TORONTO, 12 Sept. 2023Restaurant Brands International Inc. (“RBI”) (TSX: QSR) (NYSE: QSR), 1011778 B.C. Unlimited Liability Company (the “Borrower”) dan New Red Finance, Inc. (the “Co-Borrower” dan, bersama dengan the Borrower, the “Borrowers”) mengumumkan hari ini bahawa Borrowers bercadang untuk memasuki pindaan kepada kemudahan kredit berjamin kanan sedia ada mereka di mana mereka menjangkakan untuk, antara lain, (i) melanjutkan tempoh kematangan kemudahan kredit Term Loan A sedia ada berjumlah agregat $1.234 juta ke September 2028, (ii) melanjutkan tempoh kematangan kemudahan kredit Term Loan B sedia ada berjumlah agregat $5.163 juta ke September 2030 pada spread dijangka sebanyak 225 mata asas di atas SOFR dan (iii) meminda Kemudahan Kredit Berputar sedia ada untuk meningkatkan ketersediaan daripada $1,000 juta kepada $1,250 juta kredit pusingan yang belum dijelaskan pada bila-bila masa dan melanjutkan tempoh kematangan kemudahan tersebut ke September 2028; dan untuk membuat perubahan lain yang berkaitan dengannya. Perjanjian dijangka akan ditutup dalam beberapa minggu akan datang tertakluk kepada pemenuhan syarat penutupan lazim.


Restaurant Brands International Logo (CNW Group/Restaurant Brands International Inc.)

Mengenai Restaurant Brands International

Restaurant Brands International Inc. adalah salah satu syarikat restoran perkhidmatan pantas terbesar di dunia dengan lebih daripada $40 bilion jualan sistem tahunan dan lebih daripada 30,000 restoran di lebih daripada 100 negara. RBI memiliki empat jenama restoran perkhidmatan pantas paling menonjol dan ikonik di dunia – TIM HORTONS®, BURGER KING®, POPEYES®, dan FIREHOUSE SUBS®. Jenama-jenama yang dikendalikan secara bebas ini telah melayani tetamu, francais dan komuniti masing-masing selama berdekad-dekad. Melalui rangka kerja Restaurant Brands for Good, RBI sedang memperbaiki hasil mampan yang berkaitan dengan makanan, planet, dan orang serta komunitinya.

Pernyataan Masa Depan

Siaran akhbar ini mengandungi pernyataan masa depan, yang kerap dikenal pasti melalui perkataan “mungkin,” “percaya,” “fikir,” “menjangkakan,” “merancang,” “mengharapkan,” “berhasrat” atau ungkapan serupa dan mencerminkan jangkaan pengurusan mengenai peristiwa dan prestasi operasi masa depan serta hanya berkata pada tarikh di sini. Pernyataan masa depan ini termasuk pernyataan mengenai jangkaan RBI berkenaan pindaan potensi kepada kemudahan kredit. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada jangkaan RBI dinyatakan dalam pengemukaan RBI dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat dan di SEDAR+ di Kanada, seperti laporan tahunan dan suku tahunannya dan laporan semasa pada Borang 8-K, dan termasuk yang berikut: risiko berkaitan dengan hutang ketara RBI, risiko berkaitan keadaan ekonomi dan industri yang merosot dan risiko berkaitan peristiwa yang tidak dijangka, seperti keadaan cuaca buruk, bencana alam, ancaman atau serangan pengganas, wabak, termasuk koronavirus (COVID-19), perang di Ukraine atau peristiwa katastropik lain, yang semuanya boleh memudaratkan keadaan kewangannya dan menghalangnya daripada memenuhi obligasinya. Selain seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang sekuriti Persekutuan AS atau undang-undang sekuriti Kanada, RBI tidak berkewajipan untuk mengemas kini pernyataan masa depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh di sini.

SUMBER Restaurant Brands International Inc.