Real Estate01 Depositphotos 4986673 S vacclav NexPoint Hospitality Trust Announces Grant of Deferred Units

DALLAS dan TORONTO, 11 September 2023 /CNW/ — NexPoint Hospitality Trust, (“NHT” atau “REIT1), (TSX-V: NHT.U) hari ini mengumumkan penerbitan 1,295,668 unit tertunda (“Unit Tertunda“) kepada pemegang amanah bebas tertentu REIT, menurut pelan unit tertunda sedia ada REIT (“Pelan Unit Tertunda“). Unit Tertunda telah diberikan berkenaan dengan yuran pemegang amanah terakru sehingga akhir Q2 2023, dalam jumlah agregat AS$323,917 dan menurut program padanan REIT.

Pemberian adalah tertakluk kepada pindaan dan penyataan semula pelan unit tertunda, kelulusan oleh Bursa Saham Ventura TSX (“TSXV“) dan undian majoriti afirmatif daripada undi yang dilontarkan oleh pemegang unit bebas kepentingan REIT, tidak termasuk undi yang dilontarkan oleh pemegang unit tersebut yang perlu dikecualikan menurut Dasar TSXV 4.4 – Pampasan Berasaskan Sekuriti di mesyuarat tahunan dan khas akan datang pemegang unit REIT.

Mengenai NHT
NexPoint Hospitality Trust adalah amanah pelaburan hartanah awam yang didagangkan, dengan Unit-unitnya disenaraikan di TSXV di bawah tanda dagangan NHT.U. NHT memberi tumpuan kepada memperoleh, memiliki dan mengoperasikan hartanah perhotelan yang terletak baik di Amerika Syarikat yang menawarkan hasil semasa yang tinggi dan dalam banyak kes aset prestasi rendah dengan potensi untuk meningkat nilai melalui pelaburan dalam penambahbaikan modal, pemulihan berasaskan pasaran, penjenamaan semula, peningkatan hasil, penambahbaikan operasi, ketidakcekapan perbelanjaan, dan memanfaatkan tanah berlebihan atau ruang yang tidak digunakan sepenuhnya. NHT memiliki 9 hartanah berjenama yang disokong oleh Marriott, Hilton, Hyatt, dan Intercontinental Hotels Group, yang terletak di seluruh AS NHT dinasihati secara luaran oleh NexPoint Real Estate Advisors VI, L.P.

Bursa Saham Ventura TSX mahupun Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (sebagaimana istilah tersebut ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Ventura TSX) tidak menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

Hubungi:
Hubungan Pelabur
IR@nexpoint.com

Pertanyaan Media
MediaRelations@nexpoint.com

7408432

1 Dalam pelepasan ini, “kami,” “kita,” “milik kita,” dan “NHT” merujuk kepada NexPoint Hospitality Trust.

SUMBER NexPoint Hospitality Trust