JinkoSolar's Wafer Factory in Sichuan Leshan Is First Wafer Factory to Receive Zero Carbon Factory Certification

SHANGRAO, China, Nov. 9, 2023 — JinkoSolar Holding Co., Ltd. (“JinkoSolar” atau “Syarikat”) (NYSE: JKS), salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahawa kilang wafernya di Sichuan Leshan baru-baru ini lulus “Zero Carbon Factory Evaluation Code” dan telah dianugerahkan pensijilan “Zero Carbon Factory” oleh TÜV Rheinland untuk amalan perniagaan hijau yang maju. Ini mewakili pengiktirafan tinggi terhadap tanggungjawab sosial dan kesedaran alam sekitar syarikat, mengakui kemajuan JinkoSolar ke tahap pembangunan mampan, penjimatan tenaga dan pengurangan pelepasan yang baru, serta menyediakan model untuk penciptaan kilang hijau.

“Zero Carbon Factory Evaluation Code” adalah piawaian dan peraturan penilaian kilang sifar karbon yang komprehensif dan boleh diukur pertama di dunia, disusun bersama oleh lebih daripada 20 organisasi berwibawa, termasuk TÜV Rheinland, dan syarikat terkemuka, dan secara rasmi difailkan oleh Pentadbiran Pengesahan dan Akreditasi Republik Rakyat China (“CNCA”). Enam indikator penilaian termasuk infrastruktur, sistem maklumat pintar untuk pengurusan tenaga dan pelepasan karbon, penggunaan tenaga dan sumber, produk, pelaksanaan pengurangan gas rumah hijau dan pelaksanaan salingan karbon.

JinkoSolar lulus pensijilan kilang sifar karbon, menandakan dalam proses pengeluaran, melalui langkah-langkah teknikal penjimatan tenaga, pengurangan pelepasan dan penghapusan karbon, kilang sudah mempunyai prestasi pelepasan karbon sifar yang menyeluruh dan telah membentuk sistem pengurusan kilang sifar karbon yang sempurna meliputi pemilihan bahan, pemilihan peralatan, pemilihan proses, pengurusan tenaga, pelantar digitalisasi karbon, dan teknologi pengurangan pelepasan karbon, dan merealisasikan sambungan data pengumpulan-pengurusan-pengoptimuman karbon tiga rangkaian.

Mengenai JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) adalah salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedarkan produk suria dan menjual penyelesaian dan perkhidmatannya kepada pelanggan utiliti, komersial dan perumahan yang pelbagai di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emirat Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Yunani dan negara-negara lain.

JinkoSolar mempunyai 14 kemudahan pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat luar negeri di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emirat Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emirat Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, sehingga 30 September 2023.

Untuk maklumat lanjut, sila lihat: www.jinkosolar.com

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan-kenyataan ini merupakan “kenyataan pandangan ke hadapan” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Liabiliti Sekuriti Persendirian AS 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti melalui perkataan seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa hadapan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Antara lain, kutipan pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan rancangan operasi dan pandangan perniagaan Syarikat, mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada pandangan ke hadapan. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan tahunan Syarikat di Borang 20-F di hadapan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Amerika Syarikat. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan pandangan ke hadapan, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa hadapan atau lain-lain.

Untuk pertanyaan dan permintaan media, sila hubungi:
Cik Stella Wang
JinkoSolar Holding Co., Ltd.
Tel: +86 21-5180-8777 ext.7806
E-mel:pr@jinkosolar.com

SUMBER JinkoSolar Holding Co., Ltd.