2 3 Kronos Research joins Token 2049 to strengthen its market-making foothold in Asia

SINGAPURA, 12 Sept. 2023 /CNW/ — TOKEN 2049 – Kronos Research bersikap optimis terhadap pertumbuhan projek-projek berkaitan aset maya di Asia apabila kepimpinan barunya bertemu dengan rakan kongsi di Token 2049, perhimpunan Web3 terbesar Asia untuk pembuat keputusan merentasi spektrum kewangan tradisional, teknologi besar, dan pengawal selia global, usahawan dan pembina kripto asli, dan pembina.

Dalam satu kenyataan, CEO Kronos yang baru dilantik Hank Huang berkata firma itu akan mengukuhkan kedudukannya sebagai pembuat pasaran pergi ke pasaran dalam pertukaran terpusat dan teragih, memastikan kecairan yang mencukupi dalam pasaran cryptocurrency walaupun dalam keadaan pasaran bearish sekarang.

“Kami merancang untuk melabur lebih banyak dana dan sumber ke dalam pembuatan pasaran ketika kami berkembang ke wilayah seperti di Asia, bekerja dengan DEX baru ditubuhkan, dan menyediakan kecairan untuk aset popular. Kami mengambil peluang untuk bertemu rakan kongsi semasa dan masa depan serta pertukaran yang juga hadir di Token 2049,” kata Huang, mencatat bahawa firma itu telah menggandakan bahagiannya dalam pasaran pada suku terakhir.

Huang berkata Kronos membuka pejabat baru di Singapura dan telah mendapatkan pendaftaran dana baru di Kepulauan Cayman. “Peraturan AS mendorong crypto ke Asia kerana Asia mendapat perhatian kerana persekitaran kawal selia yang lebih terbuka. Kami juga telah mendapatkan pendaftaran dana di Cayman sebagai sebahagian daripada usaha pematuhan kami,” kata Huang.

Sementara itu, Vincent Liu, COO baru Kronos mengumumkan bahawa di sebelah usaha niaga, mereka sedang mencari untuk melabur dalam lebih banyak projek untuk mengambil kesempatan peningkatan dalam protokol berkualiti tinggi dengan penilaian yang lebih rendah semasa keadaan pasaran bear sekarang.

“Pasaran bear berfungsi sebagai ujian semula jadi untuk projek yang hanya mencari keuntungan cepat. Kami mencari untuk melabur dalam mereka yang membina projek yang kukuh dengan sabar semasa masa yang sukar, didorong oleh misi jangka panjang, bukan keuntungan cepat,” kata Liu.

Visi pengurusan baru

Huang dan Liu, yang telah meningkat melalui pangkat di Kronos, telah dilantik sebagai CEO dan COO untuk memimpin perluasan Kronos yang ambisius ke wilayah pertumbuhan tinggi.

“Dalam industri kami yang berkembang pesat, kepimpinan saya menekankan kebolehsuaian dan merebut peluang baru. Ini memerlukan pembelajaran dan pengasahan kemahiran teras yang berterusan. Walaupun masa depan pasaran tidak pasti, fokus kami jelas: memanfaatkan kepakaran penyelidikan kami untuk menyediakan kecairan yang lebih kukuh dan mendalam untuk projek dan pertukaran,” kata Huang.

“Di tengah-tengah pasaran bear ini, kami menerima pembangunan yang tidak kenal lelah – mendiversifikasi strategi, memperdalam wawasan kripto, dan menjalin perkongsian. Komitmen kami kepada DNA Kronos kekal teguh ketika kami bersatu dengan semua pasukan, menavigasi cabaran dan mendorong pertumbuhan kolektif,” kata Liu.

Huang memulakan kerjayanya di Allston Trading, cemerlang dalam Perdagangan Frekuensi Tinggi. Dia mengasaskan 84 LLC dan Coinful Capital, membangunkan sistem dan strategi perdagangan. Dia menyertai Kronos sebagai CTO pada tahun 2019, mencapai kedudukan pembuat pasaran teratas. Dia memegang ijazah dalam Sains Komputer dan Kewangan dari MIT.

Sementara itu, sebelum menjadi COO, Liu memimpin Pengurusan Aset dan menyelia risiko dan perdagangan di Kronos. Kerjaya perdagangan Liu bermula di Belvedere Trading, pembuat pasaran pilihan pasaran di mana dia menghabiskan lebih 8 tahun dan memegang jawatan Rakan Kongsi dan Pengarah Perdagangan Elektronik. Liu menerima BS dan MS dalam Kejuruteraan Komputer dan Elektrik dari Universiti Carnegie Mellon.

Sebagai salah satu pembuat pasaran terkemuka dunia, jumlah perdagangan harian kripto Kronos purata berbilion di pertukaran global teratas dengan pasukan profesional serata dunia seramai 100 orang.

Sejak 2021, Kronos beralih daripada memberi tumpuan terutamanya kepada pertukaran terpusat kepada perluasan ke dalam sektor pertukaran teragih (decentralized exchange atau DEX), menjadi penyedia kecairan utama untuk pelbagai DEX buku pesanan terhad pusat (Central Limit Order Book DEXs) berasaskan blockchain. Peralihan strategik ini telah membolehkan mereka menawarkan kecairan dalam pelbagai ekosistem blockchain Lapisan 1 dan mendiversifikasi perkhidmatan mereka untuk merangkumi peruntukan kecairan kepada Protokol DeFi. Selain daripada CLOB DEX, Kronos juga menyediakan kecairan kepada jenis DEX dan protokol DeFi yang lain dan menggunakan model yang berbeza seperti RFQ (Permintaan Sebut Harga) dan LP (Pembekal Kecairan) untuk menawarkan kecairan kepada platform seperti 1inch dan WOOFi.

——

Kandungan di atas bukan cadangan untuk strategi pelaburan dan perdagangan mahupun merupakan tawaran, ajakan, atau cadangan mana-mana produk, perkhidmatan atau platform. Kandungan hanya untuk perkongsian maklumat. Sesiapa yang membuat atau mengubah keputusan pelaburan berdasarkan kandungan tersebut hendaklah menanggung keputusan atau kerugian sendiri.

Kandungan dokumen ini telah diterjemahkan ke dalam bahasa yang berbeza dan dikongsi di pelbagai platform. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan atau ketidakselarasan antara siaran yang berbeza yang disebabkan oleh kesilapan terjemahan, versi bahasa Inggeris di laman web rasmi kami akan diguna pakai.

SUMBER Kronos Research