Peranti lipat terkini jenama ini menyampaikan sinergi yang menakjubkan antara estetika fesyen yang menarik dan teknologi canggih yang “sempurna dalam poket” untuk belia bergaya.

SINGAPURA, 23 Sept. 2023 — Sub-jenama premium TECNO, PHANTOM, hari ini melancarkan PHANTOM V Flip 5G yang revolusioner — telefon lipat pertamanya dan peranti lipat bendera terkini. Telefon pintar terobosan ini menetapkan standard baru untuk integrasi teknologi canggih dan estetika fesyen kelas atas, dengan sistem kamera 64MP+13MP+32MP yang kuat, skrin bulat penutup yang unik, dan reka bentuk cosmos yang menakjubkan.

PHANTOM V Flip 5G yang “sempurna dalam poket”, yang dinamakan untuk Anugerah Reka Bentuk Jerman, mempamerkan kualiti reka bentuk luar biasanya dalam proses pemilihan teliti, secara rasmi dilancarkan semasa Flip In Style Pelancaran Produk Bendera TECNO 2023 di Singapura. Sebagai lipat terkini jenama, ia menandakan satu lagi batu loncatan dalam penerokaan berterusan jenama bentuk faktor dan bahasa reka bentuk baru untuk meningkatkan pengalaman pengguna lipat premium.

PHANTOM V Flip 5G menggabungkan reka bentuk bergaya dengan ciri-ciri telefon lipat berkuasa. (PRNewsfoto/TECNO Mobile Limited)

Menangkap Cahaya dan Bayangan Kehidupan dengan Lebih Banyak Definisi

PHANTOM V Flip 5G menerangi tembakan suram dengan keupayaan cahaya rendah yang dipertingkat untuk hasil yang menakjubkan. Kamera Utama Sensor Ultra Sensitif RGBW 64MP peranti berkuasa daripada peningkatan 60% pengambilan cahaya, serta pengurangan hingar dan ketepatan warna yang lebih baik, berkat format piksel RGBW inovatifnya. Pada 64MP yang mengagumkan, kamera mempunyai resolusi tertinggi mana-mana telefon lipat di pasaran dengan bukaan f/1.7 dan piksel 1.6μm (4in1). Dengan PDAF, Pemencilan Piksel ISOCELL dan Algoritma Penggabungan Piksel, ia menyampaikan prestasi malam telefon lipat yang tidak tertandingi untuk menerangi persekitaran gelap.

Menggunakan teknologi Dual-camera Fusion TECNO, kamera utama 64MP juga bekerja seiring dengan Kamera Sudut Lebar Ultra 13MP peranti untuk pengguna memperbesar dan memotong tembakan sudut lebar sambil mengekalkan banyak butiran.

Skrin penutup menunjukkan pratonton mudah untuk gambar Kamera Utama Sensor Ultra Sensitif RGBW 64MP yang menakjubkan. (PRNewsfoto/TECNO Mobile Limited)

Bagi pencinta selfie, Kamera Depan Autofokus Dwi-flash 32MP PHANTOM V Flip 5G menyediakan penyelesaian terbaik untuk selfie cahaya rendah. Kamera bersepadu Mikro-celah Dwi-flash adalah lampu kilat menghadap depan industri pertama dalam telefon lipat, yang dilengkapi dengan algoritma Super Flashlight TECNO untuk mencipta pencahayaan sempurna dengan pendedahan sempurna. Kamera juga menggunakan Fokus Mata Automatik untuk mencapai penjejakan subjek yang lebih tepat untuk kejelasan dan butiran yang lebih besar dalam selfie dan vlog.

Pengimejan Menarik Dikuasakan oleh Sistem FreeCam PHANTOM V Flip 5G

Berkat konstruksi lipatnya, PHANTOM V Flip 5G membuka dunia kemungkinan pengambilan gambar melalui Sistem FreeCam canggihnya. Peranti ini membolehkan pengguna meningkatkan imaginasi mereka dan menangkap momen ajaib dalam imej yang inovatif dan indah dengan kedua-dua kanta hadapan dan belakang. Stabil pada mana-mana sudut dari 30-150 ̊, pengguna boleh melayangkan peranti untuk mengambil gambar kumpulan yang lebih baik, selfie kamera belakang terperinci, gambar sudut rendah, FreeCam Time-lapses, dan banyak lagi. Prestasi melayang yang kukuh dengan penangkapan kawalan gerak isyarat dan suara membolehkan pengguna menikmati kreativiti bebas tangan.

Anggun, Premium, Kesempurnaan Saiz Poket

PHANTOM V Flip 5G membawa pengguna ke dimensi baru mewah dengan estetika kosmik canggih dan elegan. Apabila dilipat, skrin bulat “The Planet” peranti menarik perhatian dengan paparan hitam dalamnya yang mencerminkan kegelapan angkasa lepas. Memecahkan daripada bahasa reka bentuk lipat tradisional, modul kamera “Berbentuk Jalur Asteroid” disepadukan dengan sempurna ke dalam skrin, memberi telefon rupa yang licin dan canggih yang unik.

Rupa halus peranti dipertingkatkan oleh warna dan bahan canggihnya. Bagi individu berfikiran bergaya, kulit klasik corak lychee PHANTOM V Flip 5G menambah rupa dan rasa kelas atasnya, menjadi bahan yang sama yang digunakan dalam fesyen mewah dan kenderaan kelas atas. PHANTOM V Flip 5G tersedia dalam pilihan dua warna bergaya: Mystic Dawn dan Iconic Black.

PHANTOM V Flip 5G juga berjanji untuk menambah dimensi deria baru kepada teknologi telefon pintar, dengan peranti yang akan tersedia dengan kes pelindung berwangian. Kes menggabungkan mikrokapsul wangi ke dalam proses pengeluaran kulit, dengan wangian dilepaskan secara perlahan melalui tekanan, pemanasan geseran, atau resapan semula jadi. Wangian boleh bertahan lebih setahun dalam keadaan penggunaan normal. Tersedia dalam pilihan Rose, Sea Shore, atau Cologne, ia membawa personalisasi yang lebih besar kepada teknologi untuk mencerminkan pakaian, kesempatan, cuaca, dan mood anda.

Direka bentuk dengan teliti untuk mencapai bentuk saiz poket sempurna, PHANTOM V Flip 5G mengukur 88.77 x 74.05 x 14.95mm apabila dilipat, membolehkan penggelek ibu jari yang mudah, dan 171.72 x 74.05 x 6.95mm apabila dibuka. Skrin utama yang agak sempit dibangunkan berikutan penyelidikan meluas untuk menawarkan penggunaan satu tangan semula jadi dan selesa.

Membayangkan semula Gaya dan Kemudahan Skrin Penutup

PHANTOM V Flip 5G membayangkan semula penggunaan selesa dan reka bentuk menyenangkan dengan “The Planet” Skrin Penutup Serba Boleh yang unik. Skrin AMOLED bulat 1.32 inci yang diletakkan di tengah telah direka bentuk dengan teliti untuk kawalan ibu jari tunggal yang mudah, dengan penggelekan mudah dari setiap sudut.

Skrin 352ppi membolehkan pengguna mewujudkan paparan menyeronokkan yang berfungsi untuk keperluan mereka sendiri, dengan kertas dinding, Tmojis, haiwan peliharaan maya interaktif 3D, dan banyak lagi. Hanya dengan menggelek ibu jari, pengguna boleh mengakses kamera mereka untuk Swipe Shots yang mudah, memainkan muzik, dan membalas mesej dengan cepat. Membuat perkara lebih mudah, skrin menampilkan Widget Pintar boleh disesuaikan, termasuk ramalan cuaca, cincin vitaliti, pemasa, rakaman bunyi, agenda, stopwatch, dan penggera, jadi pengguna bahkan tidak perlu membuka telefon mereka untuk kekal terkini.

Selain skrin penutup, PHANTOM V Flip 5G terbuka untuk mendedahkan skrin utama ultra-besar 6.9 inci FHD+ 2640×1080. Paparan rata, tanpa lipatan yang sangat rata menyampaikan pengalaman yang memukau berkat engsel berbentuk titisan reka bentuk sendiri TECNO dan skrin yang lebih nipis dan ringan. Sementara itu, kadar penyegaran LTPO 10-120Hz dan pensampelan sentuhan 360Hz (jari tunggal dan berganda) membolehkan kelancaran hebat dengan penggunaan kuasa yang lebih rendah.

Caj dalam Kilat, Pergi Sepanjang Hari

Tiada apa yang bergaya tentang kehabisan cas. Itulah sebabnya PHANTOM V Flip 5G dilengkapi dengan Bateri Super 4000mAh, jadi pengguna boleh memaparkan gaya mereka sepanjang hari tanpa risau bateri mati. Apabila peranti memerlukan dorongan, Pengecasan Kilat 45W bermaksud ia tidak akan memerlukan masa yang lama untuk kembali ke kuasa penuh. Malah, 15 minit pengecasan sudah cukup untuk mencapai 50%, dan hanya 45 minit diperlukan untuk caj penuh.

Prestasi Telefon Lipat Berkuasa

Memastikan PHANTOM V Flip 5G menyampaikan substans serta gaya adalah gabungan ciri-ciri berkuasa. Pertama adalah cip MediaTek Dimensity 8050 5G berkuasa yang