Institut Kebangsaan Penyakit Diabetes dan Pencernaan dan Buah Pinggang akan Menduduki Keseluruhan Tingkat 7 850 PBC
Kedekatan dengan Penyelidikan Universiti, Bakat, dan Ekosistem Sains Hayat Faktor Keputusan

PHOENIX, 15 Sept. 2023 — Wexford Science & Technology, LLC hari ini mengumumkan bahawa Institut Kesihatan Kebangsaan telah menandatangani pajakan di 850 PBC dan akan menggunakan ruang untuk menampung Cawangan Penyelidikan Epidemiologi & Klinikal Phoenix bagi Institut Penyakit Diabetes dan Pencernaan dan Buah Pinggang Kebangsaan (NIDDK) NIH. Pusat penyelidikan asas, translasi, dan klinikal inovatif ini akan menduduki keseluruhan tingkat 7 850 PBC, merangkumi kira-kira 35,000 kaki persegi.


850 PBC yang dibangunkan oleh Wexford Science + Technology adalah bangunan makmal dan pejabat 227,000 kaki persegi di Phoenix Bioscience Core. Penyewa termasuk Universiti Negeri Arizona, Connect Labs oleh Wexford, dan NIDDK Institut Kesihatan Kebangsaan

“Kami sangat gembira untuk mengumumkan pengembangan Institut Kesihatan Kebangsaan – NIDDK di Phoenix Bioscience Core di 850 PBC,” kata Kyle Jardine, Eksekutif Pasaran di Wexford Science & Technology. “NIH adalah pemangkin penyelidikan utama untuk penyewa sedia ada kami, dan mengesahkan semula PBC sebagai hab pusat Arizona untuk penyelidikan dan keusahawanan sains hayat. Kami tahu NIH akan menjadi tambahan yang hebat kepada komuniti kami, dan kami berharap untuk menyokong kerja penting mereka selama berdekad-dekad akan datang.”

NIDDK, yang telah menjalankan penyelidikan bertaraf dunia di Arizona sejak 1965, memindahkan bahagian genomiknya ke tingkat kedua bangunan TGen pada tahun 2005. Pajakan baru di 850 PBC akan membolehkan semua bahagian NIDDK Phoenix ditempatkan bersama di Phoenix Bioscience Core. Peningkatan ahli epidemiologi, ahli statistik, dan saintis pesakit dalam dan luar akan membawa kepada kerjasama tambahan dalam ekosistem pusat bandar Phoenix. NIDDK menjalankan dan menyokong penyelidikan tentang kebanyakan keadaan yang paling biasa, mahal, dan kronik untuk meningkatkan hasil kesihatan, termasuk dalam populasi yang berisiko tinggi untuk keadaan ini, seperti Komuniti Pribumi Arizona.

Phoenix terus berkembang dalam pembiayaan penyelidikan, keupayaan, dan keunggulan sebagai hab biosains. Baru-baru ini, ia dinamakan sebagai salah satu pasaran sains hayat baru yang paling pesat berkembang, menurut CBRE, dan telah mengalami kadar pertumbuhan 33 peratus dalam penyelidik sains hayat dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini; kadar ketiga terpantas di kalangan pasaran baru muncul di Amerika Syarikat. Ini, ditambah dengan pertumbuhan lebih 90% dalam ijazah Sains Biologi dan Bioperubatan yang dianugerahkan, mewujudkan laluan bakat yang diperlukan oleh organisasi sains hayat untuk berkembang.

“Ia adalah kemenangan yang luar biasa untuk Phoenix bahawa lebih ramai ahli pasukan NIDDK akan menyertai Phoenix Bioscience Core kami,” Datuk Bandar Bandaraya Phoenix Kate Gallego berkata. “Tepat di sini di Phoenix, penyelidik dari NIDDK sudah membuat penemuan penting dalam bidang diabetes jenis 2 dan penyelidikan obesiti, termasuk menulis definisi klinikal pertama diabetes jenis 2 yang diterima pakai oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Perkongsian Bandaraya dengan NIH bersedia untuk mendorong peningkatan lanjut dalam penyelidikan klinikal dan genomik, seterusnya mengukuhkan kedudukan Phoenix sebagai hab penemuan saintifik yang canggih. Bersama-sama, kita akan terus membuat kemajuan dalam meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan komuniti kita dan seterusnya.”

850 PBC adalah pembangunan pertama di Phoenix untuk Wexford Science & Technology dan dibuka pada tahun 2021 dengan kerjasama Universiti Negeri Arizona. Bangunan makmal dan pejabat 7 tingkat, 227,000 kaki persegi ini adalah rumah kepada lebih 20 pasukan penyelidikan Universiti Negeri Arizona dalam bidang sains saraf, kesihatan kognitif dan tingkah laku, pemakanan dan kinesiologi, imunoterapi kanser dan banyak lagi. Bangunan ini juga rumah kepada beberapa syarikat komersial dan program LabForce Pusat Keusahawanan Inovasi Kolej Komuniti Gateway, serta pakej kerjasama keusahawanan dan inovasi J. Orin Edson ASU. Dengan selesainya pajakan NIH di 850 PBC, hanya 25,000 kaki persegi ruang peti di tingkat 6 masih tersedia untuk disewa.

“Keputusan NIH untuk bertempat bersama dengan ASU di Phoenix Bioscience Core adalah bukti positif bahawa PBC telah muncul sebagai pusat gravitasi untuk memajukan penyelidikan kesihatan dan biosains,” kata Sally C. Morton, Naib Presiden Eksekutif Pengetahuan Perusahaan di ASU. “Tidak syak lagi bahawa ini akan menggalakkan peluang untuk kerjasama penyelidikan yang lebih besar yang bertepatan dengan pelancaran ASU Health, termasuk Sekolah Perubatan dan Sekolah Kesihatan Awam baru kami. Usaha kerjasama di PBC membuahkan hasil yang semua orang boleh banggakan.”

850 PBC juga rumah kepada Connect Labs oleh Wexford Phoenix, ruang makmal dan inovasi fleksibel, berskala 35,000 kaki persegi yang direka untuk syarikat baru muncul dan pertumbuhan dalam industri sains hayat, pengkomputeran, kejuruteraan, dan tenaga; serta beberapa syarikat sains hayat dan penjagaan kesihatan yang semakin berkembang, termasuk: Calviri, ElectraTect, Konsortium Genomik Antarabangsa, BacVax, dan lain-lain. Connect Labs dibuka pada bulan Januari tahun ini dan mempunyai beberapa makmal dan pejabat siap sedia untuk diduduki serta-merta.

SmithGroup akan mereka bentuk ruang NIDDK, Okland Construction akan menjadi kontraktor utama, dan Cushman dan Wakefield Alexandra Loye, Scott Boardman, dan Scott Johnston mewakili Wexford dalam urus niaga pajakan.

Mengenai Institut Kebangsaan Penyakit Diabetes dan Pencernaan dan Buah Pinggang (NIDDK)
NIDDK, komponen Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH), menjalankan dan menyokong penyelidikan tentang diabetes dan penyakit endokrin dan metabolik lain; penyakit pencernaan, pemakanan dan obesiti; dan penyakit buah pinggang, urologi dan hematologi. Merangkumi spektrum perubatan penuh dan melanda orang dari semua peringkat umur dan kumpulan etnik, penyakit-penyakit ini termasuk beberapa keadaan yang paling biasa, teruk, dan melumpuhkan yang memberi kesan kepada rakyat Amerika. Untuk maklumat lanjut mengenai NIDDK dan programnya, sila layari www.niddk.nih.gov.

Mengenai Phoenix Bioscience Core
Phoenix Bioscience Core pada masa ini merangkumi 1.7 juta kaki persegi ruang pendidikan, penyelidikan, klinikal, makmal, pejabat, dan komuniti di atas 30 ekar tanah di pusat bandar Phoenix. Apabila ia sepenuhnya dibina, PBC akan mempunyai lebih daripada 6 juta kaki persegi ruang pembangunan termasuk kemudahan utama seperti Pusat Terapi Molekul dan Imunologi Maju Universiti Arizona, serta kemudahan sedia ada termasuk Institut Genomik Translasi, atau TGen, sebahagian daripada City of Hope.

Selain daripada penyelidikan sains hayat, PBC juga dikenali sebagai destinasi perhimpunan komuniti. Setiap minggu, PBC menganjurkan Venture Café Phoenix, pertemuan ekosistem inovasi yang mengalu-alukan lebih daripada 150 orang setiap Khamis, merangkumi terobosan dalam penjagaan kesihatan, kelestarian, teknologi baru, keusahawanan dan kisah kejayaan komuniti. PBC juga rumah kepada Pasar Petani Pusat Bandar Phoenix, yang mengalu-alukan 100+ peniaga dan beribu-ribu penduduk komuniti tempatan untuk membeli produk segar, barangan buatan tempatan dan banyak lagi.

Kini rumah kepada ketiga-tiga universiti penyelidikan awam Arizona — Universiti Negeri Arizona, Universiti Arizona Utara