37 2 Battery Recycling Market Size to Grow USD 66.6 Billion by 2030 at a CAGR of 19.5% | Valuates Reports

BANGALORE, India, Sept. 11, 2023Pasaran Kitar Semula Bateri Disegmentasikan mengikut Kimia (Bateri Berasaskan Plumbum-Asid, Bateri Berasaskan Lithium, Bateri Berasaskan Nikel, dan Jenis Bateri Lain), Sumber (Bateri Perindustrian, Bateri Automotif, dan Bateri Pengguna & Peralatan Elektronik), Aplikasi (Pengangkutan, Elektronik Pengguna, Perindustrian, dan Lain-lain): Peluang Global Analisis dan Ramalan Industri, 2021-2030.

Valuates Reports Logo

Saiz pasaran kitar semula bateri global bernilai USD 11.1 Bilion pada tahun 2020 dan dijangka mencapai USD 66.6 Bilion menjelang 2030, mencatatkan CAGR 19.5% dari 2021 hingga 2030.

Muat turun Sampel Percuma: https://reports.valuates.com/request/sample/ALLI-Manu-3Y85/Battery_Recycling_Market

Faktor utama yang memacu pertumbuhan Pasaran Kitar Semula Bateri

Pasaran kitar semula bateri di seluruh dunia dijangka berkembang disebabkan oleh faktor-faktor seperti sekatan kerajaan, perlindungan alam sekitar, dan kesedaran awam. Ketersediaan lapisan pelindung untuk mengurangkan risiko kebakaran dan litar pintas, serta reka bentuk bateri yang menarik diramalkan membuka potensi pertumbuhan baru dalam pasaran global.

Lihat Laporan Penuh: https://reports.valuates.com/market-reports/ALLI-Manu-3Y85/battery-recycling

TREN MEMPENGARUHI PERTUMBUHAN PASARAN KITAR SEMULA BATERI

Nissan Leaf adalah salah satu kereta elektrik generasi pertama yang baterinya kini hampir mencapai akhir jangka hayat berguna dan perlu dikitar semula. Elemen ini dijangka menggalakkan permintaan untuk kitar semula bateri. Syarikat kitar semula bateri memulakan proses kitar semula kimia selepas mendapatkan bateri daripada pelbagai rakan kongsi mereka. Semasa proses ini, bahan-bahan yang relevan seperti nikel, kobalt, dan tembaga ditanggalkan dan ditapis. Sebahagian daripada bahan yang ditambah baik itu kemudian boleh digunakan semula untuk pembuatan bateri.

Kitar semula secara besar-besaran mengurangkan kebergantungan Eropah kepada bahan mentah. Penggunaan sumber lithium kini sangat jarang di Eropah. Walaupun terdapat beberapa deposit lithium di Eropah, permulaannya dipertikaikan kerana penduduk tempatan menentang operasi perlombongan di kawasan kejiranan mereka. Setiap tan bahan lithium yang dikitar semula sangat dihargai.

Selain itu, apabila jumlah kitar semula meningkat, turun naik harga mungkin agak berkurangan.

Kitar semula bateri Li-ion membolehkan pengumpulan dan penggunaan semula bahan mentah yang sangat berharga untuk pengeluaran bateri baru. Ini boleh menyumbang kepada bekalan bahan mentah yang lebih boleh dipercayai, pelbagai, dan berdekatan. Ini mula mengurangkan kebergantungan kepada perlombongan untuk mineral mentah, yang mempunyai kesan positif kepada alam sekitar.

Seiring munculnya teknik baru, para penyelidik telah mengkaji manfaat kitar semula bateri Li-ion dan terus berbuat demikian. Bateri boleh digunakan semula selama lima hingga tujuh tahun lagi dengan menggunakan teknik moden, yang lebih baik untuk alam sekitar. Sebagai contoh, menggunakan semula bateri terpakai boleh mengurangkan penggunaan tenaga keseluruhan dan membendung pemanasan global. Manfaat yang dicadangkan boleh menyebabkan pengurangan ketara dalam pelepasan gas rumah hijau dan keperluan untuk pengekstrakan bahan dan logam, yang akan mengurangkan kos pengangkutan dan tenaga yang digunakan dalam pembuatan kenderaan elektrik dan kitar semula bateri mereka.

Bahan bateri dijangka terus menjadi halangan elektrifikasi utama tanpa kitar semula. Oleh itu, kadar peralihan penting dari pembakaran dalaman ke dunia elektrik mungkin ditentukan oleh pertumbuhan dan keuntungan pasaran kitar semula bateri EV.

Beli Bab: https://reports.valuates.com/request/chaptercost/ALLI-Manu-3Y85/Battery_Recycling_Market

BAHAGIAN PASARAN KITAR SEMULA BATERI

Dari segi pertumbuhan pendapatan, Eropah mendahului pasaran dunia pada tahun 2020, dan dijangka akan terus mendominasi sepanjang tempoh ramalan. Ini disebabkan oleh pelbagai faktor, termasuk asas pelanggan yang besar dan kehadiran pemain utama di kawasan itu. Peraturan terhadap pencemaran alam sekitar dan sektor kereta elektrik rantau yang berkembang pesat juga dijangka menyokong perkembangan pasaran di Eropah.

Dapatkan Laporan Serantau: https://reports.valuates.com/request/regional/ALLI-Manu-3Y85/Battery_Recycling_Market

Syarikat Utama

 • LI-CYCLE CORP
 • Accurec Recycling GmbH
 • Battery Solutions
 • Redwood Materials, Inc
 • Glencore International
 • Retriev Technologies
 • Umicore
 • Enersys
 • AkkuSer Oy
 • Duesenfeld GmbH
 • Neometals Ltd
 • Primobius
 • Green Li-ion Pvt., Ltd
 • SungEel MCC Americas
 • Redux GmbH

Beli Sekarang untuk Pengguna Tunggal + Kesan Covid-19 : https://reports.valuates.com/api/directpaytoken?rcode=ALLI-Manu-3Y85&lic=single-user

LANGGANAN

Kami telah memperkenalkan langganan khas untuk pelanggan kami. Sila tinggalkan nota dalam Seksyen Komen untuk mengetahui tentang pelan langganan kami.

LAPORAN SERUPA

– Saiz pasaran global kitar semula bateri kenderaan elektrik dijangka mencapai USD 2426.4 juta menjelang 2028, daripada USD 1176.3 juta pada 2021, pada CAGR 10.8% sepanjang 2022-2028.

– Saiz pasaran kitar semula bateri lithium-ion dijangka mencapai USD 24930 juta menjelang 2028, daripada USD 2543 juta pada 2021, pada CAGR 38.1% sepanjang 2022-2028.

Pasaran Teknologi Kitar Semula Bateri Lithium-ion

– Saiz pasaran kitar semula bateri primer dijangka mencapai USD 284.3 juta menjelang 2028, daripada USD 175.6 juta pada 2021, pada CAGR 7.0% sepanjang 2022-2028.