2 4 Olympic Champion and Panasonic Brand Ambassador Michael Phelps Helps Introduce Powerful and Efficient Lines of EVERVOLT® Solar Modules and Debut Home Battery System at RE+ 2023

Atleta Olimpik paling berjaya sepanjang zaman, Michael Phelps menyertai Panasonic pada hari pertama RE+ untuk menyerlahkan impak alam sekitar positif Panasonic terhadap masyarakat

LAS VEGAS, 12 Sept. 2023 — Hari ini di RE+, Panasonic Corporation of North America mengalu-alukan pemenang pingat emas Olimpik dan Duta Jenama Panasonic Michael Phelps ke booth syarikatnya bagi menyokong pelancaran dua barisan modul solar EVERVOLT® kompak baharu syarikat itu yang dibangunkan dengan prestasi, ketahanan, fleksibiliti dan estetika reka bentuk yang menarik.

“Saya bersemangat tentang tenaga bersih dan masa depan yang mampan untuk keluarga saya dan juga dunia,” kata Phelps. “Komitmen Panasonic yang berpanjangan terhadap kelestarian, termasuk membangunkan teknologi untuk mewujudkan masa depan yang lebih bersih seperti panel solar berprestasi tinggi dan penyimpanan tenaga rumah, adalah sebab saya memilih untuk bekerjasama dengan mereka tahun ini untuk melengkapi rumah saya sendiri dengan sistem tenaga solar Panasonic,” kata Phelps. Penyokong kuat tenaga boleh diperbaharui, dia telah berpasukan dengan Panasonic untuk menukar rumahnya kepada kuasa solar kemudian tahun ini dengan menggunakan modul dan sistem bateri EVERVOLT® Panasonic.

Atleta juara dunia itu akan menghadiri RE+ untuk membincangkan kepentingan kelestarian dan penyelesaian kuasa solar EVERVOLT terkini Panasonic di booth Panasonic 4125, pada Selasa, 12 September, dari 1 petang hingga 5 petang PT.

Dilancarkan hari ini di RE+, modul Siri Hitam 430HK2/420HK2, yang dibuat dengan sel separa dan teknologi heterojunction dengan sambungan tanpa jurang, adalah modul paling berkuasa yang ditawarkan oleh Panasonic. Satu lagi tambahan kepada suite penyelesaian solar syarikat itu, modul Siri Hitam 405PK2/400PK2, dibuat dengan teknologi Emitter Terpasif dan Rear Contact (PERC) dan sel separa untuk memaksimumkan kecekapan penukaran dan memberikan output kuasa yang lebih tinggi pada harga yang lebih berpatutan.

Modul Siri Hitam 430HK2 dan 420HK2 mempunyai penarafan kecekapan masing-masing sebanyak 22.2 peratus dan 21.7 peratus, membolehkan pemilik rumah menikmati tahap kuasa maksimum sambil menggunakan ruang bumbung yang lebih sedikit. Pemilik rumah boleh mendapat manfaat daripada pengeluaran tenaga yang lebih besar sepanjang hari, termasuk pada hari terpanas di iklim terpanas, disebabkan pekali suhu industri terkemuka modul sebanyak 0.24%/°C. Direka untuk ketahanan jangka panjang dengan salah satu kadar degradasi tahunan terendah industri, modul Panasonic ini dijangka memberikan output kuasa sekurang-kurangnya 92 peratus selepas 25 tahun.

Modul Siri Hitam 405PK2 dan 400PK2 adalah berkuasa dan licin, dengan kecekapan masing-masing sebanyak 20.8 peratus dan 20.5 peratus, menawarkan pilihan berpatutan kepada pemilik rumah untuk tenaga bersih. Dengan estetika yang diurus dengan baik dan reka bentuk padat, modul 405PK2 dan 400PK2 menawarkan output kuasa sekurang-kurangnya 84.8 peratus selepas 25 tahun.

Semua modul baharu dilindungi oleh Jaminan Semua Penjagaan dan TripleGuard Panasonic yang panjang. Jaminan ini meliputi modul solar EVERVOLT® untuk prestasi, produk, bahagian, dan buruh1 selama 25 tahun. Sama ada pemilik rumah berada pada tahun ketiga atau tahun ke-25, Panasonic menawarkan salah satu jaminan jangka panjang dan boleh dipercayai terbaik, jadi ia akan ada apabila mereka paling memerlukannya.

“Barisan modul hitam licin terkini kami dibuat dengan prestasi, ketahanan dan fleksibiliti yang diutamakan,” kata Mukesh Sethi, Pengarah Solar dan Penyimpanan Tenaga di Panasonic Eco Systems North America. “Pelbagai modul premium kami menawarkan pelbagai keupayaan dan harga, membolehkan lebih banyak fleksibiliti dan pilihan untuk pengguna dan pemasang.”

Sistem Penyimpanan Serba Boleh dan Penyelesaian Pengurusan Tenaga Semua Dalam Satu

Diumumkan pada bulan Jun dan membuat debut awam pertamanya di RE+, generasi terbaru Sistem Bateri Rumah EVERVOLT® menyokong gandingan DC dan AC. Sistem bateri ini adalah penyelesaian bersepadu yang menggabungkan penyongsang hibrid, bateri ion-lithium dan EVERVOLT® SmartBox baharu, peranti pengurusan tenaga rumah semua dalam satu. Mempunyai reka bentuk padat, generasi terbaru sistem bateri ini boleh dipasang di dalam atau di luar rumah dan dipasang ke lantai atau dinding. Sehingga empat bateri boleh ditindan ke satu SmartBox untuk menyediakan sehingga 30kW kuasa dan 72kWh tenaga boleh guna, memenuhi permintaan yang paling berat sekalipun.

Platform Pendidikan Dipertingkat untuk Padankan Pasaran Solar yang Berkembang

Panasonic juga melancarkan portal Learning Management System (LMS) yang dipertingkatkan, alat pendidikan dan latihan yang lengkap. LMS Panasonic menyediakan pemasang bersertifikat dengan arahan teknikal, sumber perniagaan dan panduan sistem solar EVERVOLT, semuanya boleh diakses dengan mudah.

Wawasan Panasonic tentang Pertumbuhan Industri yang Dijangka

Tina Jeffress, Pengurus Kanan Tenaga dan Kelestarian di Panasonic, akan berbicara dalam panel yang membincangkan pertumbuhan industri tenaga bersih yang dijangka. Sesi bertajuk “It’s the Circle of Life: Recycling & Decommissioning Considerations for Clean Energy Development,” akan menampilkan pemimpin industri bersama Jeffress di Pusat Konvensyen & Pameran Venetian di Titian 2301, Tahap 2 pada 12 Sept. dari 11 pagi hingga 12 tengah hari PT.

1 Produk mesti dipasang oleh Pemasang Yang Diberi Kuasa Panasonic untuk layak mendapat jaminan buruh

Mengenai Panasonic Corporation of North America
Newark, NJ– Panasonic Corporation of North America beribu pejabat di Newark, NJ adalah penyedia utama teknologi Gaya Hidup Pengguna, serta penyelesaian Mobiliti Pintar, Tenaga Mapan, Pengalaman Menyeluruh, dan Rantaian Bekalan Bersepadu yang inovatif untuk pelanggan perniagaan dan kerajaan. Syarikat ini adalah anak syarikat utama Amerika Utara Osaka, Jepun beribu pejabat Panasonic Holdings Corporation. Salah satu daripada 100 Jenama Terbaik Global Interbrand 2022, Panasonic adalah rakan teknologi dan penyepaduan terkemuka untuk perniagaan, agensi kerajaan dan pengguna di rantau ini. Ketahui lebih lanjut mengenai idea dan inovasi Panasonic di na.panasonic.com/us

SUMBER Panasonic Corporation of North America