukannya sebagai hab kreativiti inovatif. Baru-baru ini, syarikat ini menjadi tuan rumah hackathon Transformasi AI bersama raksasa industri termasuk AGI House, Pengasas Google Sergey Brin, Pengarah AI Terdahulu Tesla dan Ahli Pengasas OpenAI Andrej Karpathy, The Chainsmokers, Penyanyi/Penulis Lagu Kanada Grimes, dan Pengasas Google X dan Waymo Sebastian Thrun. Acara itu menarik beribu-ribu hacker, menggaris bawahi komitmen Wavv untuk memupuk kemajuan kolaboratif.

AI generatif semakin berkembang pesat dalam dunia hari ini, terutamanya apabila berkaitan dengan penciptaan visual, imej, dan seni. Walaupun muzik telah mengambil tempat agak mundur sehingga kini dalam sfera awam, teknologi Wavv dijangka akan meletakkan penciptaan muzik menggunakan AI generatif di barisan hadapan. Ledakan mendadak dalam keupayaan untuk mencipta ini tidak hanya akan memberi kesan kepada pengguna individu, malahan juga di peringkat korporat, mengubah cara dunia mencipta dan mengambil muzik.

Tentang Wavv:

Wavv merupakan perintis dalam AI generatif, komited untuk melangkaui sempadan penciptaan muzik. Diketuai oleh pasukan veteran industri, termasuk Ivan Linn, misi Wavv adalah untuk merevolusikan proses kreatif melalui teknologi puncak. Untuk maklumat lanjut, lawati https://musicgpt.wavv.app.

SUMBER Wavv