Minggu Perkhidmatan inisiatif menyokong komitmen berterusan syarikat kepada pelanggan dan komuniti
NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Inisiatif komitmen komuniti Project C National Grid memulakan tahun ketiga dengan mengembangkan hari perkhidmatan tahunan syarikat kepada minggu perkhidmatan dengan lebih 2,000 sukarelawan pekerja syarikat terlibat dalam 200 acara yang berlangsung di kejiranan di seluruh New York. Tema tahun ini – Hidup bersama. Berkembang bersama. – menyerlahkan kepentingan mewujudkan perubahan bermakna dan ikatan yang kekal.

“Saya teruja untuk menyertai rakan sekerja di kejiranan tempatan kami bersama rakan kongsi komuniti yang luar biasa untuk memulakan tahun ketiga Project C kami dengan sepenuh minggu khidmat di seluruh New York,” kata Rudy Wynter, Presiden, National Grid New York. “Saya kagum dengan impak yang telah kami capai sepanjang dua tahun lepas — dari membantu memperindahkan taman ke menyediakan akses kepada teknologi kepada mendedahkan pelajar dan belia kepada kerjaya STEM dan tenaga bersih kepada menghubungkan perniagaan kecil kepada sumber. Semua kerja kami berakar umbi dalam komitmen mendalam kami kepada New York, dan kami menantikan untuk melakukan lebih banyak lagi.”

Project C, dibiayai oleh pemegang saham National Grid, menyokong orang ramai dan komuniti dalam kerjasama dengan rakan kongsi tempatan dengan memperbaharui kejiranan, melabur dalam program pembakaran untuk badan bukan keuntungan, berdasarkan iman, seni dan institusi budaya; menyokong program keadilan iklim dan ekuiti sosial; dan dengan membantu perniagaan kecil dan keluarga tempatan. Tahun ini menandakan ulang tahun ketiga apa yang sebelum ini merupakan hari perkhidmatan. Disebabkan sambutan positifnya di komuniti di seluruh negeri, dan sokongan yang luar biasa dari rakan kongsi dan penglibatan sukarelawan pekerja National Grid, program ini diperluaskan kepada minggu perkhidmatan.

Kumpulan pekerja National Grid yang dedicated telah menghabiskan berbulan-bulan merancang dan bekerjasama dengan badan amal, sekolah, pusat komuniti, taman dan kumpulan lain untuk menyampaikan aktiviti yang dijadualkan dari 11 hingga 15 September. Di samping itu, pekerja berjanji untuk menyelesaikan Perbuatan Baik sepanjang Minggu Perkhidmatan, termasuk mengumpul dan menderma buku, makanan dan pakaian kepada badan amal tempatan, dan menderma darah ke bank darah.

Di Bandar Raya New York: Membina ke atas perkongsian jangka panjang dengan CityParks Foundation “It’s My Park,” sukarelawan membersihkan, menjaga katil bunga, menanam pokok, mewarna pagar dan bangku, dan mengekalkan gelanggang bola tangan di pelbagai taman, termasuk Brooklyn’s Nehemiah Park di Brownsville dan Lenape Playground, di Marine Park, dan di Queens Flushing Meadows Corona Park. Sukarelawan juga akan menyertai kakitangan Staten Island Zoo pada projek penambahbaikan dan penyelenggaraan untuk Pusat Kanak-Kanak.

Di samping itu, pekerja akan menawarkan sukarela masa mereka untuk menyediakan, menghidang dan menghantar makanan bekerjasama dengan Florence E. Smith Senior Services Center di Astoria, Queens, dan Brooklyn Community Food Distribution Center for Campaign Against Hunger, NYC. Aktiviti lain termasuk bekerjasama dengan NYC Administration of Children’s Services, Family Enrichment Centers untuk mengatur inventori di pantry komuniti dan membantu dengan penyelenggaraan taman dalam persediaan untuk aktiviti yang dirancang oleh komuniti. Juga, di Brooklyn Central Public Library, sukarelawan akan menyambut pengunjung, membantu menyokong program dan pemberian cenderamata, dan, NIA Brooklyn akan menjadi tuan rumah kepada sukarelawan National Grid untuk mengedarkan beg sekolah dan bekalan sekolah untuk menyokong 110 pelajar tempatan dan keluarga mereka.

Di Long Island: Pekerja akan menawarkan sukarela di United Veterans Beacon House, yang menyediakan penjagaan penuh belas kasihan, tempat tinggal yang bersih dan selamat, dan perkhidmatan bermakna untuk veteran dan keluarga veteran dengan kecacatan fizikal, PTSD, kecederaan otak traumatik, isu kesihatan mental, dan ketagihan. Sukarelawan akan memperindah eksterior rumah seorang veteran dengan menanam bunga, memangkas pokok, mengeluarkan semak, dan membasuh tekanan rumah itu. Pekerja juga akan membantu membersihkan dan membasuh anjing perkhidmatan dengan America’s VetDogs. Organisasi itu melatih anjing untuk menyediakan mobiliti dan kebebasan yang dipertingkatkan untuk veteran.

Sukarelawan akan menyokong ‘Membasuh Kereta untuk Sebab’ untuk manfaat