SINGAPURA, 12 Sept. 2023 — Mythic Protocol secara rasmi menutup pusingan benih lebih langgan sebanyak $6.5 juta yang diketuai bersama oleh Shima Capital, Dana Web 3 terkemuka yang diketuai oleh Yida Gao. Disertai oleh Alpha JWC, sebuah VC kuasa SEA, dalam usaha untuk mewujudkan ekosistem hiburan kolaboratif yang pertama di dunia yang memanfaatkan kes guna ideal teknologi blockchain, permainan, dan media kreatif: kerjasama. Penyumbang tambahan pusingan termasuk Saison Capital, GDV Venture, Planetarium Labs, Arcane Group, Presto Labs, MARBLEX, EMURGO Ventures, HYPERITHM, dan beberapa Malaikat terkemuka.

“Shima Capital teruja untuk memimpin pusingan benih bersama Mythic Protocol,” kata Yida Gao, Pengasas dan Pengarah Pengurusan Am Shima Capital. “Dengan pasukan pengasas yang telah melancarkan lebih daripada 250 judul permainan sejak 2009 daripada salah satu studio permainan terbesar di Asia Tenggara, kami yakin mereka akan meneruskan rekod kejayaan mereka ke kitaran permainan seterusnya.

Dimulakan oleh veteran permainan Arief Widhiyasa (pengasas Agate, Forbes Asia 30 di bawah 30) dan Igor Tanzil (bekas CMO & CCO Agate, pengasas Critical Forge) pasukan Protokol Mitos dilengkapi dengan lebih 130 ahli pasukan di seluruh dunia, termasuk veteran industri dari Caravan Studio, Microsoft, Samsung, Intel dan Symantec. Pasukan mengenal pasti peluang unik untuk membina ekosistem Hiburan Kolaboratif mereka yang memanfaatkan strategi permainan pertama untuk memperoleh, mengekalkan, dan meningkatkan pengguna. Kerjasama adalah prinsip asas projek, digabungkan dengan kreativiti (di mana idea penting) dan akibat (di mana tindakan penting), menyampaikan pengalaman unik kepada pelabur, pencipta, dan pengguna.

Dana akan digunakan untuk pembangunan dan pelancaran tawaran teras awal:

– Penawaran Pemain: RPG aksi penembak kolaboratif bertemu kemajuan roguelite, dengan permainan silang platform (PC, Konsol & Mudah Alih) bernama RIFTSTORM.

– Penawaran Pencipta: Sumber kebenaran kolaboratif sebagai bahan binaan pencipta, dilabel secara jenaka sebagai Meta Semesta Teragih (di Blockchain) – DUMB.
– Penawaran Pelabur: Set aset digital kolaboratif yang berevolusi berdasarkan akibat, dengan itu memberi kesan kepada pertumbuhan aset & hasil – LEGACY.

“Konsep Hiburan Kolaboratif mewakili realisasi cita-cita dan potensi yang ditawarkan teknologi. Untuk itu: Saya membayangkan sistem di mana setiap sumbangan bermakna, atribusi adil, dan akibat memacu evolusi,” kata CCO Igor Tanzil, kemudian meratapi: “Sungguh menyedihkan bahawa begitu banyak potensi ini telah disia-siakan oleh kegilaan kewangan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.”

CEO Arief Widhiyasa menambah: “Hampir seperti jam pasir – setiap 25 tahun – industri permainan mengalami kitaran teknologi baru. Bermula dengan semikonduktor yang melahirkan industri permainan, kitaran pertama memberi tumpuan kepada menyelesaikan isu asas ‘keseronokan’. Didorong oleh internet dan pengkomputeran mudah alih, kitaran kedua adalah kejutan untuk membawa permainan dan permainan kepada orang ramai – membuka jalan kepada model perniagaan free-to-play dan freemium.”

Arief meneruskan: “Saya percaya bahawa kitaran seterusnya sedang tiba. Kitaran ini akan didorong oleh pengkomputeran teragih (blockchain) dan kecerdasan buatan (AI); di mana masalah seterusnya yang perlu diselesaikan adalah: ekonomi – penyertaan kolektif dalam penjanaan nilai dalam ekosistem.”

“Kami berbangga menyokong pasukan di Mythic Protocol kerana mereka kekal setia kepada visi mereka dari mula lagi – tidak terpengaruh oleh tren industri jangka pendek. Keyakinan mereka dalam visi jangka panjang yang unik memang menyegarkan dan pendekatan mereka yang amat bijaksana terhadap teknologi baru sama meyakinkan dan mengilhamkan,” kata Qin En Looi, Rakan Kongsi di Saison Capital.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang Mythic Protocol, layari www.mythicprotocol.com, atau ikuti di @mythicprotocol di Twitter dan Instagram.

Untuk pertanyaan media dan maklumat tambahan, sila hubungi:
Serry Osmena, Mythic Protocol
3233658000
365156@email4pr.com

Mengenai Mythic Protocol:
Mythic Protocol ialah syarikat hiburan yang membangunkan permainan, media, dan platform yang akan mewujudkan Hiburan Kolaboratif dunia pertama. Produk pertamanya: Mythic Protocol Riftstorm, Aset Kolaboratif dengan Legacy, dan Meta Semesta Teragih (di Blockchain) sedang dibina untuk menarik dan memenuhi keinginan kolaboratif pemain, pelabur dan pencipta di seluruh dunia.

Pautan Laman Web:

  • Mythic Protocol – Step Into The Unknown
    • Laman Web Utama
  • Riftstorm – The Unknown Awaits (playriftstorm.com)
    • Laman Web Permainan
  • Mythic Portal
    • Versi Pra-Rilis Alfa produk web Mythic Protocol

Kit Media, profil pasukan teras, dan grafik tersedia di sini: Mythic Protocol Press Kit

CisionLihat kandungan asal untuk memuat turun multimedia:https://www.prnewswire.com/news-releases/mythic-protocol-raises-6-5-million-seed-round-amidst-bear-market-to-build-the-world-first-collaborative-entertainment-301924770.html

SUMBER Mythic Protocol