DUBLIN, 8 Sept. 2023 — Pasaran elektrod grafit dijangka berkembang, dijangka mencapai $10.5 bilion menjelang 2028. Ia akan berkembang pada CAGR 6.5% dari 2023 hingga 2028. Peluang utama terletak dalam sektor keluli, logam silikon, dan aluminum.

Pemacu Pasaran Utama:

Peningkatan permintaan untuk produk anti kakisan dalam sektor minyak dan gas.
Peningkatan yang konsisten dalam keperluan keluli merentasi pelbagai industri termasuk pembinaan, automotif, dan aeroangkasa.

Perkara yang patut diberi perhatian:

Elektrod kuasa ultra tinggi (UHP) dijangka menyaksikan pertumbuhan pesat disebabkan sifat kekuatan dan rintangan haba yang luar biasa.
Keluli akan kekal sebagai sektor aplikasi utama, didorong oleh penggunaan yang semakin meningkat merentasi pelbagai industri.
Rantau Asia Pasifik, disokong oleh gergasi pembuatan China dan India, akan terus menjadi pemimpin pasaran. Kehadiran pemain pasaran utama semakin mengukuhkan dominasi rantau ini.

Laporan Pecahan:

Mengikut Jenis Produk:

Kuasa ultra tinggi (UHP)
Kuasa tinggi
Kuasa biasa

Mengikut Aplikasi:

Keluli
Logam silikon
Aluminium

Mengikut Kawasan Geografi:

Amerika Utara
Eropah
Asia Pasifik
Baki Dunia

Gambaran Persaingan:

Peserta pasaran utama termasuk Showa Denko, GRAFTech, Graphite India Limited (GIL), HEG, dan Tokai Carbon. Kelebihan daya saing mereka berkisar pada kualiti produk. Strategi pertumbuhan dan kelestarian mereka merangkumi:

Pengembangan kapasiti pembuatan.
Pelaburan penyelidikan dan pembangunan yang kukuh.
Pembangunan infrastruktur.
Integrasi yang dilancarkan merentasi rantaian nilai.

Untuk maklumat lanjut tentang laporan ini, sila layari https://www.researchandmarkets.com/r/5m17bg

Mengenai ResearchAndMarkets.comResearchAndMarkets.com adalah sumber utama dunia bagi laporan penyelidikan pasaran antarabangsa dan data pasaran. Kami menyediakan anda dengan data terkini tentang pasaran dan rantau antarabangsa, industri utama, syarikat terkemuka, produk baru dan tren terkini.

Media Contact:

Research and MarketsLaura Wood, Pengurus Kananpress@researchandmarkets.com Untuk Waktu Pejabat E.S.T Call +1-917-300-0470Untuk Bebas Tol U.S./CAN Call +1-800-526-8630Untuk Waktu Pejabat GMT Call +353-1-416-8900 U.S. Fax: 646-607-1907Fax (luar U.S.): +353-1-481-1716

Logo: https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/141a8f8d-research_and_markets_logo.jpg

SUMBER Research and Markets