56 1 South Korean Biotech Company Portrai Inc. Adopts Infortrend Storage to Enable AI Data Analysis for Pharmaceutical Drug Development

TAIPEI, 12 Sept. 2023 — Infortrend® Technology, Inc. (TWSE: 2495), pengeluar perkakasan storan perusahaan terkemuka, telah menyediakan syarikat bioteknologi Korea Selatan Portrai Inc. dengan penyelesaian storan kesatuan perusahaan EonStor GS untuk membolehkan teknologi penyelidikan inovatif mereka yang menggabungkan AI dan analisis RNA untuk pembangunan dadah farmaseutikal.

Portrai Inc. mengkhususkan diri dalam teknologi analisis RNA bertajuk “Spatial Transcriptomics” untuk mengkaji sasaran novel dan penanda biologi berkaitan penyakit. Syarikat itu menggunakan gabungan unik AI dan Spatial Transcriptomics bertujuan untuk merevolusikan pembangunan dadah farmaseutikal. Teknologi analisis ini secara berterusan menjana data dalam lingkungan 10GB hingga 1TB bagi imej bersaiz 1cm2, yang memerlukan ruang storan. Penyelesaian storan awan terhalang kerana jalur lebar internet yang rendah dan langganan bulanan yang mahal untuk pelan peringkat perusahaan. Oleh itu, syarikat itu mencari penyelesaian tapak yang berpatutan harga yang mampu menyimpan dan memproses sejumlah besar data penyelidikan yang dijana oleh pengiraan AI.

Portrai memilih storan Infortrend atas reputasi kestabilan dan prestasi sistemnya. Untuk membolehkan teknologi analisis RNA termaju dan berat mereka, syarikat bioteknologi ini dinasihatkan untuk menggunakan storan kesatuan EonStor GS 3024 Infortrend dan JBOD JB3060L, dilengkapi sepenuhnya dengan 84 pemacu NL-SAS x 18TB. Penyelesaian ini dengan mudah menangani permintaan untuk storan data dengan menawarkan sehingga 1.2PB storan yang tersedia. Selain itu, ia dilengkapi reka bentuk pengawal lebihan untuk meminimumkan masa henti, replikasi/pemerkasaan data untuk sandaran, skalabiliti masa depan untuk data penyelidikan yang semakin bertambah, dan pengurusan cekap dengan antara muka berasaskan pelayar.

“Dalam pembangunan dadah farmaseutikal, Spatial Transcriptomics dan analisis AI menjana jumlah data yang besar. Infortrend menawarkan kestabilan dan kapasiti storan, digabungkan dengan harga yang berpatutan, perkhidmatan pelanggan yang baik, dan sokongan teknikal, jadi kami amat berpuas hati dengan penyelesaian storan Infortrend,” kata Daeseung Lee, CEO Portrai Inc.

Ketahui lebih lanjut mengenai EonStor GS

Hubungi Infortrend di LinkedIn

Hubungi Infortrend untuk Membuat Pertanyaan

Mengenai Infortrend

Infortrend (TWSE: 2495) telah membangunkan dan mengeluarkan penyelesaian storan sejak 1993. Dengan penekanan yang kuat pada reka bentuk, pengujian, dan pembuatan dalaman, storan Infortrend menyampaikan prestasi dan skalabiliti dengan piawaian terkini, perkhidmatan data mesra pengguna, sokongan peribadi selepas jualan, dan nilai yang tidak tertandingi. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.infortrend.com

Infortrend® dan EonStor® adalah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Infortrend Technology, Inc.; tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing.