NEW YORK, 17 Sept. 2023 — Laporan Cryptocurrency Perkakasan Perlombongan Pasaran telah ditambah kepada penawaran Technavio. Dengan pensijilan ISO 9001:2015, Technavio telah berbangga menjadi rakan kongsi kepada lebih daripada 100 syarikat Fortune 500 selama lebih daripada 16 tahun. Perbezaan pertumbuhan potensi bagi pasaran perkakasan perlombongan cryptocurrency antara 2021 dan 2026 adalah USD 9.21 bilion. Keuntungan usaha perlombongan cryptocurrency memacu pasaran perkakasan perlombongan cryptocurrency. Perlombongan cryptocurrency adalah proses yang perlahan dan rumit yang tidak menguntungkan dalam skala kecil. Penggunaan perlombongan awan cryptocurrency semakin meningkat dan dalam penambangan awan, pelanggan melabur dalam usaha perlombongan awan cryptocurrency yang dihoskan, yang memindahkan sebahagian tertentu cryptocurrency yang diperoleh kepada pelanggannya. Selanjutnya, faktor seperti keuntungan usaha perlombongan cryptocurrency akan menyebabkan kemasukan beberapa usaha perlombongan cryptocurrency berskala kecil yang akan menggunakan penambangan awan. Oleh itu, faktor-faktor seperti itu menggalakkan pertumbuhan pasaran perkakasan perlombongan cryptocurrency semasa tempoh ramalan. Dapatkan wawasan yang lebih mendalam tentang saiz pasaran, senario pasaran semasa, peluang pertumbuhan masa depan, faktor-faktor penggerak pertumbuhan utama, tren terkini, dan banyak lagi. Beli laporan penuh di sini


Technavio has announced its latest market research report titled Global Cryptocurrency Mining Hardware Market 2022-2026

  • Cabaran Pasaran – Ketidakstabilan nilai cryptocurrency mencabar pertumbuhan pasaran perkakasan perlombongan cryptocurrency. Nilai cryptocurrency sangat tidak menentu, yang menyebabkan pelabur tidak memasukkan cryptocurrency dalam portfolio kewangan mereka. Selanjutnya, faktor seperti ketiadaan caj transaksi, caj kedudukan, yuran siaran dagangan, dan peraturan tentang platform perdagangan juga menyebabkan ketidakstabilan nilai cryptocurrency. Oleh itu, cabaran seperti itu menghalang pertumbuhan pasaran perlombongan cryptocurrency semasa tempoh ramalan. Ketahui pemacu utama, tren, dan cabaran tambahan yang tersedia dengan Technavio. Baca Sampel PDF Laporan Percuma Sekarang

Pasaran perkakasan perlombongan cryptocurrency dibahagikan kepada Produk (ASIC dan GPU) dan Geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

  • Pertumbuhan pangsa pasaran yang signifikan dalam segmen ASIC akan berlaku semasa tempoh ramalan. Penyelesaian ini digunakan untuk memproses dan merekodkan transaksi cryptocurrency secara cekap. Selanjutnya, ia dibina untuk menyelesaikan satu algoritma hash tunggal. Sebagai contoh, penyelesaian perkakasan perlombongan Bitcoin berasaskan ASIC hanya boleh menambang Bitcoin. Oleh itu, faktor-faktor seperti itu menggalakkan pertumbuhan segmen ASIC pasaran perlombongan cryptocurrency semasa tempoh ramalan.
  • 46% daripada pertumbuhan pasaran global akan berasal dari APAC semasa tempoh ramalan. Lihat Laporan Sampel Percuma untuk wawasan tentang sumbangan semua segmen dan peluang serantau dalam laporan.

Syarikat Utama dalam Pasaran Perkakasan Perlombongan Cryptocurrency:

Advanced Micro Devices Inc., Bitfury Group Ltd., BitMain Technologies Holding Co., Bolonminer, Canaan Inc., Ebang International Holdings Inc., GMO Internet Inc., Goldshell, Helium Systems Inc., HIVE Blockchain Technologies Ltd., INNOSILICON Technology Ltd., Intel Corp., Marathon Digital Holdings Inc., NVIDIA Corp., Riot Blockchain Inc., Shenzhen Fusionsilicon Semiconductor Co. Ltd., Shenzhen MicroBT Electronics Technology Co. Ltd, Spondoolies Ltd., Unruly Technologies Ltd.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran Global Cryptocurrency dianggarkan tumbuh pada CAGR 15.81% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 1,815.78 juta. Laporan pasaran cryptocurrency ini secara menyeluruh meliputi segmentasi jenis (bitcoin, Ethereum, dan lain-lain), Komponen (perkakasan dan perisian), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan pelaburan dalam aset digital adalah salah satu pemacu utama yang mendorong pertumbuhan pasaran cryptocurrency.

Pertumbuhan yang diramalkan untuk saiz pasaran ATM cryptocurrency dari 2021 hingga 2026 adalah USD 2.37 bilion pada CAGR 53.09% yang semakin meningkat. Ramalan pasaran ATM cryptocurrency ini secara menyeluruh meliputi segmentasi jenis dan geografi. Peningkatan bilangan pemasangan sangat mendorong pertumbuhan pasaran ATM cryptocurrency.

Cryptocurrency Perkakasan Perlombongan Pasaran Skop

Laporan Liputan

Butiran