17 2 Flour Market size to grow by USD 40.9 billion from 2022 to 2027 - Technavio

NEW YORK, Oct. 27, 2023 — Saiz pasaran tepung dijangka akan berkembang sebanyak USD 40.9 billion dari tahun 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan bergerak pada kadar CAGR sebanyak 4.51% semasa tempoh ramalan. Permintaan yang kian meningkat untuk barangan roti adalah antara pemacu utama pasaran tepung. Walau bagaimanapun, faktor seperti kos pengeluaran dan pengeluaran yang tinggi yang berkaitan dengan proses penapaian tepung gandum mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan mengikut jenis (Gandum, Jagung/corn, dan Beras), aplikasi (Produk roti, Mi dan pasta, Biskut/wafel/wafer, dan Makanan haiwan dan lain-lain), dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Technavio menyediakan ringkasan menyeluruh yang menggambarkan saiz pasaran dan ramalan bersama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan boleh didapati dalam format PDF


Technavio has announced its latest market research report titled Global Flour Market 2023-2027

Analisis Segmen Utama

  • Segmen gandum dijangka menyaksikan pertumbuhan ketara semasa tempoh ramalan. Gandum merupakan bahan asas dalam membuat roti, memberikan struktur, tekstur dan perisa kepada pelbagai jenis roti. Pertumbuhan industri roti di seluruh dunia secara ketara didorong oleh permintaan penggunaan barangan roti yang semakin meningkat. Roti, kek, pai, dan produk roti lain telah menjadi makanan harian dan budaya, menyumbang kepada permintaan tepung yang tinggi. Selain itu, kepopularan memasak di rumah di kalangan pengguna telah meningkat, menyebabkan peningkatan permintaan untuk tepung gandum.

Untuk maklumat tambahan mengenai pelbagai segmen dan impaknya pada tahun-tahun akan datang, Sila lihat Sampel Laporan PDF.

Analisis Geografi

  • APAC dijangka menyumbang 45% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Pasaran tepung global di APAC mengalami pertumbuhan yang signifikan disebabkan pelbagai faktor seperti kebimbangan kesihatan, pendapatan boleh guna yang meningkat, dan permintaan untuk makanan sarapan segera dan produk makanan mudah. Pengguna di rantau ini juga berminat dengan produk makanan berkalori dan gula rendah. Untuk memenuhi pelbagai citarasa dan keutamaan pengguna, banyak pemain pasaran melancarkan produk baharu dan memperluaskan portfolio produk mereka. Pertumbuhan pasaran terutamanya didorong oleh negara seperti China, India, Filipina, Thailand, dan Vietnam. Faktor-faktor ini dijangka akan terus memacu pertumbuhan pasaran di rantau ini semasa tempoh ramalan.

Insight Syarikat
Pasaran tepung adalah terpecah-pecah, dan syarikat-syarikat menggunakan strategi pertumbuhan organik dan tak organik untuk bersaing di pasaran. Laporan ini menganalisis landskap persaingan pasaran dan memberikan maklumat mengenai beberapa syarikat pasaran, termasuk Archer Daniels Midland Co., Ardent Mills LLC, Associated British Foods Plc, Bay State Milling Co., Bunge Ltd., Burapa Prosper Co. Ltd., Cargill Inc., General Mills Inc., GrainCorp Ltd., Hodgson Mill, ITC Ltd., King Arthur Baking Co. Inc., Lieng Tong Rice Vermicilli Co. Ltd., Manildra Flour Mills Pty. Ltd., Parrish and Heimbecker Ltd., PT Sriboga Raturaya, Savage Services Corp., Thai Flour Industry Co. Ltd., Thai Wah Public Co. Ltd., dan Wilmar International Ltd.

Sila lihat Sampel Laporan PDF untuk maklumat lanjut mengenai strategi pertumbuhan yang diambil oleh syarikat dan penawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Pasaran Tepung Gandum Fermentasi dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 5.26% antara tahun 2022 dan 2027.

Pasaran Tepung Beras dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 4.54% antara tahun 2022 dan 2027.

Skop Pasaran Tepung

Liputan Laporan

Butiran

Tahun asas

2022

Tempoh sejarah

2017-2021

Tempoh ramalan

2023-2027

Momentum pertumbuhan & CAGR

Meningkat pada kadar CAGR sebanyak 4.51%

Pertumbuhan pasaran 2023-2027

USD 40.9 billion

Saiz pasaran

Details