NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Pasaran tiket dianggarkan berkembang sebanyak USD 201.02 bilion dari 2022 hingga 2027, menurun pada CAGR 19.82%. Pasaran tiket terpecah belah disebabkan kehadiran banyak syarikat global dan serantau. Beberapa syarikat terkemuka yang menawarkan pasaran tiket adalah AMC Entertainment Holdings Inc., Anschutz Entertainment Group Inc., Cinemark Holdings Inc., Citizen Ticket Ltd., Coast To Coast Tickets LLC, Comcast Corp., CTS Eventim AG dan Co. KGaA, Cvent Inc., Eventbee Inc., Eventbrite Inc., Ideabud LLC, ITKTS Interactive Technologies Pvt. Ltd., Live Nation Entertainment Inc., Lyte Inc., One97 Communications Ltd., Softjourn Corp., TickPick LLC, Viagogo Entertainment Inc., Big Tree Entertainment Pvt. Ltd., dan eBay Inc. Laporan ini menyediakan senarai penuh syarikat utama, strategi mereka, dan perkembangan terkini. Muat turun Sampel sebelum membeli

Tawaran Syarikat:

AMC Entertainment Holdings Inc. – Syarikat ini menawarkan platform tiket dalam talian untuk pawagam dan pelbagai acara lain.
Cinemark Holdings Inc – Syarikat ini menawarkan tiket untuk pawagam dan pementasan melalui laman webnya yang dipanggil BookMyShow.
Untuk butiran mengenai syarikat dan tawaran mereka – Beli laporan!

Mengikut Geografi, pasaran dikelaskan sebagai Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika.

Amerika Utara dianggarkan menyumbang 36% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Pertumbuhan pasaran tiket di rantau ini adalah disebabkan oleh peningkatan populariti acara sukan, seperti Super Bowl, Daytona 500 (Florida), dan Kejohanan Bola Keranjang NCAA Kebangsaan, antara banyak acara lain. Di samping itu, peningkatan kutipan kotak pejabat juga mendorong pertumbuhan pasaran serantau. AS, Mexico, dan Kanada adalah pasaran utama di Amerika Utara. AS akan, menjelang 2022, mempunyai bahagian pendapatan tertinggi dalam pasaran penjualan tiket di Amerika Utara. Faktor utama yang menyumbang kepada pertumbuhan pasaran AS adalah terdapat banyak tempat pameran di negara ini. Pasaran ini juga dijangka disokong oleh pertumbuhan yang meningkat dalam media, hiburan, dan telekomunikasi; serta pendidikan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini semasa tempoh ramalan.

Muat turun sampel laporan untuk mendapatkan lebih banyak pandangan mengenai bahagian pasaran pelbagai rantau dan sumbangan segmen.

Pemacu berkesan- Kejayaan filem disebabkan peningkatan penggunaan animasi
Tren Utama – Penggunaan media sosial yang tinggi
Cabaran Utama – Peningkatan kes pemalsuan tiket

Perincian Pasaran

Mengikut Jenis, pasaran dikelaskan kepada segmen: acara sukan, filem, konsert, dan seni persembahan. Pertumbuhan dalam bahagian pasaran bagi segmen acara sukan akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Faktor-faktor seperti peningkatan populariti acara sukan seperti bola sepak, kriket, ragbi, dan tenis mendorong pertumbuhan segmen ini. Di samping itu, peningkatan bilangan liga sukan di peringkat kebangsaan dan serantau, serta peningkatan penonton, merupakan faktor lain yang mendorong pertumbuhan segmen ini. Selain itu, kemajuan teknologi dalam teknik muzik dan pencahayaan di acara langsung serta peningkatan infrastruktur, meningkatkan permintaan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen semasa tempoh ramalan.

Pakar penyelidikan Technavio telah memberikan lebih banyak pandangan mengenai bahagian pasaran segmen – Lihat Sampel Laporan
Laporan Berkaitan
Saiz pasaran gitar dianggarkan berkembang pada CAGR 7.75% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 1,950.56 juta. Laporan pasaran gitar ini secara mendalam merangkumi perincian pasaran mengikut jenis (akustik dan elektrik), saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran gitar global adalah peningkatan populariti aktiviti rekreasi berkaitan muzik.
Saiz pasaran buku audio dianggarkan berkembang pada CAGR 25.32% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 10,910.21 juta. Laporan pasaran buku audio ini secara mendalam merangkumi perincian pasaran mengikut saluran (muat turun sekali dan berlangganan), jenis (fiksyen dan bukan fiksyen), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Proliferasi peranti pintar dan aplikasi mendorong pertumbuhan dalam pasaran buku audio