marrakeshh The Generator Market in the Healthcare Sector to increase by USD 868.87 million from 2021 to 2026 | Unreliable power grid infrastructure in developing countries to drive the growth- Technavio

NEW YORK, 12 Sept. 2023 — Pasaran penjana dalam sektor penjagaan kesihatan dijangka berkembang sebanyak USD 868.87 juta dari 2021 hingga 2026. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 2.76% sepanjang tempoh ramalan. Pasaran dibahagikan kepada jenis (tetap dan mudah alih) dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan). Infrastruktur grid kuasa yang tidak boleh diharapkan di negara membangun adalah salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Infrastruktur grid di negara membangun tidak mencukupi untuk memenuhi permintaan elektrik yang semakin meningkat. Oleh itu, negara-negara ini perlu menaik taraf peralatan dan komponen rangkaian lama dengan peralatan baru. Di samping itu, pertumbuhan populasi bandar yang pesat di kebanyakan negara membangun telah meningkatkan permintaan elektrik dengan ketara. Sebagai contoh, India adalah pengeluar dan pengguna elektrik ketiga terbesar selepas AS dan China. Walau bagaimanapun, banyak kawasan bandar membangun kekurangan infrastruktur P&T dan kapasiti penjanaan kuasa yang mencukupi untuk memenuhi permintaan elektrik yang tinggi. Untuk mengatasi pemadaman dan kekurangan bekalan elektrik, pengguna semakin banyak menggunakan penjana mudah alih untuk menyediakan bekalan kuasa sokongan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Laporan ini menganalisis saiz pasaran dan pertumbuhan serta memberikan ramalan yang tepat tentang pertumbuhan pasaran. Lihat Contoh PDF


Technavio has announced its latest market research report titled Global Generator Market in the Healthcare Sector 2022-2026

Sorotan Utama:

 • Laporan ini mengenal pasti yang berikut sebagai beberapa pemain utama dalam pasaran penjana dalam sektor penjagaan kesihatan: APR Energy, Atlas Copco AB, Caterpillar Inc., Cummins Inc., DuroMax Power Equipment, Generac Power Systems Inc., Guangdong Westinpower Co. Ltd., Guangzhou Vancheer Electromechanical Co. Ltd., HIMOINSA SL, eAccess Solutions Inc., Kirloskar Proprietary Ltd., Kohler Co., Kubota Corp., Mitsubishi Heavy Industries Ltd., Rolls Royce Holdings Plc, Siemens AG, Wacker Neuson SE, Yanmar Holdings Co. Ltd., dan J C Bamford Excavators Ltd
 • Pasaran Penjana dalam Sektor Penjagaan Kesihatan terpecah belah.
 • Pasaran akan mencatatkan pertumbuhan 2.35% YOY pada tahun 2022.

Dinamik Pasaran:

Trend Utama

 • Kemajuan teknologi dalam penjana adalah trend utama dalam pasaran.
 • Umumnya, petrol, diesel, propana cecair, dan gas asli adalah empat jenis bahan api paling biasa digunakan untuk penjana.
 • Penjana pelbagai bahan api dikuasakan dengan petrol atau propana, manakala Penjana Trifuel boleh menggunakan tiga jenis bahan api yang berbeza, contohnya petrol, gas hidrokarbon cecair, dan propana & gas asli:
 • Di AS, di mana semakin ramai pelanggan bimbang tentang persediaan untuk kecemasan seperti bencana alam, penggunaan penjana ini semakin meningkat.
 • Oleh itu, majoriti pengguna membeli penjana yang boleh menggunakan tiga jenis bahan api yang berbeza untuk membolehkan pengguna akhir mempunyai bahan api kecemasan yang memenuhi keperluannya dalam kes di mana satu atau lebih jenis bahan api tidak tersedia.
 • Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Cabaran Penting

 • Peraturan pelepasan yang ketat adalah cabaran penting yang menyekat pertumbuhan pasaran.
 • Penjana perlu mematuhi perundangan Tier 4 yang ketat apabila beroperasi di AS dan piawaian Peringkat III dan IV apabila beroperasi di Eropah.
 • Tambahan pula, pengeluar penjana pada masa ini berusaha untuk mengekalkan harga penjana yang mampu milik sambil mengintegrasikan penapis regeneratif dan pengurangan bermangkin yang mematuhi peraturan ketat.
 • Walau bagaimanapun, peraturan ini meningkatkan keseluruhan kos pengeluaran, memaksa pengeluar menaikkan harga jualan penjana diesel ini.
 • Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Laporan ini juga merangkumi maklumat mengenai trend dan cabaran yang akan datang. Terokai maklumat terperinci dengan membeli laporan

Segmen Utama:

Pertumbuhan pasaran penjana dalam sektor penjagaan kesihatan mengikut segmen tetap akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Penjana pegun tetap berkuasa rendah terutamanya digunakan dalam pemasangan kecil di mana jumlah beban tidak besar, dan masa operasi penjana tidak lama. Kelebihan utama penjana ini adalah ia lebih murah, tidak memerlukan banyak ruang berbanding penjana pegun berkuasa tinggi, dan merangkumi kebanyakan keperluan tenaga. Oleh itu, manfaat sedemikian dijangka mendorong pertumbuhan segmen ini sepanjang tempoh ramalan.

Lihat sumbangan segmen terhadap pasaran, Minta Sampel

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran integrasi sistem robotik dianggarkan berkembang pada CAGR 9.89% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 4,752.09 juta.

Saiz pasaran sistem kawalan turbin dianggarkan berkembang pada CAGR 4.05% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 3,746.09 juta.

Skop Pasaran Penjana dalam Sektor Penjagaan Kesihatan