IstockPhoto Tero Vesalainen Utility Terrain Vehicle Market to Reach $1.8 Billion, Globally, by 2032 at 5.5% CAGR: Allied Market Research

Permintaan yang meningkat untuk kenderaan utiliti medan (UTVs) dari pelbagai industri, seperti pertanian, pembinaan, dan sebagainya serta trend pengguna yang meningkat ke arah aktiviti rekreasi luar jalan raya adalah faktor yang dijangka akan memacu pertumbuhan pasaran global kenderaan utiliti medan semasa tempoh ramalan dari 2023 hingga 2032. Wilayah Asia Pasifik dijangka akan memegang bahagian pasaran terbesar menjelang 2032.

WILMINGTON, Del., 25 Oktober 2023 — Allied Market Research baru-baru ini telah menerbitkan laporan bertajuk,Utility Terrain Vehicle Market Size, Share, Competitive Landscape and Trend Analysis Report by Displacement (Less than 400 CC, between 400 CC and 800 CC, Greater than 800 CC), by Application (Sports UTV, Work UTV): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023-2032′′. Menurut laporan tersebut, pasaran global kenderaan utiliti medan menjana $1 bilion pada tahun 2022 dan dijangka akan menjana $1.8 bilion menjelang tahun 2032, dengan menyaksikan kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 5.5% dari tahun 2023 hingga 2032.

Allied_Market_Research_Logo

Muat Turun Sampel Halaman – https://www.alliedmarketresearch.com/request-sample/3141

Pendorong Utama Pertumbuhan

Permintaan terhadap aktiviti rekreasi luar jalan raya semakin meningkat di kalangan orang ramai. Selain itu, pelbagai industri seperti pembinaan, pertanian dan lain-lain semakin menggunakan kenderaan utiliti medan (UTVs) secara meluas di seluruh dunia. Faktor-faktor ini dijangka akan memacu pertumbuhan pasaran kenderaan utiliti medan semasa tempoh ramalan. Walau bagaimanapun, kos pengeluaran yang tinggi disebabkan pematuhan peraturan dan peraturan pelepasan emisi yang lebih ketat berkaitan kenderaan luar jalan raya mungkin akan menghalang pertumbuhan pasaran kenderaan utiliti medan pada masa hadapan. Sebaliknya, peningkatan penggunaan ciri-ciri teknologi terkini dalam UTVs seperti navigasi GPS, penyepaduan smartphone, skrin sentuh, sistem penampan lanjutan dan telematik memberi peluang untuk meluaskan pasaran kenderaan utiliti medan semasa tempoh ramalan 2023-2032.

Pemain Utama dalam Pasaran Kenderaan Utiliti Medan:

 • Yamaha Motor Co., Ltd.
 • CFMOTO Powersports Inc.
 • Textron Inc.
 • Deere & Company
 • KWANG YANG MOTOR CO., LTD.
 • Suzuki Motor Corporation
 • KUBOTA Corporation
 • Hisun Motors Corp., Ltd.
 • Honda Motor Co., Ltd.
 • Polaris Industries Inc.
 • Kawasaki Heavy Industries Ltd.
 • BRP Inc.

Laporan tersebut memberikan analisis terperinci mengenai pemain utama pasaran kenderaan utiliti medan global. Pemain-pemain ini telah menggunakan pelbagai strategi seperti pelancaran produk baharu, kerjasama, pengembangan, usahasama, perjanjian dan lain-lain untuk meningkatkan bahagian pasaran dan mengekalkan dominasi mereka di pelbagai wilayah. Laporan ini amat berharga untuk menonjolkan prestasi perniagaan, segmen operasi, portfolio produk dan langkah strategik pemain pasaran untuk memaparkan landskap persaingan.

Peroleh Laporan Penyelidikan Penuh (PDF/ Excel dengan Data Kualitatif dan Kuantitatif, Statistik, Jadual, Carta, Rajah) – https://www.alliedmarketresearch.com/utility-terrain-vehicle-market/purchase-options

Laporan Pasaran Kenderaan Utiliti Medan (UTV):

Liputan Laporan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023–2032

Tahun Asas

2022

Saiz Pasaran pada 2022

$1 bilion

Saiz Pasaran pada 2032

$1.8 bilion

Kadar Pertumbuhan Tahunan (KPT)

5.5 %

Bilangan Halaman dalam Laporan

310

Segmen yang diliputi

Isipasaran, Aplikasi, dan Wilayah

Pemangkin

Trend orang ramai menjalani aktiviti rekreasi luar jalan raya

Peningkatan permintaan dari sektor pertanian, memburu dan pembinaan

Peluang

Penggunaan ciri-ciri teknologi terkini dalam UTVs

Pelaburan R&D yang tinggi untuk inovasi produk

Halangan

Kos yang tinggi dan peraturan pelepasan emisi yang lebih ketat

Skenario COVID-19

 • Wabak COVID-19 telah memberi kesan besar terhadap pertumbuhan pasaran kenderaan utiliti medan global. Wabak tersebut menyebabkan gangguan rantaian bekalan global yang menjejaskan ketersediaan bahan mentah dan penghantaran produk siap.
 • Banyak acara berkaitan UTV seperti perlumbaan, pameran dan perhimpunan terpaksa dibatalkan atau ditangguhkan. Selain itu, pengeluar yang bergantung kepada bahagian dan komponen mengalami kelewatan dalam pengeluaran yang menyebabkan pengurangan ketersediaan produk. Semua faktor ini telah memberi kesan negatif terhadap pertumbuhan pasaran kenderaan utiliti medan semasa krisis wabak.

Isipasaran Antara 400 CC hingga 800 CC Dijangka Mengawal Bahagian Pasaran Terbesar Menjelang 2032