Kerjasama akan melancarkan wawasan risiko iklim, membantu organisasi menggabungkan ketahanan iklim ke dalam strategi perniagaan

ALISO VIEJO, Calif., 13 Sept. 2023 — UST, sebuah syarikat penyelesaian transformasi digital terkemuka, dan mistEO, sebuah syarikat fintech iklim, telah mengumumkan perkongsian strategik mereka untuk menangani keperluan mendesak untuk data risiko cuaca dan iklim yang tepat, ditempatkan secara tempatan dalam industri insurans dan perbankan. Dengan peningkatan risiko berkaitan iklim, penanggung insurans dan bank menghadapi kos meningkat disebabkan ketiadaan unjuran tempatan yang boleh dipercayai. Melalui perkongsian ini, mistEO akan bekerjasama rapat dengan UST untuk memberdayakan pelanggan insurans dan perbankan mereka di seluruh pasaran AS dengan wawasan yang sangat berharga ke dalam risiko cuaca dan iklim, khususnya dalam segmen Insurans Harta & Kemalangan (P&C) dan Insurans Perjalanan.

UST Logo

Peningkatan global dalam peristiwa cuaca melampau dan landskap iklim yang berubah telah meningkatkan cabaran yang dihadapi oleh syarikat insurans dan perbankan dalam mengukur dan menguruskan risiko berkaitan iklim. Secara tradisinya, kekurangan data cuaca tempatan yang tepat telah mengakibatkan ketidakpastian pengunderaitan yang besar dan premium insurans yang meningkat. Dengan analisis cuaca canggih mistEO dan kepakaran pemodelan iklim, UST bertujuan untuk menjembatani jurang antara data kritikal dan pembangunan produk insurans. Dengan memanfaatkan kemampuan mistEO untuk meramalkan peristiwa iklim tempatan dengan tepat, UST akan dapat memberikan pelanggan model penilaian risiko yang tepat yang berkaitan dengan peristiwa iklim. Model pemotongan tepi ini akan membolehkan mereka membuat keputusan yang dimaklumkan dan menawarkan produk insurans yang disesuaikan yang benar-benar mencerminkan pendedahan kepada cuaca dan bahaya berkaitan iklim, mengurangkan ketidakpastian pengunderaitan.

“Perkongsian ini menandakan persimpangan yang menarik dalam ruang insurans cuaca dan pembiayaan iklim di seluruh dunia. Ketika risiko iklim terus membentuk landskap perniagaan, terdapat potensi besar untuk inovasi dan adaptasi. Kami sangat gembira dapat bergabung dengan UST untuk merintis penyelesaian berdasarkan data yang memberdayakan perniagaan untuk menavigasi cabaran ini secara efektif. Usaha bersama kami akan mendefinisikan semula pengurusan risiko dan meletakkan asas untuk masa depan yang lebih tahan lama dan mampan,” kata Samuel John, Ketua Pegawai Eksekutif, mistEO.

“Perkongsian strategik UST dengan mistEO menekankan komitmen jangka panjang kami untuk memimpin dengan inovasi. Dengan kepakaran gabungan kami, kami akan memanfaatkan kekuatan teknologi disruptif untuk memberikan nilai dan perubahan yang luar biasa kepada klien kami dalam Perbankan, Perkhidmatan Kewangan, dan Insurans. Selanjutnya, perkongsian menarik ini membolehkan kami untuk menyediakan kecerdasan keputusan iklim untuk meningkatkan keputusan pengurusan pelaburan, pemberian pinjaman, dan pengunderaitan insurans, serta menyediakan data penting dalam menilai strategi dan risiko ESG. Ketika pemahaman yang lebih besar tentang risiko iklim menjadi integral untuk operasi perniagaan, perkongsian kami dengan mistEO sangat penting untuk merangka penyelesaian mampan yang membolehkan pelanggan mengurus risiko iklim sambil sekaligus memberdayakan industri melalui teknologi transformatif,” kata Maureen Doyle-Spare, Pengurus Umum – Perkhidmatan Kewangan, UST.

Perkongsian UST-mistEO berfungsi sebagai contoh menonjol penumpuan inovasi teknologi dan kesedaran alam sekitar. Bersama-sama, mereka berada dalam kedudukan untuk merevolusikan sektor insurans dan perbankan, menawarkan penyelesaian yang boleh dipercayai untuk salah satu cabaran paling mendesak zaman kita.

Perihal mistEO

mistEO adalah syarikat fintech iklim yang menyediakan pengetahuan dan teknologi adaptasi perubahan iklim kepada perusahaan swasta (B2B) dan kerajaan (B2G). Pelanggan mistEO mengurus risiko iklim mereka dengan lebih baik menggunakan platform syarikat yang mengatur Analitik Spatio-Temporal, Pemodelan Cuaca, Pembelajaran Mesin dan Blockchain serta kepakaran dalaman mereka dalam Ekonomi Iklim dan Sains Aktuari. Untuk informasi lebih lanjut, kunjungi: https://misteo.co/

Media Kontak, MistEO:
nick@misteo.co

Perihal UST

Selama lebih dari 24 tahun, UST telah bekerja dengan perusahaan terbaik di dunia untuk membuat dampak nyata melalui transformasi. Didorong oleh teknologi, diilhami oleh orang, dan dipimpin oleh tujuan kami, kami bermitra dengan klien kami dari desain hingga operasi. Melalui pendekatan lincah kami, kami mengidentifikasi tantangan inti mereka dan merancang solusi disruptif yang membawa visi mereka ke kehidupan. Dengan keahlian domain mendalam dan filosofi tahan lama, kami menanamkan inovasi dan kelincahan ke dalam organisasi klien kami, memberikan nilai terukur dan perubahan jangka panjang di seluruh industri dan di seluruh dunia. Bersama-sama, dengan lebih dari 30.000 karyawan di 30+ negara, kami membangun untuk dampak yang tak terbatas – menyentuh miliaran kehidupan dalam prosesnya. Kunjungi kami di www.UST.com

Media Kontak, UST:

Tinu Cherian Abraham
+1 (949) 415-9857

Merrick Laravea
+1 (949) 416-6212

Neha Misri
+91-9284726602

Roshni Das K
+91 7736795557
media.relations@ust.com

Media Kontak, AS:

S&C PR
+1-646.941.9139
media@scprgroup.com

Makovsky
ust@makovsky.com

Media Kontak, UK:

FTI Consulting
UST@fticonsulting.com

Logo: https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/dccdbcd8-ust_logo.jpg

SUMBER UST