Mining 44 Depositphotos 23115534 L @autobus Seizing Global Potential: 134th Canton Fair Expands

GUANGZHOU, China, Oct. 26, 2023 — Pameran Import dan Eksport China ke-134 (“Canton Fair”, “Pameran”) yang diadakan di Guangzhou dari 15 Oktoberth hingga 4 Novemberth, telah berjaya menarik jumlah keseluruhan 129,000 pembeli luar negara, dengan hampir 70,000 datang dari negara dan wilayah yang terlibat dalam Inisiatif Jalur dan Landasan, lebih 65% peningkatan berbanding tempoh yang sama sesi sebelumnya. Pameran tiga fasa menampilkan 650 peserta dari 43 negara dan wilayah di Paviliun Antarabangsa mereka, kira-kira 60% daripadanya berasal dari negara Jalur dan Landasan, mendapat pujian tinggi daripada pembekal dan pembeli.

“Sembilan puluh peratus pembelian luar kami berasal dari China, dengan jaminan kualiti, penghantaran dan harga. Kami mempunyai keyakinan yang sangat besar terhadap keupayaan pembuatan China,” kata Sia Huaping, Pengerusi SARAWAK CHINA TRADES IMPORTERS & EXPORTERS ASSOCIATION.“Kali ini, lebih 80 ahli majlis kamar kami dengan aktif menghadiri pameran ini.”

Pameran Canton telah menjadi hab bagi syarikat-syarikat terkemuka seperti Guangzhou Tiger Head Battery Group Co., Ltd., Guangdong Xinbao Electrical Appliances Holdings Co., Ltd. (“Xinbao”), dan syarikat-syarikat terkemuka yang lain yang telah menetapkan pandangan mereka kepada pasaran “Jalur dan Landasan” yang berkembang pesat.

Zhang Yifei, pengarah projek luar negara Xinbao yang cekap, berkongsi dengan penuh semangat, “Selain berjaya menyelesaikan beberapa perjanjian di Pameran Canton, syarikat kami juga sedang meluaskan asas pengeluaran antarabangsa, dengan kilang Indonesia kini beroperasi sepenuhnya.”

Selain itu, Altinboga Gas Equipments, pengeluar injap terkemuka dari Turki, membuat penampilan menakjubkan di Paviliun Antarabangsa Pameran Canton, mempamerkan pilihan meluas lebih 85 kategori produk.

Hubungan antara China dengan syarikat-syarikat dari negara sepanjang “Jalur dan Landasan” semakin erat di Pameran Canton, memberikan manfaat bersama dan hasil positif.