IMG 0085 It’s Time to Fight Back - Knightscope Launches School Safety Grant Program

Inovator Keselamatan Awam Teknologi Memacu Penggalangan Dana Seluruh Negara Meletakkan Keselamatan Sekolah, Kanak-Kanak dan Guru Pertama

MOUNTAIN VIEW, Calif.–13 September 2023–Knightscope, Inc. [NASDAQ:KSCP] (“Knightscope” atau “Syarikat”), peneraju utama pembangunan robot keselamatan autonomi dan sistem komunikasi kecemasan lampu biru, hari ini melancarkan Program Geran Keselamatan Sekolah – projek yang memberi kuasa kepada semua orang untuk mempromosikan persekitaran pembelajaran yang lebih selamat di sekolah-sekolah K-12.

Kekerasan, gangguan, ancaman terhadap pelajar, guru dan kakitangan sekolah semuanya memberi kesan negatif terhadap keupayaan kanak-kanak untuk mendapatkan pendidikan berkualiti dalam persekitaran yang selamat. Walaupun mewujudkan budaya sekolah yang menyokong adalah garis pertahanan pertama, teknologi keselamatan menyediakan lapisan tambahan pencegahan dan perlindungan daripada mereka yang berniat jahat.

Menurut syarikat penyelidikan pasaran, Omdia, sekolah dan kolej di Amerika Syarikat telah membelanjakan AS$2.7 bilion untuk produk dan perkhidmatan keselamatan pada tahun 2017 berbanding anggaran AS$3.1 bilion pada tahun 2021, tetapi dana yang tersedia dalam banyak kes tidak menampung semua kos yang berkaitan dengan melaksanakan teknologi baru untuk menjaga keselamatan institusi pendidikan. Ini meninggalkan sekolah terdedah dan tidak dilindungi, menyebabkan pemimpin negeri di seluruh AS menyeru untuk meningkatkan langkah-langkah keselamatan fizikal sekolah untuk melindungi mereka daripada penceroboh.

“Semua orang di negara kita mahu melakukan segala yang mungkin untuk menjaga pelajar, fakulti dan keluarga mereka selamat,” kata William Santana Li, pengerusi dan CEO, Knightscope, Inc. “Kekurangan dana dan bajet terhad tidak boleh menjadi faktor penghad yang melindungi sekolah kita, dan kami bertujuan untuk menyediakan laluan untuk mengatasi defisit itu dengan pendekatan inovatif ini.”

PROGRAM GERAN KESELAMATAN SEKOLAH

Program Geran ini bertujuan untuk menggabungkan dana daripada orang ramai yang ingin secara kolektif membuat sumbangan tidak boleh ditolak untuk sebahagian subsidi sekolah yang memerlukan yang mengalami kekurangan bajet yang menghalang pelaksanaan teknologi keselamatan Knightscope untuk lebih melindungi kanak-kanak, fakulti, dan pentadbir.

Perkhidmatan Knightscope meningkatkan keberkesanan sekolah dalam mengesan dan menghentikan penceroboh seperti yang dirujuk dalam blog yang baru diterbitkan tentang mengamankan sekolah, kolej dan universiti. Keselamatan sekolah perlu menjadi keutamaan untuk semua orang dalam komuniti, tetapi sumber kewangan untuk membayar inisiatif keselamatan dan keselamatan bernilai berjuta-juta dolar sangat terhad dan menggalakkan pentadbir untuk bertindak bagi pihak mereka yang memerlukan tidak mencukupi.

“Sudah tiba masanya kita bersatu sebagai sebuah negara dan melawan kembali keganasan yang berterusan di sekolah kita. Knightscope memimpin dalam memacu pengumpulan dana seluruh negara – mengambil isyarat daripada pelajar yang kerap mengadakan pengumpulan dana tempatan untuk seragam, peralatan sukan dan peralatan sekolah. Ini bukan sesuatu yang biasa dilakukan tetapi kami lebih suka menangani masalah dan melakukan sesuatu tentangnya daripada terus menyaksikan ketidakaktifan dengan ngeri,” kata Li.

BAGAIMANA IA BERFUNGSI

Pergi ke www.knightscope.com/fightback. Masukkan jumlah yang anda ingin dermakan dan klik “hantar pembayaran.” Isikan borang ringkas yang terhasil dan gunakan kad kredit anda untuk membuat pembayaran. Syarikat akan menggabungkan dana dan 100% wang anda akan digunakan untuk membantu sekolah prospektif yang tidak mampu membayar teknologi Knightscope dengan menggunakan dana anda untuk mengisi jurang.

Sekolah yang ingin dipertimbangkan perlu melengkapkan penilaian awal dengan Knightscope secara langsung, menerima cadangan, dan mengenal pasti kekurangan bajet dengan memesan masa dengan pakar berpengalaman kami di www.knightscope.com/discover.

Mengenai Knightscope

Knightscope adalah syarikat teknologi keselamatan awam canggih yang membina robot keselamatan sepenuhnya autonomi dan sistem komunikasi kecemasan lampu biru yang membantu melindungi tempat orang tinggal, bekerja, belajar dan lawati. Cita-cita jangka panjang Knightscope adalah untuk menjadikan Amerika Syarikat negara paling selamat di dunia. Ketahui lebih lanjut tentang kami di www.knightscope.com. Ikuti Knightscope di