12 4 Industrial Food Milling Machines Market is to grow by USD 121.47 million from 2022 to 2026- Technavio

NEW YORK, Oct. 27, 2023 — Pasaran mesin pengisar makanan perindustrian dijangka akan berkembang sebanyak USD 121.47 juta dari tahun 2021 hingga 2026. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan pasaran akan bergerak pada kadar CAGR sebanyak 4.15% semasa tempoh ramalan. Pasaran dibahagikan kepada produk (roller mill, hammer mill, pin mill, air classifier mill, dan lain-lain) dan geografi dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan penggunaan mesin pengisar dalam industri makanan. Pelbagai jenis peralatan pengisaran seperti pin mills, hammer mills, ball mills, jet mills, colloidal mills, impact mills, dan air mills digunakan untuk aplikasi makanan. Sebagai contoh, hammer mills digunakan untuk menghancurkan kek pra-tekan. Laporan ini menganalisis saiz pasaran dan pertumbuhan dan memberikan ramalan tepat mengenai pertumbuhan pasaran. Lihat Sampel PDF


Technavio has announced its latest market research report titled Global Industrial Food Milling Machines Market 2022-2026

Tajuk Utama:

  • Laporan mengenal pasti beberapa syarikat utama dalam pasaran mesin pengisar makanan perindustrian termasuk Alapala, Alvan Blanch Development Co., Beccaria S.r.l., Brabender GmbH dan Co. KG, Buhler AG, Erich NETZSCH GmbH dan Co. Holding KG, FRITSCH GmBH, FUCHS Maschinen AG, Glen Mills Inc., Hosokawa Micron Corp., IDEX Corp., IKA Werke GmbH dan CO. KG, Isimsan Muh. San ve Tic. A.S., Jas Enterprises, Kice Industries Inc., Mill Powder Tech Co. Ltd., Omas Srl, ProXES GmbH, Royal Duyvis Wiener BV, dan Satake Corp.
  • Pasaran mesin pengisar makanan perindustrian adalah berpecah-pecah.
  • Pasaran dijangka menyaksikan pertumbuhan YOY sebanyak 3.58% pada tahun 2022.

Dinamik Pasaran:

Trend Utama

  • Pengaliran teknologi yang dipertingkat dalam mesin pengisar merupakan trend utama di pasaran.
  • Konfigurasi optimum produk perlu dijamin melalui penyesuaian automatik celah pengisaran antara rotor dan stator sebuah mesin pengisar.
  • Dalam roller mills, sensor suhu akan disatukan. Amaran akan dipancarkan jika suhu meningkat melebihi had yang ditetapkan, dan motor utama perlu dimatikan.

Cabaran Signifikan

  • Isu tenaga dan kos merupakan kebimbangan signifikan yang memacu pertumbuhan pasaran.
  • Proses pengisaran mengambil kira hampir tiga suku daripada penggunaan kuasa dalam kilang tepung.
  • Contohnya, pemprosesan jagung basah adalah salah satu operasi paling intensif dari segi penggunaan tenaga kerana jumlah elektrik yang besar diperlukan untuk menggerakkan enjin besar bagi mengisar produk jagung.

Laporan ini juga menyentuh maklumat mengenai trend dan cabaran akan datang. Periksa gambaran sumbangan segmen dengan Meminta Sampel

Segmen Penting:

  • Bahagian pasaran bagi segmen roller mills dijangka akan berkembang dengan ketara semasa tempoh ramalan. Pelbagai jenis roller mills seperti dua-roller dan empat-roller tersedia. Untuk memastikan aliran produk makanan yang lancar dan berterusan di sepanjang nip, zarah makanan perlu diedarkan secara seragam di tepi roller pengisi industrial. Di samping itu, pelaksanaan ciri-ciri lain pada roller pengisi makanan perindustrian juga sedang ditangani oleh sesetengah pembekal.

Periksa sumbangan pasaran segmen, Mintal Contoh

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran mesin penekan hidraulik dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 5.78% antara tahun 2023 dan 2028. Saiz pasaran diramal akan meningkat sebanyak USD 4,375.22 juta.

Saiz pasaran ketel perindustrian dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 3.51% antara tahun 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramal akan meningkat sebanyak USD 2,948.87 juta.

Kandungan:

Ringkasan Eksekutif

Landskap Pasaran

Saiz Pasaran

Saiz Pasaran Sejarah

Lima Daya

Pembahagian Pasaran oleh Produk

Pembahagian Pasaran oleh Geografi

Lanskap Pelanggan

Lanskap Geografi

Pemacu, Cabaran & Trend

Lanskap Syarikat

Analisis Syarikat

Lampiran

Mengenai Technavio

Technavio adalah syarikat penyelidikan dan penasihatan global terkemuka dalam bidang teknologi. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada trend pasaran emerging dan menyediakan wawasan tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang pasaran dan membangunkan strategi yang berkesan untuk mengoptimumkan kedudukan pasaran mereka.

Hubungan:

Technavio Research
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +1 844 364 1100
UK: +44 203 893 3200
Emel: media@technavio.com
Laman: www.technavio.com