Kursus baharu direka untuk memberi kuasa kepada pelajar, usahawan, dan peminat permainan dengan kemahiran industri penting

LANHAM, Md., 18 Sept. 2023 — edX, platform pembelajaran dalam talian global terkemuka dari 2U, Inc. (Nasdaq: TWOU), dan pemimpin teknologi global HP Inc. hari ini mengumumkan program Sijil Profesional dalam talian baharu dalam Pengurusan E-Sukan, Reka Bentuk Permainan, dan Pengaturcaraan untuk membawa kemahiran terkini kepada pelajar di seluruh dunia. Tersedia dalam bahasa Inggeris dan Arab (dengan lebih banyak bahasa akan menyusul kemudian tahun ini), program Sijil Profesional baharu termasuk lebih daripada 60 modul kurasi yang direka untuk mempersiapkan pelajar untuk pekerjaan dalam sektor permainan, media dan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT). HP menanggung sepenuhnya kos pendaftaran dalam laluan sijil untuk semua pelajar. Pendaftaran dibuka di edX.org.

“Bekerja dengan edX mencerminkan komitmen kami untuk menyokong pelajar di seluruh dunia dengan menyediakan akses kepada kandungan pendidikan percuma dalam bidang permainan,” kata Mayank Dhingra, ketua perniagaan pendidikan kanan di HP. “Kami mengambil langkah penting dalam mendemokrasikan pendidikan permainan, memastikan individu mempunyai peluang untuk memperoleh kemahiran yang mereka perlukan untuk mengejar kerjaya dalam industri permainan dan industri berkaitan.”

Memandangkan permintaan untuk profesional permainan meningkat, program Sijil Profesional menawarkan kurikulum yang pelbagai merentasi reka bentuk permainan, pengaturcaraan permainan, dan pengurusan e-sukan. Kursus merangkumi kemahiran teknikal, seperti pengekodan dan pengujian, serta kemahiran perniagaan penting termasuk pemasaran, penceritaan, dan penciptaan kandungan. Sepanjang program ini, pelajar akan mempunyai akses kepada modul video, setiap satunya diakhiri dengan penilaian, untuk memastikan pemahaman yang komprehensif tentang subjek. Pelajar yang berjaya menyelesaikan setiap kursus dalam program Sijil Profesional juga akan menerima sijil pencapaian untuk program itu secara percuma.

“Dengan pelancaran program pertamanya di edX, HP menyertai ratusan universiti dan institusi dalam rangkaian rakan kongsi global edX yang komited untuk memperluas akses kepada pendidikan termampu dan terkini dalam bidang paling diminati di dunia,” kata Andrew Hermalyn, presiden perkongsian di 2U, syarikat di sebalik edX. “Kolaborasi ini membolehkan HP mencapai berjuta-juta pelajar dan profesional yang bercita-cita tinggi, menggalakkan pembangunan kemahiran dan kemajuan kerjaya dalam industri permainan.”

Untuk maklumat lanjut dan mendaftar dalam program ini, layari www.edx.org/school/hp.

Mengenai edX
edX ialah platform pembelajaran dalam talian global yang membakar semangat dunia. edX dibangunkan pada tahun 2012 oleh Harvard dan MIT untuk menjadikan pendidikan terbaik dunia tersedia untuk semua orang. Hari ini, sebagai sebahagian daripada 2U, Inc. (Nasdaq: TWOU), edX menghubungkan lebih daripada 78 juta orang dengan pembelajaran dalam talian untuk memenuhi setiap momen profesional. Bersama-sama dengan universiti dan organisasi peringkat teratas dalam bidang masing-masing, edX menawarkan ribuan program yang relevan dengan pekerjaan merentasi hampir setiap disiplin kerjaya, dari kecerdasan buatan dan robotik hingga kelestarian dan kesihatan awam. Cari kursus dalam talian, sijil, boot camp, dan ijazah yang membakar cita-cita anda di edX.org.

Media Contact:
edX/2U: media@2u.com

SUMBER 2U, Inc.