Ringkasan berita hiburan paling penting minggu ini dari PR Newswire, termasuk populariti berterusan “Barbie” dan pad drum jari baharu dari Yamaha.
NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Dengan beribu-ribu siaran akhbar diterbitkan setiap minggu, ia boleh menjadi sukar untuk mengikuti segala-galanya di PR Newswire. Untuk membantu wartawan yang meliputi industri hiburan dan media untuk terus mengikuti siaran akhbar paling penting dan popular minggu ini, berikut adalah ringkasan cerita dari minggu yang tidak boleh terlepas. Klik tajuk siaran akhbar untuk mengakses aset multimedia sampingan yang boleh dimuat turun.

Senarai di bawah termasuk tajuk (dengan pautan ke teks penuh) dan petikan daripada setiap cerita. Klik pada tajuk siaran akhbar untuk mengakses aset multimedia sampingan yang boleh dimuat turun.

Filem Pecah Panggung Tertinggi di Dunia 2023 BARBIEKeluaran nombor satu global dalam sejarah Warner Bros. Pictures daripada penulis/pengarah Greta Gerwig terus mendominasi box office dengan lebih daripada $1.38 bilion di seluruh dunia. Lawati Barbie Land apabila “Barbie,” kejayaan box office dan fenomena global, tiba untuk pembelian dan sewaan Digital di rumah pada 12 September.
Kerjasama eksklusif Lancôme x Louvre – Beauty is a living artKempen menyokong pelancaran ini difilemkan di Muzium Louvre dengan Zendaya, Aya Nakamura, Amanda Seyfried dan He Cong, semua duta kerjasama ini. Keempat-empat personaliti ini, setiap satunya imej kecantikan zaman kita, mewakili ciri-ciri dan mitos beberapa ikon ukiran melalui keperibadian yang kuat.
Anugerah Seni & Penulisan Scholastic Melancarkan Abad Kedua Mereka dengan Membuka Panggilan Tahunan ke-101 untuk Penyerahan KaryaAlliance for Young Artists & Writers menjemput remaja kreatif di seluruh negara untuk menyerahkan karya asli ke kategori termasuk media campuran, kewartawanan, kartun editorial, puisi, dan lain-lain.
Yamaha Melancarkan Lineup Pad Drum Jari Pertamanya untuk Menggalakkan Ekspresi Kreatif MaksimumDireka untuk dimainkan di mana sahaja, pada bila-bila masa, siri FGDP datang dalam pakej ringan yang dilengkapi dengan bunyi praset berkualiti tinggi dan bateri tahan lama untuk muzik yang mudah dan menyeronokkan sambil bergerak.
TIME Dedahkan Senarai Perintis TIME100 AI Orang Berpengaruh Dunia dalam Kecerdasan Buatan“Misi TIME adalah untuk menonjolkan orang dan idea yang membuat dunia menjadi tempat yang lebih baik dan adil,” kata Ketua Pegawai Eksekutif TIME Jessica Sibley. “Pada saat kritikal pertumbuhan dan kemajuan luar biasa dalam AI, kami berbangga memperkenalkan senarai TIME100 AI pertama untuk mengiktiraf individu yang memimpin inovasi AI, termasuk mereka yang memajukan perbincangan utama untuk menggalakkan kesaksamaan dalam AI.”
Charter Communications Berikan Kemaskini tentang Perundingan dengan The Walt Disney Company“Kami menghargai kualiti produk video bermutu tinggi yang dihasilkan oleh The Walt Disney Company serta pengalaman pasukan pengurusannya. Tetapi ekosistem video semasa sudah rosak, dan kami tahu terdapat jalan yang lebih baik untuk menyampaikan produk video dengan pilihan yang pengguna mahukan.”
Disney100: Pameran akan Dibuka pada 18 November di Chicago — Tempat Kelahiran Walt Disney Para tetamu boleh mengalami sepuluh galeri imersif dengan unsur visual, audio, dan interaktif, serta lebih daripada 250 karya seni, artefak, memorabilia, kostum, dan props unik dan jarang dilihat dari koleksi bersejarah merentasi banyak alam Disney
Warner Music Group dan 10K Projects Elliot Grainge Umumkan Usahasama“Elliot dan 10K tidak hanya menemui bakat asli, mereka memahami bagaimana membakar semangat peminat dan mewujudkan impak segar dengan setiap keluaran. Ia adalah label yang penuh dengan kemungkinan generasi seterusnya – dengan artisnya, pemimpinnya, dan pasukannya,” kata Max Lousada, Ketua Pegawai Eksekutif, Rakaman Muzik, WMG.