VANCOUVER, BC, Oct. 30, 2023 /CNW/ – Total Helium Ltd. (“Total Helium” atau “Syarikat“) (TSXV: TOH) (OTCQX: TTLHF) (FRA: Y02.F) mengumumkan pelantikan Robert Johnston, kini seorang Pengarah Syarikat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (“CEO“) sementara Syarikat berkuat kuasa serta-merta.

Encik Johnston mengasaskan Atalaya Resources, LLC, pada 2014. Syarikat eksplorasi minyak dan gas persendirian itu beroperasi di Barat Oklahoma dan Lembah Texas. Syarikat itu dijual pada 2022. Encik Johnston bersara dari Apache Corporation pada 2014 sebagai Naib Presiden Eksekutif. Jawatannya di Apache termasuk Naib Presiden Wilayah Tengah, bertanggungjawab untuk Lembah Anadarko, Lembah Permian, dan Lembah Timur Texas; Pengurus Negara Apache Argentina, bertanggungjawab untuk Lembah Neuquén, Lembah Austral, dan Lembah Cuyo; Pengurus Pengeksploitan, Apache Kanada, bertanggungjawab untuk Alberta dan Saskatchewan; dan Pengurus Pembangunan, Apache Mesir, bertanggungjawab untuk konsesi Khalda di Gurun Barat. Encik Johnston memulakan kerjayanya pada 1982 sebagai ahli geologi dengan Apache Corporation. Encik Johnston menerima Ijazah Sarjana Muda Sains dari University of Tulsa. Encik Johnston telah menjadi Pengarah Syarikat sejak November 2021.

Dengan pelantikan Encik Johnstons, Syarikat telah menerima perletakan jawatan Encik Robert B. Price sebagai CEO dan Pengarah Syarikat dan ingin mengucapkan terima kasih kepadanya atas sumbangan beliau dan mengharapkan kejayaan beliau di masa hadapan.

KONSESi KHAS

Pemilik kepentingan kerja 25% dan pengendali projek, Butler Minerals 1 LLC, di Projek Pinta Selatan telah bersetuju untuk “membawa” Syarikat dalam pengerukan lima sumur Shinarump berikutnya di kawasan Projek Pinta Selatan. Anggaran perbelanjaan untuk sumur Shinarump ialah kira-kira $200,000 untuk mengeruk, melengkapkan dan memasang kepala sumur dan kelengkapan permukaan yang berkaitan. Membawa tidak termasuk kerja penyiapan, pembinaan paip untuk mengangkut gas dari sumur berjaya ke loji pemprosesan. Pengerukan sumur pertama lima membawa dijangka akan bermula pada pertengahan Disember, tertakluk kepada permit mengeruk.

Selain daripada dipinda oleh konsesi khas ini untuk mengeruk lima sumur membawa, semua terma perjanjian pengendalian bersama yang lain akan kekal sama.

KEMASKINI SUMBER

Syarikat telah memulakan aktiviti penyiapan tambahan termasuk mengasingkan 2 daripada 7 sumur untuk meningkatkan sambungan dari lubang uji ke reservoir dengan pandangan meningkatkan kadar pengeluaran yang dirujuk dalam kenyataan media terakhir bertarikh Oct 23, 2023.

TENTANG TOTAL HELIUM LTD.

Total Helium ialah syarikat eksplorasi dan pengeluaran helium dengan kepentingan di lembangan Holbrook yang subur di Arizona. Untuk maklumat lanjut, sila lawati SEDAR+ (www.sedarplus.ca) dan laman web Syarikat (www.totalhelium.com).

Penyataan Mendatang

Penyataan yang dimasukkan dalam pengumuman ini, termasuk penyataan mengenai rancangan, niat dan jangkaan kami yang bukan bersifat sejarah bertujuan untuk menjadi, dan dengan ini dikenal pasti sebagai, “penyataan mendatang”. Penyataan mendatang mungkin dikenal pasti oleh perkataan termasuk “menjangkakan”, “mempercayai”, “berniat”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Syarikat memberi amaran pembaca bahawa penyataan mendatang, termasuk tanpa had kepada yang berkaitan dengan operasi masa depan dan prospek perniagaan Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang ditunjukkan dalam penyataan mendatang.

Sama ada Bursa Saham Venture atau Pembekal Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar-dasar Bursa Saham Venture) menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

SUMBER Total Helium Ltd