Kerjasama Antara Rakan Kongsi yang Diperoleh SMS Mewujudkan Peluang Pertumbuhan Eksklusif

OMAHA, Neb., 12 Sept. 2023 — Senior Market Sales® (SMS), salah satu organisasi pemasaran insurans (IMO) terkemuka industri, telah memperoleh EMG Insurance Brokerage, salah satu IMO tertua dan paling dihormati di negara ini.

Presiden SMS Jim Summers menyifatkan perkongsian baharu ini sebagai kemenangan besar bagi SMS dan syarikat induknya Alliant Insurance Services ketika mereka membina rangkaian syarikat yang bekerjasama untuk berkembang, mencetuskan inovasi industri dan memberi kesan kepada kehidupan penasihat dan klien mereka.

“EMG menyertai rangkaian rakan kongsi yang diperoleh yang meraikan keusahawanan individu sambil memupuk kerjasama — itu adalah budaya yang unik dan menarik,” kata Summers. “Pada masa penyatuan pesat dalam industri kami, kami tidak hanya berkembang untuk menjadi lebih besar. Kami memilih rakan strategik yang teliti yang boleh membantu kami mencapai visi kami untuk membina rangkaian pengedaran kesihatan dan kekayaan utama dalam industri.”

John Haver, Naib Presiden Kanan Pemasaran dan Pembangunan Strategik SMS, berkata bahawa penambahan EMG melengkapi pengambilalihan SMS yang terkini, yang meningkatkan kehadiran hayat SMS dan menandakan kemasukannya ke dalam pasaran insurans kesihatan individu Akta Penjagaan Mampu (ACA). Pendekatan holistik EMG terhadap perancangan persaraan juga menarik minat SMS.

“Perkongsian ini memperluaskan peluang untuk SMS, Alliant dan semua rakan kongsi yang diperoleh kami,” kata Haver. “Peluangnya tidak terbatas apabila kita semua berada dalam pasukan yang sama.”

EMG bermula sebagai firma broker Texas pada tahun 1972 dengan misi yang mudah — membantu penasihat kewangan bebas menavigasi pasaran insurans untuk mencari produk yang tepat untuk klien mereka. Agensi broker am (BGA) secara rasmi diperbadankan pada tahun 1987, dan hari ini rangkaian kebangsaannya yang terdiri daripada lebih 80 pejabat rakan dan sekunder menyokong penasihat kewangan dan institusi di semua 50 negeri. Selain pelan hayat dan ACA, EMG menawarkan insurans penyakit kritikal, jagaan jangka panjang, hilang upaya, perjalanan dan gigi, anuiti, manfaat kumpulan, dan penyelesaian hayat.

Presiden EMG Durr Sexton berkata bahawa sumber Alliant dan SMS akan membantu BGA berkembang, terutamanya dalam kumpulan kecil dan pasaran kesihatan pertengahan dan dalam Tambahan Medicare dan Kelebihan Medicare, di mana SMS adalah pemimpin dan pakar. Platform SMS termasuk sokongan belakang pejabat yang terkemuka dalam industri, teknologi tertentu, sistem pemasaran terbukti dan portfolio produk kesihatan dan kekayaan yang komprehensif dari syarikat pembawa teratas.

Sexton dan Pengasas dan CEO EMG Thomas J. Archer berkata program eksklusif SMS dan teknologi serta penasihat pelaburan berdaftarnya, Sequent Planning, juga menarik minat mereka.

“Ia sentiasa tentang mencari rakan kongsi yang betul, rakan kongsi di mana kami mempunyai kesesuaian budaya. Dan sebaik sahaja dengan SMS, ia terasa bagus,” kata Sexton. “Kami bebas, kami usahawan. Kami menghargai kebebasan kami. Dengan melakukan ini dengan firma yang berfikiran keusahawanan dan bebas, kami hanya akan menjadi lebih kuat, kami hanya akan menjadi lebih baik, kami hanya akan menjadi lebih besar.”

EMG diwakili semasa transaksi oleh MidCap Advisors, berpusat di New York.

Mengenai Senior Market Sales

Senior Market Sales® (SMS) mewakili syarikat pembawa insurans Tambahan Medicare, Kelebihan Medicare, anuiti, hayat, jagaan jangka panjang, dan perjalanan teratas di semua 50 negeri. Lebih 71,000 ejen insurans bebas bergantung kepada SMS untuk teknologi tertentu, produk insurans kompetitif, dan latihan serta perkhidmatan pakar untuk membantu mereka memanfaatkan masa mereka, menjana lebih banyak wang, dan meletakkan perniagaan mereka dalam kedudukan yang istimewa. Ditubuhkan pada tahun 1982, SMS beribu pejabat di Omaha, Nebraska. Pada tahun 2020, SMS menyertai keluarga syarikat Alliant Insurance Services. Lawati www.SeniorMarketSales.com atau hubungi 1.800.786.5566 untuk maklumat lanjut.

Mengenai Alliant Insurance Services

Alliant Insurance Services adalah salah satu pengedar produk insurans pelbagai yang terkemuka di negara ini. Alliant beroperasi melalui rangkaian platform kebangsaan khusus dan pejabat tempatan untuk menawarkan pelanggan portfolio penyelesaian yang komprehensif yang dibina di atas pemikiran inovatif dan perkhidmatan peribadi. Perniagaan mengurus risiko semakin kompleks, dan Alliant menghadapi kerumitan ini dengan penuh kreativiti dan kelincahan. Alliant sedang mengubah cara pelanggan mendekati pengurusan risiko dan faedah, supaya mereka dapat memanfaatkan peluang baru untuk membesar dan melindungi organisasi mereka. Untuk maklumat lanjut, lawati alliant.com.

Hubungi:

Dan Trumblee

Timbalan Presiden

Pengarah Bahagian Komunikasi & Perkhidmatan Kreatif, Senior Market Sales®

402.343.3689

Dtrumblee@SeniorMarketSales.com

SUMBER Senior Market Sales