DUBLIN, 7 September 2023 — Pasaran granit global dijangka berkembang pada Kadar Pertumbuhan Tahunan Terkumpul (CAGR) 3.5% dari 2023 hingga 2028, didorong oleh peningkatan permintaan untuk bahan binaan yang tahan lama dan menarik dari segi estetika.

Granit, sejenis batu igneus yang dikenali kerana kekuatan dan daya tarikan estetika yang pelbagai, digunakan dalam pembinaan, seni bina, dan pembuatan monumen disebabkan ketahanannya serta rintangan terhadap hakisan, cuaca, dan bahan kimia.

Keutamaan pengguna untuk bahan mewah dan menarik dari segi estetika dalam pembinaan sedang meningkatkan pasaran, dengan penggunaan granit dalam pembinaan kediaman dan komersial semakin meningkat. Aplikasi granit yang semakin meluas merentasi pelbagai industri, termasuk pembinaan, seni bina, dan pembuatan monumen, menyumbang kepada pertumbuhan pasarannya.

Kemajuan teknologi dalam pengkuarian dan pemprosesan telah menjadikan granit lebih mudah diperoleh dan mampu milik, berkat inovasi seperti gergaji wayar dan pemesinan CNC. Di samping itu, granit semakin popular sebagai pilihan mesra alam dalam industri pembinaan kerana kelestariannya dan sifat semula jadi, selari dengan amalan bangunan hijau dan tren reka bentuk biofilik.

Pembahagian Pasaran

Pasaran dibahagikan berdasarkan produk, aplikasi, dan rantau.

Pembahagian Pasaran Mengikut Produk

Kepingan Granit
Jubin Granit
Lain-lain

Pembahagian Pasaran Mengikut Aplikasi

Kaunter Dapur
Lantai
Anak Tangga
Monumen
Lain-lain

Pembahagian Pasaran Mengikut Rantau

Amerika Utara
Eropah
Asia Pasifik
Amerika Latin
Timur Tengah dan Afrika

Persaingan

Pemain utama dalam pasaran granit global termasuk Marcolini Marmi S.p.A, Levantina y Asociados de Minerales, S.A., George Home Group Inc., Arizona Tile, L.L.C., AbleGroup Berhad, LandFord Stone Ltd., AG Marble & Granite, Temmer Marble, Amarestone, MDY, dan lain-lain. Syarikat-syarikat ini secara aktif terlibat dalam penyelenggaraan kilang, pengembangan kapasiti, pelaburan, dan pengambilalihan untuk mendorong pertumbuhan pasaran.

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, sila layari https://www.researchandmarkets.com/r/me98wo

Mengenai ResearchAndMarkets.comResearchAndMarkets.com adalah sumber utama laporan penyelidikan pasaran antarabangsa dan data pasaran. Kami menyediakan anda dengan data terkini mengenai pasaran dan rantau antarabangsa dan serantau, industri utama, syarikat terkemuka, produk baru dan tren terkini.

Media Contact:

Research and MarketsLaura Wood, Pengurus Kananpress@researchandmarkets.com Untuk Waktu Pejabat E.S.T Call +1-917-300-0470Untuk Bebas Tol U.S./CAN Call +1-800-526-8630Untuk Waktu Pejabat GMT Call +353-1-416-8900 Faks U.S.: 646-607-1907Faks (luar U.S.): +353-1-481-1716

Logo: https://www.malaysianbuzz.com/wp-content/uploads/2023/09/fc356b51-research_and_markets_logo.jpg

SUMBER Research and Markets