LOS ANGELES, 7 Sept. 2023 — Blaze Life Holdings (BLH) telah melantik veteran Anheuser-Busch Shreyas Balakrishnan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Kerjaya Balakrishnan selama hampir 20 tahun di Anheuser-Busch (AB) meliputi jawatan kepimpinan merentas Operasi Pembuatan dan Penyulingan Bir, Pengedaran, Jualan, dan Penggabungan & Pengambilalihan. Sejak 2019, Balakrishnan telah berkhidmat sebagai Presiden Cutwater Spirits, yang diambil alih oleh AB pada 2019. Di bawah kepimpinannya, Cutwater Spirits telah menjadi Jenama Koktel RTD No. 1 di AS – dengan pengedaran di kesemua 50 negeri dan antarabangsa (UK, Kanada, Australia). Sebelum Cutwater, Balakrishnan berkhidmat Elysian Brewing Co. sebagai Presiden dan Pengurus Besar, di mana beliau mengambil jenama serantau yang berpusat di Seattle dan mengarahkan pengembangan nasionalnya. Di bawah kepimpinannya, Space Dust IPA dengan cepat naik menjadi IPA paling pesat pertumbuhannya di AS.

Blaze Life Holdings
www.blazelifeholdings.com

“Rekod prestasi terbukti Shreyas memacu pertumbuhan jenama dan kategori jangka panjang melalui kepimpinan operasi akan mempercepatkan momentum kami dan mengembangkan kategori minuman ganja secara keseluruhan,” kata Paul Burgis, Pengasas Bersama BLH, “Setelah menguruskan operasi pengedaran AB di dua pasaran metropolitan terbesar AS, Bandar Raya New York dan Los Angeles, kepakarannya dalam menavigasi laluan ke pasaran dalam persekitaran yang kompleks adalah kecanggihan yang kami perlukan ketika kami memasuki fasa pertumbuhan seterusnya.”

Fokus semula BLH terhadap pengedaran tiba pada titik pusingan penting dalam pasaran ganja California, dengan jenama dan pembekal melarikan diri dari negeri itu dan Pengedar dominan runtuh hampir semalaman. BLH memodelkan operasi laluan ke pasarannya lebih berdasarkan industri alkohol yang dikawal selia dan sistem tiga peringkat daripada rantaian bekalan yang terfragmentasi industri ganja semasa.

Dalam peranannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, Balakrishnan akan memimpin BLH ketika ia mempercepatkan usahanya dalam pembuatan minuman, pengedaran, dan pembangunan jenama. “Saya bersyukur atas pengalaman dan kemahiran yang sangat berharga yang diperoleh selama dua dekad terakhir di Anheuser-Busch,” kata Shreyas Balakrishnan. “Budaya kepemilikan dan tidak mengambil jalan pintas yang mendalam tertanam dibawa ke perjalanan saya ke dalam industri ganja yang dinamik dan peranan saya dalam meningkatkan syarikat-syarikat Blaze Life Holdings. Saya sangat teruja dapat membantu memimpin dan membentuk masa depan minuman ganja bersama pasukan luar biasa di BLH.”

Kemudahan pembuatan minuman ganja Delta Bev BLH dijadualkan untuk memulakan pengeluaran pada Q4 2023. Kemudahan di Canoga Park Los Angeles akan menjadi kilang pembuatan minuman ganja terbesar di dunia – dengan 14 kali kapasiti pasaran California semasa. Sebagai sebahagian daripada usahanya untuk mengoptimumkan rantaian bekalan, bahagian pengedaran BLH, SuLo Distro, akan beroperasi dari kemudahan Canoga Park – menyelesaikan pergerakan mil pertama dan kos penyimpanan yang ketara yang membebankan pasaran pada masa ini.

Mengenai Blaze Life Holdings

Blaze Life Holdings ditubuhkan pada 2017 oleh dua visionari ganja: pelabur hartanah Los Angeles Scott Kim dan Paul Burgis, bekas COO dan CFO Golden Road Brewing Los Angeles, yang diambil alih oleh Anheuser-Busch InBev pada 2015. Mereka melihat peluang untuk perniagaan ganja canggih, terintegrasi secara menegak yang secara operasi sejajar dengan industri pembuatan bir kraft, diadaptasi untuk mendorong kecekapan dan pertumbuhan dalam industri minuman ganja yang berkembang pesat. Kumpulan BLH terdiri daripada ILLA Canna (kemudahan penanaman, produk jenama, dan runcit), SuLo Distro (pengedar ganja perkhidmatan penuh dengan keupayaan minuman), dan Delta Bev (pembuatan ganja), memberi tumpuan kepada menyediakan penyelesaian pembuatan bersama yang jelas dan mudah untuk jenama ganja dengan tumpuan kepada minuman. BLH diketuai oleh profesional dengan gabungan 80 tahun pengalaman dalam pengeluaran bir dan minuman, pengedaran, dan pembinaan jenama, selaras untuk membawa penyelesaian hujung ke hujung kepada jenama dan peruncit untuk meningkatkan bahagian dan memacu pertumbuhan kategori.

SUMBER Blaze Life Holdings