NEW YORK, 14 Sept. 2023 — Saiz pasaran pengurusan sisa perubatan dijangka meningkat sebanyakUSD 3.32 bilion antara 2022 dan 2027. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 5.5% sepanjang tempoh ramalan. Pasaran dibahagikan mengikut jenis (bukan berbahaya dan berbahaya), teknik (rawatan luar tapak dan rawatan tapak), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Pertumbuhan industri penjagaan kesihatan mendorong pasaran pengurusan sisa perubatan. Faktor seperti peningkatan populasi global dan keperluan penjagaan kesihatan yang semakin meningkat menyebabkan peningkatan ketara dalam aktiviti penjagaan kesihatan. Penyedia penjagaan kesihatan melaksanakan peraturan ketat berkaitan pengurusan sisa perubatan. Ini menyebabkan peningkatan permintaan untuk penyelesaian pengurusan sisa perubatan yang berkesan. Juga, terdapat peningkatan permintaan untuk perkhidmatan ini disebabkan pelbagai kemudahan penjagaan kesihatan menyumberluarkan pengurusan sisa perubatan mereka kepada syarikat khusus. Oleh itu, faktor-faktor seperti ini menggalakkan pertumbuhan pasaran pengurusan sisa perubatan sepanjang tempoh ramalan. Laporan menganalisis saiz pasaran dan pertumbuhan serta memberikan ramalan yang tepat tentang pertumbuhan pasaran. Lihat Sampel PDF Percuma


Technavio has announced its latest market research report titled Global Medical Waste Management Market 2023-2027

Sorotan Utama:

 • Laporan mengiktiraf yang berikut sebagai beberapa pemain utama dalam pasaran pengurusan sisa perubatan: Advanced Micro Devices Inc., All Medical Waste Australia Pty Ltd., BioMedical Waste Solutions LLC, BWS Inc., Casella Waste Systems Inc., Clean Harbors Inc., Daniels Health, EcoMed Services, EPCO, Gamma Waste Systems, GIC Medical Disposal Inc., GRP and Associates Inc., Hawaii Bio Waste Systems Inc., Larson Miller Inc., MEDPRO Disposal LLC, Stericycle Inc., Trilogy MedWaste Inc., Triumvirate Environmental, Veolia Environnement SA, dan Waste Management Inc.
 • Pasaran Pengurusan Sisa Perubatan terpecah belah.
 • Pasaran akan mencatatkan pertumbuhan YOY 5.0% pada tahun 2023.

Dinamik Pasaran:

Tren

 • Kemajuan dalam teknologi merupakan satu tren yang muncul dalam pasaran pengurusan sisa perubatan.
 • Teknologi gelombang mikro dan autoklaf merupakan perkembangan teknologi inovatif, yang meningkatkan kecekapan pengurusan sisa perubatan, mengurangkan kos, dan menambah baik keselamatan.
 • Teknologi inovatif, termasuk teknologi gelombang mikro, autoklaf, dan rawatan kimia, sedang dibangunkan dan diguna pakai untuk meningkatkan kecekapan dan keselamatan pengurusan sisa perubatan.
 • Oleh itu, peningkatan penggunaan teknologi maju dijangka menggalakkan pertumbuhan pasaran pengurusan sisa perubatan global sepanjang tempoh ramalan.

Cabaran

 • Kekurangan kesedaran mencabar pertumbuhan pasaran pengurusan sisa perubatan.
 • Penyedia penjagaan kesihatan dan orang awam kekurangan kesedaran tentang pelupusan sisa perubatan yang betul, yang membawa kepada pelupusan yang tidak betul dan potensi bahaya kesihatan dan alam sekitar.
 • Juga, pengendalian sisa berbahaya yang tidak betul oleh kakitangan sedemikian boleh terus memberi kesan kepada kesihatan mereka.
 • Oleh itu, cabaran sedemikian menghalang pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Laporan juga merangkumi maklumat tentang tren dan cabaran yang akan datang. Terokai maklumat terperinci dengan membeli laporan

Segmen Utama:

Segmen bukan berbahaya akan penting untuk pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Segmen bukan berbahaya merangkumi pembungkusan plastik, kaca dan plastik bersih, kertas dan kadbod, dan produk pejabat. Untuk mengurangkan risiko jangkitan kepada manusia, sisa perubatan perlu dilupuskan dengan betul, meningkatkan permintaan untuk pengurusan sisa perubatan. Oleh itu, faktor-faktor seperti ini menggalakkan pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan. Lihat sumbangan pasaran segmen, Minta Sampel Percuma

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran kitar semula sisa elektronik dianggarkan berkembang pada CAGR 15.67% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 16,004.9 juta.

Saiz pasaran pengurusan sisa basah dianggarkan berkembang pada CAGR 5.08% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 36.54 bilion.

Skop Pasaran Pengurusan Sisa Perubatan

Laporan Perlindungan

Butiran

tahun asas

2022

tempoh bersejarah

2017-2021

tempoh ramalan

2023-2027

Kadar pertumbuhan terkompaun tahunan

5.5%