7 2 KIPP PHILADELPHIA CELEBRATES 20TH ANNIVERSARY WITH BELL-RINGING CEREMONY AT FLAGSHIP MIDDLE SCHOOL

KIPP Philadelphia’s Sekolah Tertua Berpindah Ke Kampus Bersejarah John G. Whittier

PHILADELPHIA, 13 Sept. 2023 — Rangkaian sekolah charter awam, KIPP Philadelphia Public Schools (KPPS), akan menganjurkan upacara pemotongan pita loceng peringatan ulang tahunnya yang ke-20 pada 19 September 2023 dari 9 pagi hingga 11 pagi EST di kampus bersejarah John G. Whittier yang terletak di 2600 W Clearfield Street di North Philadelphia.


KIPP Philadelphia Preparatory Academy renovated entrance

KPPS pertama kali membuka pintunya kepada 90 pelajar tahun lima pada tahun 2003 di KIPP Philadelphia Preparatory Academy (KPPA) dan kini melayani 3,250 pelajar dari prasekolah hingga tahun kedua belas di lapan sekolah di utara dan West Philadelphia. KPPA adalah sekolah pertama daripada lapan buah sekolah KPPS.

KPPS komited untuk memupuk ruang pembelajaran yang gembira dan unggul secara akademik yang sangat berkaitan dengan komuniti sekitar. Kajian Mathematica baru-baru ini yang meneliti 10 wilayah di seluruh negara, termasuk KPPS, mendapati bahawa pelajar yang menghadiri rangkaian sekolah charter untuk sekolah menengah hampir dua kali ganda lebih cenderung untuk terus berada dan lulus dari kolej empat tahun berbanding rakan sebaya mereka yang tidak menghadiri sekolah KIPP.

Kampus John G.Whittier KPPA yang baru melayani 360 pelajar dari tahun lima hingga lapan. Dibina pada tahun 1913 dan kini tersenarai dalam Daftar Kebangsaan Tempat Bersejarah, Sekolah John G. Whittier berkhidmat sebagai sekolah awam di kejiranan Allegheny West dari tahun 1913 hingga 2013. Pada Ogos 2021, MIS Capital LLC membeli harta tersebut dan memulakan pemulihan semula bangunan Whittier. Hari ini, kampus ini dilengkapi dengan gim serba guna dan auditorium, kelas luar, kafetaria, sistem pencahayaan dan HVAC berkecekapan tinggi, sistem pengurusan air larian yang merangkumi tapak dan jalan-jalan sekitar, serta kanopi pokok yang dipertingkat untuk mengimbangi kesan pulau haba kawasan itu.

Pembesar suara termasuk Natalie Wiltshire, CEO KIPP Philadelphia Public Schools dan tetamu termasuk Wakil Roni Green dari Daerah ke-190 Philadelphia dan Steve Gendler, Pengasas Utama MIS Capital LLC.

Untuk maklumat lanjut mengenai KIPP Philadelphia Public Schools dan KIPP Philadelphia Preparatory Academy, sila layari kippphiladelphia.org/.

SIAPA:
Natalie Wiltshire, CEO KIPP Philadelphia
Wakil Roni Green, Daerah ke-190
Steve Gendler, MIS Capital LLC
David Colman, MIS Capital LLC

APA:
Upacara Loceng KIPP Philadelphia Preparatory Academy

BILA:
Selasa, 19 September 2023
9:00 pagi – 11:00 pagi EST

DI MANA:
2600 W Clearfield Street
Philadelphia, PA 19132

Untuk RSVP majlis, sila hubungi Aja Moore-Ramos atau Anisha Sinha.

MENGENAI KIPP PHILADELPHIA

KIPP Philadelphia Public Schools (KPPS) komited untuk mewujudkan masa depan tanpa had untuk pelajar Philadelphia. Dengan melengkapkan pelajar dengan alat akademik, sosial, dan emosi yang diperlukan untuk menjalani kehidupan penuh pilihan, komuniti KIPP Philadelphia membina dunia yang lebih adil. Kerja KIPP Philadelphia Public Schools berakar umbi dalam mengangkat agensi pelajar dan hak mereka untuk kegembiraan sambil menegaskan identiti dan pengalaman hidup mereka. Hari ini, KIPP Philadelphia Public Schools melayani 3,250 pelajar dan lebih 1,300 alumni merentasi lapan buah sekolah di utara dan West Philadelphia. KPPS adalah sebahagian daripada rangkaian sekolah awam KIPP kebangsaan yang terdiri daripada 280 buah sekolah, disatukan oleh misi bersama untuk mempersiapkan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan untuk mewujudkan masa depan yang mereka mahukan untuk diri mereka sendiri, komuniti mereka, dan kita semua. Untuk maklumat lanjut, layari kippphiladelphia.org.

MENGENAI MIS CAPITAL LLC

MIS Capital LLC ialah firma pembangunan hartanah impak sosial yang memenangi anugerah. Ditubuhkan pada tahun 2008, misi syarikat ini adalah untuk mewujudkan impak sosial dan alam sekitar melalui realisasi projek warisan mampan rakan kongsi dan pelanggan. Ini dicapai dengan mengintegrasikan teknik pembiayaan penjimatan kos – pinjaman tenaga, kredit cukai sejarah dan pasaran baru serta sumber dana geran – dengan kepakaran pembangunan, reka bentuk dan pembinaan. Projek-projek terkini termasuk pengubahsuaian sekolah bersejarah KIPP Whittier dan Kampus Rowan KIPP serta Lincoln Square, yang menampilkan pemulihan semula bekas Philadelphia Wilmington & Baltimore Train Shed ke pasar petani Sprouts dan komuniti runcit dan pangsapuri guna campuran di tanah terbiar bersebelahan. Kerja MIS Capital LLC meregenerasi harta tanah terbiar, memelihara sumber bersejarah, meningkatkan kemudahan pendidikan dan mewujudkan pekerjaan, akses kesihatan dan makanan sihat untuk meningkatkan kualiti dan watak komuniti serta persekitaran pelanggan.

Media Kontak:
Aja Moore-Ramos, ajamoore@kippphiladelphia.org, 267.951.4853
Anisha Sinha, asinha@kippphiladelphia.org, 484.981.0510


Renovated school hallway with or</div></body></html>