NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Pasaran reagen pengelompokan darah dijangka tumbuh sebanyak USD 456.95 juta dari 2022 hingga 2027. Selain itu, momentum pasaran akan maju pada CAGR 7.73% sepanjang tempoh ramalan, menurut Penyelidikan Technavio. Pasaran telah dibahagikan kepada pengguna akhir (hospital dan bank darah, makmal klinikal, dan institusi akademik dan penyelidikan), teknik (teknik berasaskan PCR dan mikrosusunan, teknik berasaskan assay, teknik penjujukan selari secara besar-besaran, dan serologi) dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Rest of the World (ROW)). Amerika Utara dianggarkan menyumbang 46% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Pertumbuhan pasaran di rantau ini terutamanya didorong oleh jualan reagen kumpulan darah yang diluluskan untuk penentuan kumpulan darah dan peningkatan insiden penyakit kronik dan jenis kanser. Insiden leukemia yang tinggi di rantau ini seterusnya meningkatkan penggunaan pilihan rawatan seperti prosedur pembedahan dan rawatan. Ujian kumpulan darah adalah perlu untuk pesakit kanser kerana mereka mungkin memerlukan transfusi darah untuk rawatan, terutamanya semasa pembedahan. Ketersediaan pelbagai produk sehingga mendorong pertumbuhan pasaran dalam sektor ini, boleh dikaitkan dengan bilangan syarikat AS yang besar yang menjual reagen kumpulan darah. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran pada tempoh ramalan. Laporan ini menawarkan analisis terkini mengenai senario pasaran semasa, trend dan pemacu terkini, dan keseluruhan persekitaran pasaran. Baca Sampel PDF Laporan

Profil Syarikat:
Alpha Laboratories, Arena Bio Scien, Atlas Medical GmbH, AXO Science, BAG Diagnostics GmbH, Bio Rad Laboratories Inc., Danaher Corp., DIAGAST SAS, Grifols SA, Haemokinesis Ltd., Merck KGaA, Mesa Laboratories Inc., Novacyt SA, QuidelOrtho Corp., Quotient Ltd., Rapid Labs Ltd., Torax Biosciences Ltd., Tulip Diagnostics Pvt. Ltd., Werfenlife SA, and Calibre Scientific Inc.
Alpha Laboratories – Syarikat menawarkan reagen pengelompokan darah seperti ALBAcheck Whole Blood Controls dan ALBAclone Monoclonal Antisera.
Untuk mendapatkan akses kepada lebih banyak profil syarikat yang tersedia dengan Technavio, beli laporan ini!
Pasaran Reagen Pengelompokan Darah: Analisis Segmentasi
Pasaran telah dibahagikan kepada pengguna akhir (hospital dan bank darah, makmal klinikal, dan institusi akademik dan penyelidikan), teknik (teknik berasaskan PCR dan mikrosusunan, teknik berasaskan assay, teknik penjujukan selari secara besar-besaran, dan serologi), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Rest of the World (ROW)).
Pertumbuhan pangsa pasaran oleh segmen hospital dan bank darah akan signifikan sepanjang tempoh ramalan. Ini disebabkan oleh kadar penggunaan produk reagen yang tinggi di hospital dan bank darah disebabkan peningkatan permintaan untuk transfusi darah, hospital, dan bank darah.
Ketahui sumbangan setiap segmen yang diringkaskan dalam infografik padat dan deskripsi terperinci. Lihat Sampel PDF Laporan
“Selain menganalisis senario pasaran semasa, laporan kami meneliti data historikal dari 2017 hingga 2021” – Technavio
Pasaran Reagen Pengelompokan Darah: Dinamik Pasaran
Pemacu Utama

Peningkatan prevalens penyakit kronik
Peningkatan derma darah
Peningkatan permintaan untuk transfusi darah dan penjenisan kumpulan darah

Peningkatan prevalens penyakit kronik adalah faktor utama yang mendorong pasaran reagen pengelompokan darah. Peningkatan prevalens penyakit kronik seperti kencing manis dan kanser pada manusia meningkatkan keperluan untuk diagnosis awal untuk penjagaan pesakit yang lebih baik. Ujian jenis darah adalah perlu untuk pesakit kanser kerana mereka mungkin memerlukan transfusi darah untuk rawatan. Kebanyakan ubat kemoterapi memberi kesan kepada sumsum tulang, menyebabkan isipadu darah rendah dan kemungkinan kematian. Selain itu, produk darah seperti platelet yang digunakan untuk merawat pesakit kanser mempunyai jangka hayat yang pendek, yang meningkatkan permintaan. Para penyelidik juga mengkaji hubungan antara jenis darah dan risiko membangunkan asma dan penyakit paru obstruktif kronik (COPD), yang meningkatkan permintaan produk kumpulan darah, terutamanya reagen. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran pada tempoh ramalan.
Trend Utama
Peningkatan permintaan untuk transfusi darah dan pengelompokan darah adalah trend utama yang membentuk pertumbuhan. Peningkatan permintaan untuk transfusi darah boleh dikaitkan dengan pelbagai jenis kes kecemasan, termasuk kemalangan jalan raya yang menyebabkan kehilangan darah dan kematian. Permintaan untuk transfusi darah juga semakin meningkat dalam kalangan pesakit dengan gangguan seperti sel sabit, talasemia, anemia hemolitik, dan hemofilia. Transfusi darah sangat penting untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang dan hati serta anemia teruk yang disebabkan oleh kanser seperti kanser sistem pencernaan dan leukemia. Produk pengelompokan darah, termasuk reagen, juga digunakan untuk menentukan kumpulan darah janin pada wanita hamil, yang merupakan sebahagian penting dari penjagaan pra-natal.
Kenal pasti trend, pemacu, dan cabaran utama dalam pasaran. Muat turun sampel untuk mendapatkan akses kepada maklumat ini.
Laporan Berkaitan:
Pasaran diagnostik teman dianggarkan tumbuh pada CAGR 22.59% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 11,029.63 juta.