NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Pasaran pemampat sentrifugal bergear sepadu dijangka berkembang sebanyak USD 539.85 juta dari 2022 hingga 2027. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan pasaran akan mencapai CAGR 6.04% sepanjang tempoh ramalan. Pasaran dibahagikan mengikut aplikasi (minyak dan gas, gas perindustrian, kimia/petrokimia, penjanaan kuasa, dan lain-lain), jenis (berasaskan pesanan khas dan modul), dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan). Permintaan yang semakin meningkat dari industri minyak dan gas merupakan faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Pemampat sentrifugal bergear sepadu akan digunakan untuk pelbagai aplikasi, antaranya pengekstrakan minyak dan penghantaran kepada pelanggan melalui kilang penapis dan saluran paip yang berkaitan. Terdapat banyak kegunaan untuk udara mampat dalam pemprosesan petrol, pengoksidaan air masin, regenerasi pemangkin, dan penyingkiran sulfur. Memandangkan projek yang ditangguhkan mula dilaksanakan, permintaan untuk unit Pemampat Sentrifugal bergear sepadu terus meningkat dalam pemprosesan hiliran, pertengahan dan huluan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Laporan ini menganalisis saiz pasaran dan pertumbuhan serta memberikan ramalan tepat mengenai pertumbuhan pasaran. Lihat Contoh PDF

Sorotan Utama:

Laporan ini mengenal pasti beberapa pemain utama dalam pasaran pemampat sentrifugal bergear sepadu seperti Atlas Copco AB, Baker Hughes Co., Chart Industries Inc., Cryostar, FS ELLIOTT Co. LLC, Fu Sheng Industrial Co. Ltd., General Electric Co., Hanwha Corp., Hitachi Ltd., IHI Corp., Ingersoll Rand Inc., Kawasaki Heavy Industries Ltd., KNM Group Berhad, Kobe Steel Ltd., Mitsubishi Heavy Industries Ltd., Nanjing SAG Equipment Co. Ltd., Siemens AG, Sundyne LLC, Volkswagen AG, dan HMS Hydraulic Machines and Systems Group PLC

Pasaran Pemampat Sentrifugal Bergear Sepadu adalah terpecah belah.

Pasaran dijangka menyaksikan pertumbuhan 5.64% YOY pada 2023.

Dinamika Pasaran:

Trend Utama

Peningkatan dalam R&D dan M&A (penggabungan & pengambilalihan) merupakan trend utama dalam pasaran.

Dengan peningkatan pesaing, para pemain industri cuba memperbaiki barisan produk mereka dan meneroka pasaran yang belum diterokai melalui penggabungan dan pengambilalihan.

Ini akan membantu mereka memanfaatkan dana yang tersedia dari sekutu dan mengurangkan pelaburan R&D oleh syarikat-syarikat.

Penggabungan dan pengambilalihan Strategik dapat memberi manfaat kepada pemain pasaran untuk membezakan produk mereka dan meningkatkan margin keuntungan.

Telah diperhatikan bahawa syarikat-syarikat berminat dalam pemboleh ubah seperti kebolehpercayaan, kos berkesan, dan kecekapan dalam pengeluaran produk akhir.

Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Cabaran Penting

Ketidaktentuan harga minyak dan gas merupakan cabaran penting yang menyekat pertumbuhan pasaran.

Kejayaan atau kegagalan sektor minyak dan gas mempunyai pengaruh besar terhadap harga petroleum.

Ketidakseimbangan dalam permintaan dan bekalan akan berlaku disebabkan penurunan atau peningkatan harga yang berterusan.

Kebanyakan syarikat minyak dan gas luar pesisir mengalami tempoh pendapatan yang berkurangan.

Ekoran pendapatan minyak dan gas yang lebih rendah, kebanyakan syarikat masih belum membuat pelaburan lanjut dalam eksplorasi.

Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka menyekat pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Laporan ini turut merangkumi maklumat mengenai tren dan cabaran yang akan datang. Terokai maklumat terperinci dengan membeli laporan

Segmen Utama:

Segmen minyak dan gas akan menyumbang bahagian besar pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Pemampat bergear sepadu akan menghasilkan pelbagai bentuk tenaga daripada penapisan minyak, operasi pertengahan, pemprosesan gas, dan proses lain kepada banyak aplikasi termasuk pengeluaran LNG dalam sektor minyak dan gas. Di samping itu, permintaan terhadap minyak mentah meningkat berikutan peningkatan pengeluaran kereta di seluruh dunia. Beberapa negara seperti India, China, Rusia, Emiriah Arab Bersatu, dan lain-lain membelanjakan berbilion dolar setiap tahun dalam projek baharu dan naik taraf dalam industri minyak. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Lihat sumbangan segmen terhadap pasaran, Minta Contoh

Laporan Berkaitan:

Saiz Pasaran Pemampat Udara dalam Industri Minyak dan Gas dianggarkan berkembang pada CAGR 4.1% antara 2023 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 2,287.43 juta. Laporan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut produk (perpindahan positif dan sentrifugal), jenis (tetap dan mudah alih), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah