4 4 TaiwanPlus and ARTE Team Up to Strike a Chord With

Siri pendek bergaya dokumentari Menawarkan Pandangan Mendalam Ke Arah Scena Techno Bawah Tanah Di Taiwan Dan China

Tersedia pada TaiwanPlus 11 November 2023

TAIPEI, 31 Oktober 2023 — TaiwanPlus dan ARTE, bekerjasama dengan ZORBA dan Volos Films, mempersembahkan ‘BPM ECSTASY: The Techno Wave Between Taipei dan Beijing’. Siri empat episod yang berdaya saing ini oleh Pengarah Olivier Richard mengambil pendekatan yang menarik namun peribadi untuk menjelajahi scena techno bawah tanah di Taiwan dan China, mengikuti pelbagai DJ ketika mereka mengembara dan memburu kunci untuk menghidupkan semula komuniti. ‘BPM ECSTASY’ akan memulakan tayangan perdananya di Saluran YouTube TaiwanPlus Docs pada 11 November, diikuti oleh pelancarannya di Saluran YouTube ARTE, laman web dan media sosial pada 14 November untuk penonton Eropah.


'BPM ECSTASY' adalah satu penerbitan unik yang menyelami wilayah tidak diterokai scena muzik elektronik di Taiwan dan China.

‘BPM ECSTASY’ menyelami komuniti techno yang pernah berkembang maju di Taipei dan Beijing, memaparkan pandangan intim mengenai subbudaya dengan pandangan di belakang tabir mengenai keadaan DJ-ing dalam dunia pasca-pandemik. Siri ini mengikuti DJ terkenal seperti SUNK, tamiX, Elvis. T, dan banyak lagi, mendedahkan sejarah bersama.

Siri ini berfungsi untuk menyatukan budaya unik sambil memperkembangkan rasa komuniti antarabangsa. Michael Yu, Ketua Pegawai Eksekutif TaiwanPlus menekankan hal ini, dengan berkata: “Melalui usaha bersama ARTE, kami bertujuan untuk merayakan keragaman, berkongsi kisah, dan mempromosikan rasa persaudaraan yang semua boleh ambil pelajaran.” ‘BPM ECSTASY’ adalah siri kolaboratif pertama jenisnya antara Taiwan dan Perancis, memaparkan bakat penerbitan dan penceritaan ZORBA dan Volos Films.

Penghasil TaiwanPlus David Kao menekankan bahawa ‘BPM ECSTASY’ adalah penerbitan unik yang menyelami wilayah tidak diterokai scena muzik elektronik di Taiwan dan China. “Projek ini dijanjikan untuk memberikan pandangan mendalam mengenai kuasa muzik, memaparkan keupayaannya untuk menyatukan dan menghubungkan orang.”

Tonton treler dan teruskan menanti ‘BPM ECSTASY: The Techno Wave Between Taipei dan Beijing.’

Mengenai TaiwanPlus

TaiwanPlus adalah pembekal berita dan hiburan bahasa Inggeris global terunggul dari Taiwan — menawarkan liputan berita yang boleh dipercayai, perspektif maklumat mengenai hubungan lintas selat, ditambah kandungan gaya hidup yang memberi inspirasi memfokuskan makanan, pelancongan dan hiburan. Bangga berpangkalan di salah satu demokrasi paling dinamik di Asia, pasukan wartawan dan penerbit kami yang pelbagai bangsa komited untuk menyampaikan berita bebas dan kisah yang memberi maklumat, menerangkan dan memberi inspirasi kepada penonton di seluruh dunia. Dapatkan perspektif global disokong pandangan Taiwan di laman web, aplikasi mudah alih, saluran TV dan pelbagai saluran media sosial kami.

SUMBER TaiwanPlus