SINGAPURA, 13 Sept. 2023 — McLaren Racing dan OKX, sebuah syarikat teknologi Web3 terkemuka dan Rakan Utama Rasmi Pasukan Formula 1 McLaren, hari ini mendedahkan reka bentuk livery Stealth Mode edisi terhad untuk dibawa pada kereta lumba Formula 1 MCL60 McLaren di Grand Prix Singapura 2023 (15-17 September) dan Grand Prix Jepun 2023 (22-24 September).


Photo 13 9 23 3 27 03 PM OKX switch McLaren MCL60 race car to Stealth Mode for the Singapore Grand Prix

Reka bentuk livery Stealth Mode telah direka bersama oleh OKX dan McLaren, dan akan menukar warna livery McLaren, menambah hitam terhadap trim oren klasik pasukan. Reka bentuk licin dan senyap ini mewakili kepercayaan kedua-dua jenama dalam bekerja keras di belakang tabir untuk berusaha mencapai kecemerlangan, sambil menerima perubahan dan inovasi.

MCL60 telah didedahkan dalam Stealth Mode pada hari Rabu 13 September di acara media eksklusif di Singapura di Lantern, Fullerton Bay Hotel. Acara tersebut dihadiri oleh Ketua Pemasaran OKX Haider Rafique, pemandu F1 McLaren Lando Norris dan Oscar Piastri, dan Pengarah Eksekutif, Perkongsian & Akselerator McLaren Racing, Matt Dennington.

T-shirt edisi terhad akan disediakan melalui McLaren Store, dan pada cabutan terhad untuk para hadirin Token2049, persidangan Web3 yang berlangsung di Singapura sebelum perlumbaan.

Untuk mendekatkan peminat dengan Stealth Mode, OKX akan menganjurkan zon peminat bertema McLaren, OKX Race Club, di Chijmes, Singapura. OKX Race Club akan berlangsung dari Khamis 14 September hingga Ahad 17 September, menampilkan kereta pameran Stealth Mode, simulator lumba, cabutan dan tetamu kejutan sepanjang weekend perlumbaan. Ia akan dibuka secara rasmi pada pukul 14:00 SGT pada Khamis 14 September, dan tiket percuma boleh didapati di sini.

Zak Brown, CEO McLaren Racing, berkata:

“Perkongsian kami dengan OKX semakin kukuh, dan sangat hebat untuk meraikannya dengan livery yang luar biasa ini. Stealth Mode membalikkan warna kereta perlumbaan kami, membawa sesuatu yang menarik dan berbeza ke dua perlumbaan hebat ini di Singapura dan Jepun. Kami berharap peminat akan menyukainya seperti kami dan mendapat peluang untuk menikmati zon peminat untuk berhubung dengan pasukan kami. OKX adalah penyokong setia perjalanan McLaren, dan sebaliknya kami berbangga dapat memperkenalkan perkongsian kami di litar melalui platform Formula 1 global.”

Haider Rafique, Ketua Pemasaran OKX, berkata:

“Kejayaan di litar, dan dalam dunia Web3, hanya mungkin melalui kerja berpasukan, kreativiti dan inovasi. Stealth Mode diilhamkan oleh prinsip-prinsip yang sama. Ia juga cara untuk kami meraikan kembalinya F1 ke rantau Asia Pasifik, yang merupakan pusat Web3 dalam banyak cara. Apabila Stealth Mode memasuki litar pada hujung minggu ini kami mengucapkan selamat maju jaya kepada Lando dan Oscar dalam apa yang kami harapkan akan menjadi prestasi MCL60 yang kukuh.”

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

 • Steve Atkins, Ketua Pegawai Komunikasi, McLaren Racing
  Steve.atkins@mclaren.com / +44 (0) 7590 771 849
 • Saskia Wirth, Pengarah, Komunikasi Korporat, McLaren Racing
  saskia.wirth@mclaren.com / +44 (0) 7442 934 149
 • Curtis Nice, Pengurus Komunikasi, McLaren Racing
  curtis.nice@mclaren.com / +44 (0) 7765 742 300
 • Fran Campbell, Eksekutif Komunikasi, McLaren Racing
  fran.campbell@mclaren.com / +44 (0) 7442 692 253

Mengenai McLaren Racing

McLaren Racing diasaskan oleh pemandu lumba Bruce McLaren 60 tahun lalu pada 1963. Pasukan memasuki perlumbaan Formula 1 pertamanya pada 1966. Sejak itu, McLaren telah memenangi 20 kejuaraan dunia Formula 1, 183 Grand Prix Formula 1, Indianapolis 500 tiga kali, dan Le Mans 24 Jam pada percubaan pertamanya.

McLaren Racing bersaing merentasi lima siri perlumbaan. Pada 2023, pasukan akan bersaing dalam Kejuaraan Dunia Formula 1 FIA dengan pemandu F1 McLaren Lando Norris dan Oscar Piastri, SIRI NTT INDYCAR dengan pemandu Arrow McLaren Pato O’Ward, Felix Rosenqvist dan Alexander Rossi, Kejuaraan Dunia Formula E ABB FIA dengan Pasukan Formula E NEOM McLaren pemandu René Rast dan Jake Hughes, dan Kejuaraan Extreme E dengan Pasukan Extreme E NEOM McLaren pemandu Emma Gilmour dan Tanner Foust. Pasukan juga bersaing dalam Kejuaraan Esports Pro F1 sebagai McLaren Shadow, setelah memenangi Kejuaraan Pembina dan Pemandu 2022.

McLaren adalah juara untuk kelestarian dalam sukan dan penandatangan Komitmen Tindakan Sukan untuk Perubahan Iklim PBB. Ia komited untuk mencapai sifar bersih menjelang 2040 dan memupuk budaya pelbagai dan inklusif dalam industri sukan bermotor.

McLaren Racing – Laman Web Rasmi

Mengenai OKX

OKX adalah ekosistem Web3 terkemuka.

Sebagai rakan utama juara Liga Perdana Inggeris Manchester City FC, McLaren Formula 1, Olimpian Scotty James, dan pemandu F1 Daniel Ricciardo, OKX bertujuan untuk menggandakan pengalaman peminat dengan peluang penglibatan baharu. OKX juga rakan utama Festival Tribeca sebagai sebahagian daripada inisiatif untuk membawa lebih banyak pencipta ke dalam Web3.

OKX Wallet adalah tawaran terkini platform untuk orang yang ingin menerokai dunia NFT dan metaverse sambil berdagang GameFi dan token DeFi.

OKX komited kepada ketelusan dan keselamatan dan menerbitkan Bukti Rizabnya setiap bulan. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai OKX, muat turun apl kami atau layari: okx.com

Penafian

Pengumuman ini disediakan hanya untuk tujuan maklumat. Ia tidak bertujuan untuk memberi nasihat pelaburan, cukai, atau undang-undang, dan tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk membeli, menjual, memegang atau menawarkan apa-apa perkhidmatan yang berkaitan dengan aset digital. Aset digital, termasuk stablecoin, melibatkan risiko tinggi, boleh berubah dengan ketara dan tertakluk kepada ketidaktentuan pasaran. Anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk menilai risiko pasaran dan membuat keputusan pelaburan anda sendiri.