FREDERICTON, NB, 14 Sept. 2023 – SmartSkin Technologies dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Martin Van Trieste, bekas Ketua Pegawai Kualiti di Amgen, CEO Civica Rx dan pengasas Rx-360, akan menggantikan Gerry Pond sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah.


SmartSkin Technologies (CNW Group/Smart Skin Technologies)

Dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman dalam peranan operasi kualiti global, dan sebagai pengasas Rx-360 dan pengasas serta CEO pertama Civica Rx, Martin telah memimpin revolusi dalam industri farmaseutikal dengan mendorong perubahan budaya kualiti dan menangani isu kekurangan dan harga ubat. Kepimpinan dan inovasinya telah diiktiraf secara global, membentuk semula pendekatan industri terhadap pengurusan risiko kualiti dan menetapkan standard baru untuk tanggungjawab korporat dan pertumbuhan strategik.

“Martin suka mengatakan bahawa kualiti datang percuma apabila direka ke dalam proses,” kata Evan Justason, CEO SmartSkin. “Itulah jenis pemikiran bersama dengan rekod prestasi dan minatnya yang terbukti untuk menginovasi sistem kualiti yang lebih baik dalam industri farmaseutikal yang sangat menarik bagi saya tentang apa yang dia bawa ke syarikat kami.”

Dalam pergerakan penting yang menekankan komitmen syarikat terhadap inovasi dan kepimpinan industri, SmartSkin percaya bahawa pemahaman unik Martin tentang bagaimana menghasilkan perubahan transformasi akan memberikan arah yang berharga ketika syarikat bergerak untuk mempercepatkan pertumbuhan dan memperluaskan pakej penyelesaiannya untuk terus menyokong kemudahan pembuatan farmaseutikal dan peralatan.

“Saya terlibat dengan suntikan steril sepanjang kerjaya saya dan saya menyaksikan kos yang besar akibat isu pengendalian bekas pada talian. Penolakan kelompok tunggal boleh mengakibatkan kerugian berjuta-juta dolar,” kata Van Trieste. “SmartSkin bukan sahaja membolehkan pengilang mengenal pasti kawasan masalah dan menangani isu di tempat kejadian, tetapi ia membolehkan pengurusan risiko proaktif. Untuk membina budaya kualiti dan mengamalkannya melangkaui pematuhan, pengilang perlu merekanya ke dalam proses. SmartSkin menawarkan alat yang diperlukan untuk mencapai ini, dan saya teruja untuk terus menyokong pertumbuhan mereka ketika mereka membawa industri ke hadapan.”

Pond akan terus berkhidmat sebagai penasihat dan ahli Lembaga Pengarah SmartSkin.

“Pemahaman mendalam Gerry tentang ekosistem teknologi dan permulaan tidak tertandingi dan sangat berharga kepada SmartSkin sejak penubuhannya pada 2009,” kata Justason. “Terilham oleh semangat inovasinya, SmartSkin telah membangunkan penyelesaian yang signifikan secara global dan menjadi nama yang diiktiraf di kemudahan pembuatan terkemuka di seluruh dunia. Kami merasa terhormat kerana Gerry akan terus berkhidmat dalam Lembaga Pengarah kami untuk menyokong syarikat melalui peringkat pertumbuhan seterusnya.”

SmartSkin terus memimpin dalam industrinya, dan dengan kepakaran kolektif Van Trieste dan Pond, bersama dengan perkongsian strategik yang erat dengan SCHOTT Pharma, syarikat ini bersedia untuk pencapaian yang lebih hebat pada tahun-tahun mendatang.

Perihal SmartSkin Technologies

Beribu pejabat di Fredericton, N.B, Kanada, dengan pejabat di Jerman, Puerto Rico dan Amerika Syarikat, SmartSkin Technologies menyediakan penyelesaian pengoptimuman dan kelayakan proses kepada kemudahan pembuatan farmaseutikal dan makanan dan minuman global. Teknologi berpaten SmartSkin memberi kualiti, kejuruteraan, penyelenggaraan, dan pasukan operasi wawasan langsung ke dalam daya merosakkan yang dialami bekas mereka melalui proses pengisian, pembungkusan, dan pengendalian gudang. Dengan gabungan unik bekas replika yang disokong sensor dan analitik data, pengilang boleh dengan mudah mendiagnosis isu pengendalian bekas dan mengoptimumkan persediaan peralatan.

SUMBER Smart Skin Technologies