5 Teleperformance launches AI maturity assessment toolkit to help companies evaluate strategies for AI success

NEW YORK, 12 Sept. 2023 — Teleperformance, pemimpin global dalam perkhidmatan perniagaan digital, hari ini mengumumkan pelancaran Alat Penilaian Kematangan AI untuk membantu syarikat-syarikat memahami keupayaan yang diperlukan untuk melaksanakan AI dengan jayanya bagi mengubah organisasi mereka untuk pekerja, pelanggan dan pihak berkepentingan utama yang lain.


Teleperformance logo (PRNewsfoto/Teleperformance)

Kaji Selidik Kematangan AI percuma membantu organisasi memahami keupayaan yang diperlukan untuk melaksanakan AI dengan jayanya.

Kaji selidik Teleperformance AI Maturity yang percuma direka untuk membantu organisasi memahami bukan sahaja keupayaan yang diperlukan untuk kejayaan, tetapi gabungan keupayaan yang betul merentasi kesiapsediaan data, strategi operasi, infrastruktur, bakat dan banyak lagi.

“Walaupun kebanyakan syarikat terbesar di dunia telah mula mengintegrasikan AI ke dalam perniagaan mereka, terdapat beberapa halangan seperti data dan seni bina teknologi yang terasing, ketersediaan bakat dan kebolehsuaian organisasi. Laluan ke hadapan tidak selalu jelas, tetapi mereka yang menguasainya akan dapat memanfaatkan AI sebagai pembeda yang kuat,” kata Sidharth Mukherjee, Ketua Pegawai Digital, Teleperformance. “Terdapat peluang yang besar untuk syarikat-syarikat mendapat manfaat daripada kecekapan operasi, kepuasan pekerja yang lebih baik dan pengalaman pelanggan yang dipertingkatkan apabila strategi, keupayaan dan budaya AI dioptimumkan untuk kejayaan.”

Dibangunkan oleh Pasukan Penyelesaian AI Teleperformance, Alat Penilaian Kematangan AI membandingkan keupayaan AI sesebuah organisasi merentasi enam tonggak utama yang dikenal pasti Teleperformance sebagai kritikal untuk mengintegrasikan AI dengan kejayaan yang tinggi. Ini termasuk kesiapsediaan dan integrasi data, infrastruktur teknologi, bakat dan kepakaran, keberkesanan pelaksanaan, strategi dan budaya, serta penambahbaikan berterusan.

Responden kaji selidik akan menerima laporan perbandingan di mana organisasi mereka berada dalam perjalanan AI mereka, yang boleh mereka gunakan untuk membantu memudahkan perbincangan dalam organisasi mereka. Teleperformance juga akan menyediakan perundingan dengan pakar operasi AI.

Tingkatkan Prestasi Perniagaan dengan AI

Sebagai pemimpin dalam perkhidmatan perniagaan digital, Teleperformance memanfaatkan AI untuk memberi kuasa kepada organisasi untuk menyampaikan hasil perniagaan yang lebih mudah, lebih cepat dan lebih selamat, termasuk operasi penjagaan pelanggan yang dipertingkatkan dan dipermudahkan; dan perkhidmatan belakang pejabat termasuk pengurusan tenaga kerja; sokongan teknologi, kewangan dan pentadbiran; IT dan sumber manusia.

MENGENAI TELEPERFORMANCE GROUP

Teleperformance (TEP – ISIN: FR0000051807 – Reuters: TEPRF.PA – Bloomberg: TEP FP), adalah pemimpin global dalam perkhidmatan perniagaan digital, menggabungkan yang terbaik dalam teknologi canggih dengan empati manusia untuk memberikan penjagaan pelanggan yang dipertingkatkan yang lebih mudah, lebih cepat dan lebih selamat untuk jenama dan pelanggan terbesar dunia. Portfolio perkhidmatan AI berkuasa syarikat merangkumi dari penjagaan pelanggan barisan hadapan hingga fungsi belakang pejabat, termasuk perkhidmatan Kepercayaan dan Keselamatan yang membantu mempertahankan pengguna dalam talian dan reputasi jenama. Ia juga menawarkan pelbagai perkhidmatan khusus seperti pengutipan, penterjemahan dan penyetempatan, perkhidmatan visa dan konsular, dan penyumberan proses perekrutan. Dengan lebih daripada 410,000 orang yang berinspirasi dan bersemangat yang bertutur lebih daripada 300 bahasa, skala global dan kehadiran tempatan Kumpulan membolehkannya menjadi kekuatan kebaikan dalam menyokong komuniti, klien dan alam sekitar. Pada tahun 2022, Teleperformance melaporkan hasil terkonsolidasi sebanyak €8.154 juta (AS$8.6 bilion, berdasarkan €1 = AS$1.05) dan keuntungan bersih sebanyak €645 juta.

Saham Teleperformance didagangkan di pasaran Euronext Paris, Kompartemen A, dan layak untuk perkhidmatan penyelesaian tertunda. Ia dimasukkan dalam indeks berikut: CAC 40, STOXX 600, S&P Europe 350, MSCI Global Standard dan Euronext Tech Leaders. Dalam bidang tanggungjawab sosial korporat, saham Teleperformance dimasukkan dalam CAC 40 ESG sejak September 2022, indeks Euronext Vigeo Euro 120 sejak 2015, indeks EURO STOXX 50 ESG sejak 2020, indeks MSCI Europe ESG Leaders sejak 2019, indeks FTSE4Good sejak 2018 dan indeks S&P Global 1200 ESG sejak 2017.

Lawati Kumpulan di www.teleperformance.com.

SUMBER Teleperformance